Follow us

Τα 10 πιο γνωστά vintage αρώματα που λάτρευαν οι μαμάδες μας - η εξέλιξή τους έως σήμερα

Τα αρώματα που άντεξαν στον χρόνο γράφοντας ιστορία - ή και όχι.

beauty Splash News / Ideal Image

Το άρωμα είναι ίσως ένα από τα πιο πολύτιμα αντικείμενα στο μπουντουάρ μιας γυναίκας, αφού επιτελεί πολλά παραπάνω από απλώς έναν σκοπό, δηλαδή να σε κάνει να μυρίζεις ωραία. Ένα άρωμα έχει τη δυνατότητα να σε μεταφέρει στο λεπτό σε μια άλλη εποχή, αφού συνδέεται άρρηκτα με τη μνήμη μας, μπορεί να σου θυμίσει ένα αγαπημένο (ή και όχι) πρόσωπο, να κρατήσει ζωντανό στη μνήμη ένα συναίσθημα ή μια εμπειρία καθώς και να "μιλήσει" για σένα, δείχνοντας στοιχεία του εαυτού σου ακόμα και σε αγνώστους.

Γι' αυτόν τον λόγο ένα άρωμα δεν θα χάσει ποτέ την αξία του, απεναντίας ολοένα και θα αυξάνεται σε τιμή - ανάλογα φυσικά και με την παλαιότητα αλλά και τον οίκο στον οποίο ανήκει. Δεν θα αναφερθούμε καν στο αισθητικό κομμάτι που ικανοποιεί εξίσου, μιας και τα περισσότερα αρώματα περικλείονται σε περίτεχνα μπουκαλάκια που στολίζουν σαν κοσμήματα το μπουντουάρ μας.

Όλα τα παραπάνω ισχύουν επί 10 για μερικά αρώματα παλαιότερων δεκαετιών που λάτρευαν οι μαμάδες μας, και πλέον θεωρούνται vintage, είτε επειδή καταργήθηκαν είτε επειδή συνεχίζουν να κυκλοφορούν μεν, αλλά με εντελώς διαφορετική σύσταση και σε μοντέρνα μπουκάλια, δε. Το σίγουρο είναι ότι όλα τους έγραψαν ιστορία (αν μη τι άλλο στην εποχή τους), ενώ αν η μαμά σου τυχαίνει να τα έχει φυλάξει, έχεις την τύχη να τα κρατήσεις σαν συλλεκτικά "τρόπαια".

Περισσότερα στο madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr