Καλεσμένη σε φθινοπωρινό/χειμερινό γάμο | Τα χτενίσματα που επιλέγουν οι Ελληνίδες celebrities

Κατερίνα Καινούργιου, Μαρία Ναυπλιώτου, Άντζελα Γκερέκου κ.ά

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Στην Ελλάδα τουλάχιστον η high season για τους γάμους είναι μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που όταν τυχαίνει να έρχεται πρόσκληση για μυστήριο και δεξίωση τους πιο κρύους μήνες του χρόνου, μένουμε αποσβολωμένες να την κοιτάμε προσπαθώντας να λύσουμε το μεγάλο "γρίφο" του σωστού wedding guest look. Αν αναρωτιέσαι τι χτένισμα για γάμο να κάνεις ως καλεσμένη, αυτό το κείμενο είναι για εσένα.

Καλεσμένη σε γάμο | Τα χτενίσματα για μακριά μαλλιά που επιλέγουν ξανά και ξανά οι Ελληνίδες celebrities

Δεδομένου ότι λόγω κρύου, το πιο πιθανό είναι να φορέσεις ένα φόρεμα με ψηλή λαιμόκοψη, τα πιο ωραία χτενίσματα είναι εκείνα που μαζεύουν ψηλά τα μαλλιά, όπως τα ponytails και τα updos. Καθώς όμως οι γάμοι του φθινοπώρου και του χειμώνα είναι πάντα σε εσωτερικούς χώρους και τείνουν να έχουν έναν πιο glamorous χαρακτήρα από εκείνους του καλοκαιριού, εξίσου κομψή επιλογή είναι και τα Old Hollywood waves ή τα απόλυτα ίσια looks που χαρίζουν μια έξτρα δόση επισημότητας σε κάθε εμφάνιση.

Δες παρακάτω τι επέλεξαν οι Ελληνίδες celebrities όταν είχαν βρεθεί στη θέση σου και πάρε ιδέες:

Xτένισμα για γάμο καλεσμένη | 5+1 ιδέες από τις Ελληνίδες celebrities για το φθινόπωρο και το χειμώνα

High Ponytail

Αν το φόρεμά σου έχει ψηλή λαιμόκοψη, όπως εκείνο της Ελιάνας Χρυσικοπούλου, χτένισε τα μαλλιά σου σε μία ψηλή αλογοουρά, που θα αναδείξει όλες τις λεπτομέρειές του.

Old Hollywood Waves

Ίσως η πιο glamorous επιλογή που μπορείς είναι τα Old Hollywood waves, ένα χτένισμα που έκανε η Μαριέττα Χρουσαλά στο γάμο της κόρης του Κώστα Καίσαρη, Αναστασίας, με τον εκλεκτό της καρδιάς της, Thomas Persy το 2019.

Sleek & Straight

Τα ίσια μαλλιά, ειδικά αν έχουν λαμπερό φινίρισμα και προσεγμένη χωρίστρα, αποτελούν μία από τις πιο κομψές επιλογές σε αυτές τις περιπτώσεις. Αυτό το hair look είχε επιλέξει και η Μαρία Ναυπλιώτου για τη μέρα του γάμου του Κωνσταντίνου Γαβαλά και της Ελευθερίας Κοντογεώργη το 2022.

Low Ponytail

Το καθημερινό go-to χτένισμα της Κατερίνας Καινούργιου, η voluminous χαμηλή αλογοουρά, είναι ιδανική ακόμα και για εμφανίσεις σε γάμους. Η ίδια το επέλεξε για το γάμο της Δήμητρας Λαζαράρου, κερδίζοντας δεκάδες κομπλιμέντα.

Blowout

Οι "αφράτοι" κυματισμοί με πλούσιο όγκο, που μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη χρήση hair rollers αποτελούν σίγουρα μια πολύ εντυπωσιακή επιλογή για κάθε καλεσμένη σε γάμο. Αυτό το χτένισμα επέλεξε και η Άντζελα Γκερέκου για το γάμο του Γιώργου Αγγελόπουλου και της Δήμητρας Βαμβακούση τον Σεπτέμβριο του 2023.

Buns

Ίσως η πιο κομψή και πρακτική επιλογή είναι τα buns, σε κάθε εκδοχή τους, από πιο χαλαρά και ρομαντικά low buns, μέχρι περίτεχνα updos.

Για το γάμο της Θεοδώρας και του Μάθιου Κουμάρ τον Σεπτέμβριο του 2024, η Marie Chantal έδωσε την τελική πινελιά στο look της με ένα low bun, ενώ η κόρη της, Μαρία-Ολυμπία Γλίξμπουργκ, προτίμησε ένα πιο μοντέρνο spikey bun με χωρίστρα στη μέση και sleek φινίρισμα.

Ψηλά μάζεψε τα μαλλιά της και η Χριστίνα Κοντοβά για το γάμο του Θανάση Βισκαδουράκη και της Κατερίνας Γιώτα τον Νοέμβριο του 2015, ολοκληρώνοντας το look της με ένα ρομαντικό updo.

Half up Half down

Το αγαπημένο χτένισμα της Μαριέττας Χρουσαλά είναι, με διαφορά, το half up half down, αφού το έχει προτιμήσει παραπάνω από μία φορά για τις εμφανίσεις της ως καλεσμένη σε γάμο. Με αυτό το χτένισμα ολοκλήρωσε το look της και ως κουμπάρα στο γάμο της Μαρίας Μενούνος και του Keven Undergaro το 2018.

Ελληνίδες celebrities καλεσμένες σε γάμο | Τα "τολμηρά" χτενίσματα που συζητήθηκαν έντονα