3 απροσδόκητοι τρόποι για να χρησιμοποιήσεις το dry shampoo στην καθημερινότητά σου

Το dry shampoo είναι ένα προϊόν που μπορείς να εκμεταλλευτείς ακόμα και τις μέρες που δεν έχεις θέμα με τη λιπαρότητα στα μαλλιά σου.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Υπάρχουν μερικά beauty προϊόντα που κατέχουν σταθερή θέση στο boudoir μας χάρη στις θαυματουργές τους ιδιότητες που κυριολεκτικά σώζουν την ημέρα μας. Ένα από αυτά είναι φυσικά και το dry shampoo, εκείνο το προϊόν που μπορεί να απορροφήσει προσωρινά τη συσσωρευμένη λιπαρότητα από τα μαλλιά σου τις ημέρες της εβδομάδας που δεν λούζεσαι, χαρίζοντάς σου μια επιπλέον μέρα ξεγνοιασιάς ως προς την επιμέλεια του look σου.

Όμως το dry shampoo μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με επιπλέον και απροσδόκητους τρόπους και όταν είσαι φρεσκολουσμένη, γεγονός που το καθιστά σε ένα πολυχρηστικό προϊόν που αξίζει πάντα μια θέση στο νεσεσέρ σου. Ακολουθούν τρεις επιπλέον τρόποι για να το χρησιμοποιήσεις στην καθημερινότητά σου, όχι μόνο στα μαλλιά σου, αλλά και στα ίδια σου τα ρούχα!

Πρόσθεσε όγκο στα μαλλιά σου

Το dry shampoo είναι μια τέλεια λύση για να δώσεις επιπλέον όγκο στα μαλλιά σου, ακόμα και όταν αυτά είναι φρεσκολουσμένα. Για να πετύχεις ένα blow out αποτέλεσμα, απλώς ψέκασέ το στις ρίζες και κάνε ελαφρύ μασάζ για να δημιουργήσεις όγκο, ειδικά στην κορυφή του κεφαλιού σου. Αυτό θα προσθέσει αμέσως υφή, κάνοντας τα μαλλιά σου να φαίνονται πιο πλούσια, ενώ είναι ιδανικό για να ενισχύσεις τον όγκο σε κότσους ή στους χαλαρούς κυματισμούς που έχεις δημιουργήσει με ψαλίδι.

Προετοίμασε τα μαλλιά για styling

Εφάρμοσε ξηρό σαμπουάν σε καθαρά μαλλιά πριν δημιουργήσεις πλεξούδες ή τα χτενίσεις με βούρτσες για styling για να πετύχεις επιπλέον κράτημα. Αυτή η κίνηση βοηθάει ώστε να μην γλιστράνε τα μαλλιά σου, κάνοντας τα χτενίσματα πιο σταθερά χωρίς να βαραίνουν. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για λεπτά ή φρεσκολουσμένα μαλλιά που είναι δύσκολο να διαμορφωθούν και να σταθεροποιηθούν.

Ανανέωσε τα ρούχα σου ή άλλα υφάσματα

Η πιο απροσδόκητη χρήση του ξηρού σαμπουάν είναι αυτή στο φρεσκάρισμα των ρούχων σου ή άλλων υφασμάτων που έχεις στο σπίτι ανάμεσα στα πλυσίματά τους. Απλά ψέκασε ελαφρώς στις περιοχές που απορροφούν οσμές (όπως οι μασχάλες στα jackets ή τα παπούτσια), άφησε το προϊόν να δράσει και μετά τίναξέ το. Το dry shampoo βοηθά στην απορρόφηση λιπαρότητας και οσμών, κάνοντας τα αντικείμενα να μυρίζουν προσωρινά πιο φρέσκα, καθυστερώντας προσωρινά τον βαθύ καθαρισμό τους.