Αυτές είναι οι 7 τροφές που κάνουν θαύματα στην επιδερμίδα σου
Είναι γνωστό πως "είμαστε ότι τρώμε" και αυτό φυσικά δεν θα μπορούσε παρά να μην έχει ισχύ και σε ότι αφορά το δέρμα μας.
Ποιές είναι όμως οι τροφές εκείνες που αν εντάξουμε στην καθημερινότητα μας, θα μας βοηθήσουν να "κλείσουμε την πόρτα" σε ακμή, κοκκινίλες και ατέλειες και θα μας οδηγήσουν εύκολα σε ένα λαμπερό και υγιές δέρμα;
Ο διεθνώς αναγνωρισμένος καρδιολόγος και συγγραφέας του The Great Cholesterol Myth Cookbook, Dr. Stephen Sinatra, και η διάσημη διαιτολόγος-διατροφολόγος Elisa Zied και συγγραφέας του Younger Next Week μας απαντούν.
[gallery ids="78361,78362,78364,78365,78366,78367,78368"]
Λιπαρά ψάρια: προσφέρουν στον οργανισμό βιοτίνη, που ανήκει στο σύμπλεγμα των βιταμινών Β, συμμετέχει στην σύνθεση των λιπαρών οξέων και στον μεταβολισμό των αμινοξέων που είναι τα βασικά δομικά στοιχεία των προτεϊνών του οργανισμού.
Σπόροι chia: είναι πλούσιοι σε ωμεγα-3 λιπαρά οξέα, που βοηθούν στην διατήρηση των κυττάρων και την ενυδάτωση του δέρματος. Αν πάλι δε μπορείτε να τους προμηθευτείτε, προτιμήστε καρύδια που είναι εξίσου πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά.
Γλυκοπατάτα: Οι γλυκοπατάτες, τα καρότα και το σπανάκι, που είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, θα βελτιώσουν την όψη και το χρώμα του δέρματος αισθητά.
Aμύγδαλα: Είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, που είναι γνωστή για την δράση της ενάντια στις βλαβερές συνέπειες του ήλιου και συμβάλλει στην γενικότερη υγεία του δέρματος.Φυσικά δεν αντικαθιστά την αντιηλιακή μας κρέμα.
Ηλιόσποροι: επίσης πλούσιοι σε βιταμίνη Ε, βοηθάνε στην προστασία κατά των ελεύθερων ριζών που ευθύνονται για πολλές βλάβες που πλήττουν τον οργανισμό και που φυσικά βλάπτουν και τα κύτταρα του δέρματος.
Σύνθετοι υδατάνθρακες: οι τεχνικά επεξεργασμένες τροφές και το αλεύρι αυξάνουν τις πιθανότητες δημιουργίας φλεγμονών και ακμής. Αντικατάστησε τα μακαρόνια και το ρύζι με αντίστοιχα μαύρα και κατανάλωσε κριθάρι και φασόλια.
Χυμός πορτοκάλι: εκτός του ότι μας ενυδατώνει, η γνωστή βιταμίνη C λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό που προστατεύει το δέρμα απ’τις ελεύθερες ρίζες και συμβάλλει στην δημιουργία κολλαγόνου-την δομική προτεΐνη του οργανισμού.