Tις περισσότερες φορές που στα μαλλιά μας δημιουργείται ψαλίδα, οφείλεται στα παρακάτω λάθη. Αυτό που πρέπει αρχικά να γνωρίζουμε είναι ότι το περίβλημα της τρίχας μας αποτελείται κυρίως από κερατίνη, όταν αυτή λοιπόν καταπονείται, σκίζεται και είναι ο λόγος που τα μαλλιά μας πιάνουν ψαλίδα και σπάνε.
Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα βελτιώσεις την εικόνα και την όψη τους:
1. Αν κάνεις styling στα μαλλιά σου με θερμικά εργαλεία (πρέσα, ψαλίδα) φρόντισε η θερμοκρασία να μην υπερβαίνει τους 185 βαθμούς και χρησιμοποίησε πάντα ενα προϊόν προστασίας κατά της θερμότητας. Ποτέ μα ποτέ μην προχωρήσεις τη διαδικασία όταν τα μαλλιά σου δεν έχουν στεγνώσει τελείως. Τώρα και ακόμα περισσότερο όσο ανοίγει ο καιρός, είναι μια ευκαιρία για air-dry hair style αποφεύγοντας έτσι εντελώς την θερμότητα.
2. Φρόντισε τα μαλλιά σου όπως φροντίζεις το πρόσωπο σου. Ακολουθώντας συστηματικά μια καθημερινή ρουτίνα είναι αυτή που θα εξασφαλίσει την υγεία και λάμψη τους. Δεν θα έβγαινες χωρίς την αντιλαϊκή σου ή τη κρέμα ημέρας σου, το ίδιο θα πρέπει να κάνεις για να προστατέψεις και τα μαλλιά σου. Χρησιμοποίησε καθημερινά μια lotion η ένα έλαιο κατά της ψαλίδας σε ελάχιστη ποσότητα. Εκτός από την προστασία που θα πάρεις. θα «κλειδώσεις» την ήδη υπάρχουσα ψαλίδα και τα μαλλιά σου θα δείχνουν πιο λεία και υγιή.
3. Μην αφήνεις τα μαλλιά σου χωρίς υγρασία ποτέ μα ποτέ! Η ξηρότητα είναι ένα από τα βασικά προβλήματα που δημιουργούν ψαλίδα. Ακόμα και αν τα μαλλιά σου είναι λιπαρά μην αποφεύγεις ποτέ το conditioner και ένα καθημερινό leave in προϊόν ελαφριάς σύστασης στα μήκη και τις άκρες τους.
4. Πολλές φορές οι γυναίκες με μακρυά μαλλιά έχουν την συνήθεια να πειράζουν τα μαλλιά τους με τα δάχτυλα τους. Προσπάθησε αυτό να το αποφύγεις γιατί έχει σαν αποτέλεσμα να μπερδεύονται και να τραυματίζονται, έτσι οι ήδη ευαίσθητοποιμένες άκρες να κάνουν ψαλίδα και να “σπάνε”.
5. Κάτι που ακούω πολύ συχνά είναι ότι πολλές γυναίκες ξεχωρίζουν και κόβουν μόνες τους τις τρίχες που “πετάνε”. Πρώτον, δεν είναι όλες ψαλίδα αλλά φύτρες που μακραίνουν και δεύτερον και πιο σημαντικό είναι το ότι ένα μη επαγγελματικό ψαλίδι δεν κόβει σωστά αλλά σχίζει την τρίχα, την τραυματίζει και έτσι όχι μόνο δεν γλυτώνεις από την ψαλίδα αλλά δημιουργείς και παραπάνω.
6. Διατήρησε μια ρουτίνα συνάντησης με το κομμωτή σου. Η συχνότητα που θα χρειαστεί να τον επισκέφθεσαι έχει να κάνει με το πόσο είσαι συνεπής στα παραπάνω βήματα. Ένας μέσος όρος για το διάστημα που θα πρέπει να κάνεις trimming είναι δυο με 2μιση μήνες.
*Μπορείς να δεις δουλειά της hair stylist Δήμηρας Δανίκα στο ίνσταγκραμ
Πηγή: Womantoc.gr