Follow us

Όλοι οι λόγοι που κάνουν το liquid blush ένα hero beauty προϊόν και πέντε επιλογές που θα σε εντυπωσιάσουν

Όλοι μιλούν για τα υγρά ρουζ, που έχουν γίνει το νέο staple σε makeup looks που εκπέμπουν φρεσκάδα.

Liquid Blush iStock

Η επιλογή του σωστού ρουζ μπορεί να αποτελέσει το κλειδί για την επίτευξη μιας φρέσκιας, φυσικής λάμψης σε ένα makeup look. Και ενώ το ρουζ σε μορφή compact πούδρας έχει για χρόνια τη δική του θέση στη συλλογή των καλλυντικών μας, το liquid blush ή ελληνιστί το υγρό ρουζ γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στους beauty κύκλους και στους επαγγελματίες του κλάδου. Από την ομοιόμορφη εφαρμογή του μέχρι το πολυχρηστικό του φινίρισμα, το υγρό ρουζ προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα παραδοσιακά προϊόντα σε σκόνη. Ακολουθούν όλοι οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να το δοκιμάσεις, αλλά και πέντε προϊόντα από την αγορά που θα σε ενθουσιάσουν.

Φυσικό και λαμπερό φινίρισμα

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του liquid blush είναι η ικανότητά του να δίνει ένα πιο φυσικό και λαμπερό αποτέλεσμα στην επιδερμίδα. Οι υγρές φόρμουλες αναμειγνύονται τέλεια με αυτήν, μιμούμενες την εμφάνιση φυσικής ερυθρότητας στα μήλα, αντί να βυθίζονται στην επιφάνεια του δέρματος, όπως συμβαίνει συχνά με τα προϊόντα σε μορφή σκόνης. Έτσι, η επιδερμίδα σου φαίνεται δροσερή και υγιής. Παράλληλα, το υγρό ρουζ σου επιτρέπει να αυξήσεις σταδιακά την έντασή του, κάνοντάς το εύκολο να ελέγχεις πόσο έντονη θα είναι η απόδωση του χρώματος. Είτε θέλεις μια διακριτική λάμψη, είτε πιο έντονο αποτέλεσμα, τα υγρά προϊόντα σου δίνουν αυτήν την ευελιξία. Επιπλέον, περιέχουν ενυδατικά συστατικά που χαρίζουν στην επιδερμίδα μια λαμπερή, ελαφρώς δροσερή εμφάνιση, αποτέλεσμα που είναι ιδανικό για κανονικές ή ξηρές επιδερμίδες.

Ευκολία στην ανάμειξη

Το υγρό ρουζ συνήθως μπλεντάρεται πιο εύκολα από τα προϊόντα σε σκόνη, καθιστώντας το αγαπημένο τόσο των αρχαρίων του μακιγιάζ όσο και των επαγγελματιών. Η κρεμώδης υφή του επιτρέπει εύκολη ανάμειξη με τα δάχτυλά σου, με σφουγγαράκι ή με πινέλο, προσφέροντας ένα φυσικό φινίρισμα που ενσωματώνεται τέλεια στο δέρμα. Ακόμα, είναι λιγότερο πιθανό να αφήσει ορατά σημάδια ή caking αποτέλεσμα, κάτι που μπορεί να συμβεί συχνά με τα ρουζ σε σκόνη, ειδικά αν προσκολλώνται σε σημεία με ξηρότητα ή λεπτές γραμμές.

Μακρά διάρκεια

Αν αναζητάς προϊόν που διαρκεί πολλές ώρες, το υγρό ρουζ συνήθως τα καταφέρνει καλύτερα από τα προϊόντα σε σκόνη. Οι υγρές φόρμουλες προσκολλώνται καλύτερα στην επιδερμίδα και είναι πιο ανθεκτικές στον ιδρώτα και τα φυσικά έλαια του δέρματος, εξασφαλίζοντας ότι το χρώμα διατηρείται όλη μέρα. Είναι επίσης ιδανικές για εξωτερικές δραστηριότητες ή ζεστά κλίματα.

Ενυδάτωση και οφέλη για την επιδερμίδα

Τα υγρά ρουζ συχνά περιέχουν ενυδατικά συστατικά, όπως υαλουρονικό οξύ, αλόη βέρα ή φυτικά έλαια, που θρέφουν και ενυδατώνουν την επιδερμίδα σε βάθος. Είναι ιδανικά για άτομα με ξηρή ή μεικτή επιδερμίδα ή για όσες θέλουν να προσθέσουν επιπλέον ενυδάτωση στη ρουτίνα τους.

Πολυχρηστικότητα και πολλαπλές χρήσεις

Τα υγρά ρουζ είναι συχνά πιο ευέλικτα από τα ρουζ σε σκόνη, αφού μπορείς εύκολα να τα συνδυάσεις με άλλα προϊόντα ή να τα χρησιμοποιήσεις με διάφορους τρόπους στο πρόσωπό σου. Δοκίμασε να τα χρησιμοποιήσεις και ως lip tint ή ακόμα και ως σκιά ματιών, σε minimal makeup looks που δεν έχει χρόνο για πολλά πολλά. Θυμήσου επίσης ότι το υγρό ρουζ στρώνεται εύκολα πάνω ή κάτω από άλλα προϊόντα, όπως κρεμώδη bronzers ή highlighters, χωρίς να επηρεάζεται το συνολικό αποτέλεσμα.

Ιδανική φόρμουλα για ώριμες επιδερμίδες

Αν έχεις ξηρή ή ώριμη επιδερμίδα, το υγρό ρουζ είναι ιδιαίτερα χρηστικό καθώς γλιστρά ομαλά πάνω στο δέρμα, προσφέροντας πιο νεανική εμφάνιση που δεν τονίζει τις ρυτίδες. Το δέρμα φαίνεται έτσι πιο σφριγηλό και λείο, εκπέμποντας φρεσκάδα και λάμψη.

Ακολουθούν 5 από τα πιο αγαπημένα μας που θα σε ενθουσιάσουν με την απολαυστική υφή και την ευκολία στη χρήση τους.

Editor’s choice

Natural Velvet Matte Liquid Blush, Seventeen

Sunkisser Blush, Maybelline

Soft Pinch - Liquid Blush, Rare Beauty (Sephora)

Make Me Blush - Yves Saint Laurent

Les Beiges - Water-Fresh Blush, Chanel

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr