Follow us

Τι πρέπει να προσέξεις στο skincare αν μπαίνεις στη φάση της εμμηνόπαυσης

Πού να δώσεις προσοχή για να φροντίσεις αποτελεσματικά την επιδερμίδα σου σε αυτή τη φάση της ζωής σου.

Kate Moss Splash News/Ideal Image

Η περίοδος κατά την οποία μπαίνεις στην εμμηνόπαυση εκκινεί μία νέα φάση για τον τρόπο με τον οποίο φροντίζεις την επιδερμίδα σου, μιας που κατά τη διάρκειά της ενδέχεται να αντιμετωπίσεις αλλαγές στην ποιότητα και την εικόνα του δέρματός σου. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εμμηνόπαυσης, ακολουθούν 5 παράγοντες που είναι καλό να προσέξεις στο skincare σου αν ξεκινά τώρα το ταξίδι σου σε αυτή, για υγιή και λαμπερή επιδερμίδα.

Ενυδάτωση και ενίσχυση της υγρασίας

Με τη μείωση των επιπέδων των οιστρογόνων στον οργανισμό σου, η επιδερμίδα σου ενδέχεται κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης να γίνει πιο ξηρή, χάνοντας την ελαστικότητα και την υγρασία της. Χρησιμοποίησε πλούσιες, ενυδατικές κρέμες με συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ, τα κεραμίδια, αλλά και η γλυκερίνη για να κλειδώσεις την υγρασία και να ενισχύσεις τον προστατευτικό φραγμό της επιδερμίδας σου. Αυτή είναι επίσης μια καλή περίοδος ώστε να προσθέσεις έναν ενυδατικό ορό πριν την κρέμα σου για επιπλέον ενυδάτωση.

Προστασία από τον ήλιο

Οι ορμονικές αλλαγές μπορούν να κάνουν την επιδερμίδα σου πιο ευάλωτη στη φθορά από τον ήλιο, με αποτέλεσμα να εμφανιστούν σε αυτήν δυσχρωμίες που δεν είχες αντιμετωπίσει ξανά στο παρελθόν. Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείς καθημερινά ένα αντηλιακό ευρέως φάσματος με SPF 50, παρέχοντας στο δέρμα σου προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB, οι οποίες συμβάλλουν στη γήρανση του δέρματος και την επιδείνωση των κηλίδων. Φυσικά αυτή είναι μια συνήθεια που καλό είναι να καλλιεργείται από την παιδική κιόλας ηλικία. Ωστόσο ακόμα κι αν δεν έχει υπάρξει φανατική του αντηλιακού στο παρελθόν, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αργά για να το εντάξεις στην καθημερινή σου ρουτίνα.

Ήπιος καθαρισμός

Καθώς η επιδερμίδα σου γίνεται πιο ευαίσθητη λόγω των αλλαγών που αντιμετωπίζει το σώμα σου, απόφυγε τα σκληρά καθαριστικά που στερούν τα φυσικά έλαια του δέρματός σου. Επίλεξε ήπια, μη αφρώδη καθαριστικά που καθαρίζουν το δέρμα χωρίς να το ξηραίνουν υπερβολικά και αναζήτησε προϊόντα που χαρακτηρίζονται ως "ενυδατικά" ή σχεδιασμένα για ευαίσθητο δέρμα.

Συστατικά που ενισχύουν το κολλαγόνο

Η απώλεια του κολλαγόνου που έρχεται στην περίοδο της εμμηνόπαυσης μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των ρυτίδων και χαλάρωση του δέρματος. Ενσωμάτωσε προϊόντα περιποίησης με συστατικά όπως ρετινοειδή, πεπτίδια και βιταμίνη C στο καθημερινό σου skincare για να ενισχύσεις την παραγωγή κολλαγόνου και να διατηρήσεις τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας σου. Η ρετινόλη (μορφή βιταμίνης Α) βοηθά στην ανανέωση των κυττάρων του δέρματος και στη βελτίωση της υφής του, ενώ τα πεπτίδια μπορούν να ενισχύσουν την επιδιόρθωση των βλαβών του δέρματος από την ηλιακή ακτινοβολία.

Αντιμετώπιση δυσχρωμιών

Κατά την εμμηνόπαυση μπορεί να παρατηρήσεις κηλίδες ή υπερμελάγχρωση λόγω των ορμονικών αλλαγών με τις οποίες θα έρθεις αντιμέτωπη. Για την αντιμετώπισή τους επένδυσε σε προϊόντα με νιασιναμίδη, κοζικό ή αζελαϊκό οξύ για να βοηθήσεις στην ενίσχυση της φωτεινότητας του δέρματος και στη μείωση των σκούρων κηλίδων. Ήπια απολεπιστικά με ενεργά συστατικά όπως τα AHA (άλφα υδροξυοξέα) μπορούν επίσης να βελτιώσουν τον τόνο και την υφή του δέρματος, ωστόσο πρέπει να τα εφαρμόζεις με προσοχή και να ακολουθείς πάντα με αντηλιακό για να αποφύγεις τον ερεθισμό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr