Follow us

5 scrubs σώματος με λαχταριστά αρώματα που θα σε ενθουσιάσουν

Τα προϊόντα που θα ευχαριστηθείς αυτό το φθινόπωρο για την απολέπιση του σώματός σου.

Body Scrub iStock

Η φροντίδα του δέρματός μας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου περιλαμβάνει πολλά περισσότερα από τον απλό καθαρισμό και την ενυδάτωση για να είναι απαλή και λαμπερή. Ένα από τα πιο ωφέλιμα, αλλά συχνά παραμελημένα βήματα στη ρουτίνα της περιποίησής μας δεν είναι άλλο από την απολέπιση με ένα scrub σώματος, το οποίο κάνει το δέρμα μας λείο και το προετοιμάζει για την καλύτερη απορρόφηση των προϊόντων που θα ακολουθήσουν στη συνέχεια. Η χρήση ενός απολεπιστικού σώματος προσφέρει πολλαπλά οφέλη που καλό είναι να γνωρίζεις και η προσθήκη ενός σχετικού προϊόντος με απολαυστικό άρωμα στη ρουτίνα σου μπορεί να σε βοηθήσει να χαλαρώσεις σαν να έκανες αρωματοθεραπεία. Συνέχισε λοιπόν να διαβάζεις για να δεις τι είναι αυτό που καθιστά τα body scrubs απαραίτητα για το δέρμα σου, αλλά και για προτάσεις με λαχταριστά αρώματα σαν αυτά ενός γλυκού, που ταιριάζουν υπέροχα στο φθινόπωρο.

Αφαίρεση των νεκρών κυττάρων του δέρματος

Το δέρμα σου αποβάλλει φυσικά τα νεκρά του κύτταρα, όμως μερικές φορές αυτά συσσωρεύονται στην επιφάνειά του, οδηγώντας σε μια θαμπή, τραχιά όψη. Τα body scrubs λειτουργούν ως φυσικά απολεπιστικά, βοηθώντας στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, αποκαλύπτοντας το φρέσκο, λαμπερό δέρμα που κρύβεται από κάτω. Η τακτική απολέπιση εμποδίζει το φράξιμο των πόρων, λειαίνει την υφή του δέρματός σου και προάγει μια υγιέστερη, πιο ζωντανή επιδερμίδα.

Ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος

Τα απολεπιστικά σώματος βοηθούν επίσης στην τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος στο σώμα σου. Όταν κάνεις μασάζ με το scrub στο δέρμα σου, αυξάνεται η ροή του αίματος στην περιοχή. Αυτή η αύξηση της κυκλοφορίας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των φλεγμονών, στην αποβολή των τοξινών και στην προώθηση της ανανέωσης των κυττάρων του δέρματος. Η ενισχυμένη ροή αίματος διαχέει επίσης περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στην επιφάνεια του δέρματος, κάνοντάς το να φαίνεται αναζωογονημένο και φρέσκο. Αν αντιμετωπίζεις εμφάνιση κυτταρίτιδας ή ανομοιόμορφο τόνο δέρματος, αυτή η κίνηση μπορεί να συνεισφέρει σε μια πιο ομοιόμορφη εμφάνιση με την πάροδο του χρόνου.

Πρόληψη για τις τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα

Η τακτική απολέπιση με ένα scrub σώματος μπορεί να κάνει θαύματα αν έχεις την τάση να εμφανίζεις τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα, ειδικά στις περιοχές που χρησιμοποιείς ξυραφάκι ή κάνεις αποτρίχωση με κερί. Η απολέπιση πριν και μετά την αφαίρεση των τριχών μπορεί να βοηθήσει απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα που διαφορετικά θα μπορούσαν να παγιδεύσουν την τρίχα κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας. Χρησιμοποιώντας ένα απαλό απολεπιστικό στις περιοχές όπου ξυρίζεσαι ή κάνεις αποτρίχωση, όχι μόνο λειαίνεις το δέρμα σου, αλλά και ενθαρρύνεις τις τρίχες να μεγαλώνουν προς τη σωστή κατεύθυνση, μειώνοντας την πιθανότητα ερεθισμών και αφήνοντας το δέρμα σου απαλό.

Editor’s choice

Royal Honey Scrub, Apivita

Luxurious Body Scrub Chocolate, Intermed

Bum Bum Body Scrub, Sol De Janeiro (Sephora)

Almond Milk Scrub, The Body Shop

Body Desserts Toning Body Scrub Vanilla Latte, Organic Shop, Natura Siberica

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr