Follow us

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

MissBloom TEAM
η ωραια κοιμωμενη

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής από το Royal Ballet Theater της Πράγας με την αυθεντική χορογραφία του Marius Petipa (14, 15 και 16 Ιουνίου, αίθουσα "Αλεξάνδρα Τριάντη"). Εάν υπάρχει ένα μπαλέτο που θα μπορούσε να αγγίξει την αιωνιότητα, είναι η "Ωραία κοιμωμένη" που γράφτηκε από τον Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι το 1889 και κατέχει ξεχωριστή θέση στην ιστορία του μπαλέτου, όχι μόνο ως ένα εξαιρετικό έργο, αλλά και ως η πρώτη μεγάλη επιτυχία του Τσαϊκόφσκι στη μουσική για μπαλέτο. Ο συνθέτης εμπότισε την παραμυθένια πλοκή με έντονα συναισθήματα, ενσωματώνοντας μια ανθρώπινη ιστορία -μια ιστορία αθωότητας, που αγγίζει τα όρια του κινδύνου, εντέλει όμως σώζεται από την αγάπη.

Το πρόγραμμα της παράστασης:

Παρασκευή 14 Ιουνίου, 8 μ.μ.

Σάββατο 15 Ιουνίου, 4 μ.μ. και 8 μ.μ.

Κυριακή 16 Ιουνίου 12 μ. και 5 μ.μ.

Η πρεμιέρα του έργου δόθηκε στην Αγία Πετρούπολη στις 14 Ιανουαρίου 1890. Ήταν το πρώτο μπαλέτο που χόρεψε ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ στη Δύση (1961), ο πρώτος ρόλος του Μπαλανσίν (στο περίφημο Θέατρο Μαριίνσκι), το έργο με το οποίο πρωτοεμφανίστηκε το Royal Ballet στις Ηνωμένες Πολιτείες και το έργο με το οποίο ξανάρχισε τις παραστάσεις του το Royal Opera House στο Κόβεν Γκάρντεν του Λονδίνου το 1946, μετά τον B’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ