5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις αν κάνεις μανικιούρ μόνη στο σπίτι

Συμβουλές για να πετύχει αισθητικά, αλλά και να είναι ασφαλές το DIY μανικιούρ σου.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Το μανικιούρ στο σπίτι είναι μια fun και δημιουργική διαδικασία μέσα από την οποία μπορείς να εξοικονομήσεις χρήματα, διατηρώντας πάντα τα νύχια σου όμορφα και περιποιημένα. Ωστόσο, χωρίς τις κατάλληλες τεχνικές ή εργαλεία, είναι συνηθισμένο το να κάνεις λάθη που μπορεί να βλάψουν τα νύχια σου ή να μην έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, σπαταλώντας τελικά περισσότερο χρόνο για την επιμέλεια του μανικιούρ σου. Αν λοιπόν προτιμάς τα DIY μανικιούρ στο σπίτι, ακολουθούν πέντε σημαντικά πράγματα που πρέπει να προσέχεις ώστε τα νύχια σου να παραμένουν υγιή και το αποτέλεσμα στα άκρα σου να δείχνει άψογο.

Υγιεινή και απολύμανση

Ένα από τα πιο κρίσιμα πράγματα που πρέπει να προσέχεις στο μανικιούρ, είτε αυτό πραγματοποιείται στο σπίτι, είτε σε ένα ινστιτούτο ομορφιάς, είναι η υγιεινή. Βεβαιώσου ότι όλα τα εργαλεία σου — νυχοκόπτες, στικς για τα πετσάκια, λίμες και πινέλα για nail art — έχουν απολυμανθεί πριν και μετά τη χρήση. Τα εργαλεία μπορούν να μεταφέρουν βακτήρια και να προκαλέσουν μολύνσεις που μπορεί να βλάψουν τα νύχια και το δέρμα σου, γι’ αυτό χρησιμοποίησε οινόπνευμα ή αντιβακτηριδιακό σαπούνι και απόφυγε να τα μοιράζεσαι με άλλους και έχε πάντα το προσωπικό σου σετ.

Σωστή προετοιμασία νυχιών

Το να παραλείψεις την προετοιμασία των νυχιών σου είναι ένα συνηθισμένο λάθος στο μανικιούρ στο σπίτι. Η σωστή προετοιμασία εξασφαλίζει μια ομαλή εφαρμογή του βερνικιού και βοηθάει ώστε αυτό να διαρκέσει περισσότερο. Πάντα ξεκίνα καθαρίζοντας καλά τα νύχια σου, αφαιρώντας το παλιό βερνίκι με ασετόν και σπρώχνοντας απαλά τα επωνύχιά σου. Λίμαρε και σχήματισε τα νύχια σου αυστηρά προς μία κατεύθυνση για να αποφύγεις το σπάσιμο. Επιπλέον, απόφυγε να κόβεις τα επωνύχια, καθώς αυτή η πρακτική μπορεί να προκαλέσει μολύνσεις. Αντ' αυτού, χρησιμοποίησε ένα μαλακτικό έλαιο και σπρώξε τα απαλά προς τα πίσω με ένα ειδικό στικ.

Χρήση βάσης (Base Coat)

Το να παραλείψεις το base coat όταν βιάζεσαι μπορεί να σου εξασφαλίζει χρόνο, όμως αυτό το βήμα είναι απαραίτητο για ένα μανικιούρ που διαρκεί περισσότερο από μια εβδομάδα. Η βάση προστατεύει τα νύχια σου από το να κιτρινίσουν από τις χρωστικές του βερνικιού, ειδικά όταν χρησιμοποιείς σκούρα χρώματα, ενώ δημιουργεί μια λεία επιφάνεια για να κολλήσει ομαλά το βερνίκι. Βοηθάει επίσης στο να αποτραπούν τα σκασίματα και το ξεφλούδισμα στις άκρες. Διάλεξε ένα base coat με επιπλέον οφέλη, όπως ενισχυτική ή ενυδατική σύνθεση, ειδικά αν τα νύχια σου είναι εύθραυστα.

Απόφυγε τις παχιές στρώσεις βερνικιού

Η εφαρμογή παχιάς στρώσης βερνικιού μπορεί να προκαλέσει μουντζούρες στα πλαϊνά, ανώμαλη υφή και αργό στέγνωμα. Εφάρμοσε λεπτές, ομοιόμορφες στρώσεις και άφησε κάθε μια από αυτές να στεγνώσει καλά πριν προσθέσεις την επόμενη. Δύο λεπτές στρώσεις θα δώσουν ένα πιο λείο, μακράς διάρκειας αποτέλεσμα από μία ή δύο παχιές στρώσεις. Μην ξεχνάς να είσαι υπομονετική ανάμεσα στις στρώσεις — το να περιμένεις λίγα λεπτά πριν την επόμενη εφαρμογή μπορεί να αποτρέψει τις φυσαλίδες και τις γραμμές, προσφέροντας ένα πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα.

Σφράγισε με top coat

Ένα συνηθισμένο λάθος στο μανικιούρ στο σπίτι είναι η παράλειψη της σφράγισης του μανικιούρ με ένα top coat, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο ξεφλούδισμα. Φρόντισε να περνάς πάντα το εν λόγω προϊόν, που προστατεύει το βερνίκι από τη φθορά. Μπορείς επίσης να εφαρμόζεις το top coat κάθε λίγες μέρες για να διατηρήσεις το μανικιούρ σου λίγο περισσότερο.