Ήρθε η ώρα για «μαγείρεμα». Μην πανικοβάλλεσαι, δεν θα σου ζητήσει κανείς να φτιάξεις παστίτσιο, αλλά ένα καλό μαγείρεμα του μακιγιάζ. Δε μας χτύπησε ο ήλιος στο κεφάλι, baking ή αλλιώς caking ή αλλιώς cooking είναι η (νέα) τεχνική στον χώρο της ομορφιάς που πρέπει να δοκιμάσεις, έστω και μια φορά!
Ας ξεκινήσουμε όμως την ανάλυση. Μετά το contouring και το strobing, που έχουν καταφέρει ήδη να συμπεριληφθούν στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς, το baking έχει γίνει το απόλυτο trend στο μακιγιάζ με σκοπό να σε κάνει να δείχνεις ακόμα πιο λαμπερή. Γιατί βάλαμε πιο πάνω τη λέξη «νέα» σε παρένθεση; Γιατί στην ουσία δεν είναι καινούργια, όπως ούτε το contouring ούτε το strobing, όμως κατάφερε να κάνει ένα δυναμικό comeback με αποτέλεσμα όλοι να μιλούν - ξανά - γι' αυτήν.
Δες επίσης: Σχολιάζουμε τα beauty looks των Ελληνίδων celebs στη Βερβερίτσα | Το κραγιόν που είδαμε σε όλες και τα λάθη
Τι είναι το baking;
Γιατί λέγεται ψήσιμο; Όπως το φαγητό, αφότου το ετοιμάσεις, χρειάζεται ψήσιμο, έτσι και το μακιγιάζ, εφόσον ολοκληρωθεί θέλει έπειτα το «ψήσιμό» του.
Συγκεκριμένα, αφού ολοκληρώσεις το μακιγιάζ σου, εφαρμόζεις στο πρόσωπό σου ένα αρκετά παχύ στρώμα πούδρας σε μορφή σκόνης. Την αφήνεις για περίπου 20-30 λεπτά. Έπειτα, με ένα φαρδύ πινέλο την αφαιρείς σταδιακά.
Τι πετυχαίνεις;
Η διαδικασία του baking έχει πολλούς στόχους:
1. Σταθεροποιεί το μακιγιάζ, αφήνοντάς το αναλλοίωτο για ώρες. Η εφαμοργή της πούδρας «κλειδώνει» όλα τα προϊόντα που έχεις εφαρμόσει ήδη, με αποτέλεσμα να δημιουργείς ένα αδιαπέραστο στρώμα που θα διατηρήσει το μακιγιάζ σου σταθερό, όλο το βράδυ.
2. Αν εφαρμόσεις την πούδρα σε συγκεκριμένα σημεία, όπως τα ζυγωματικά, κάτω από τα μάτια καθώς και στο επάνω μέρος της μύτης και στο κέντρο του μετώπου, τότε πετυχαίνεις να δώσεις έξτρα φως σε αυτές τις περιοχές, τονίζοντας τα δυνατά σου σημεία.
3. Τέλος, με την τεχνική αυτή δημιουργείς μια αλαβάστρινη βάση, η οποία (σε) δείχνει πάντα τέλεια στις φωτογραφίες!
Τι καταστρέφεις;
Όπως κάθε πράγμα, έτσι κι αυτή η τεχνική έχει τα αρνητικά της, τα οποία οφείλουμε να εκθέσουμε:
1. Μπορεί στις φωτογραφίες να δείχνει υπέροχο, όμως από κοντά το αποτέλεσμα φαίνεται πάντα λιγό πιο βαρύ από όσο θα έπρεπε.
2. Φράζει τους πόρους του δέρματος με αποτέλεσμα το ξηρό δέρμα να νιώθει ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει.
3. Τώρα το καλοκαίρι, που οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν κατακόρυφα, ρισκάρεις να σου «τρέξει» το μακιγιάζ έπειτα από μερικές ώρες και, δεδομένης της ποσότητας που έχεις εφαρμόσει, να δείχνεις σαν να έχεις αποδομηθεί.
4. Υπερ - τονίζει τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες
Πώς μπορείς να τα αποφύγεις όλα αυτά; Εφάρμοσε λιγότερη ποσότητα πούδρας και φρόντισε να την απομακρύνεις με σωστό και λεπτομερή τρόπο. Αν δεν ανέχεσαι όμως τόσο προϊόν στο πρόσωπό σου, μάλλον δεν πρέπει να το δοκιμάσεις και αφήνεις το baking για το φθινόπωρο.
H Kim Kardashian, πρώτη διδάξασα, την δοκίμασε ήδη, εσύ;
Δες παρακάτω πώς ακριβώς πρέπει να το κάνεις:
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr