Follow us

5 χρήσιμες beauty συνήθειες που πρέπει να βάλεις στη ζωή σου από τα 20s σου για διαχρονική λάμψη και σφριγηλότητα

Όλα όσα αξίζει να βάλεις στην καθημερινότητά σου από νωρίς, για να χρειάζεσαι το bare minimum περιποίησης στο μέλλον.

Skincare 20s iStock

Τα 20 σου είναι μια καθοριστική δεκαετία για να θέσεις τις βάσεις της ρουτίνας της ομορφιάς σου, εξασφαλίζοντας ότι στο μέλλον θα έχεις ανάγκη από όσο το δυνατόν λιγότερα βήματα στην περιποίησή σου. Αυτή η περίοδος αποτελεί την τέλεια στιγμή για να υιοθετήσεις συνήθειες που όχι μόνο θα βελτιώσουν την εικόνα της επιδερμίδας και των μαλλιών σου στο παρόν, αλλά θα σε κρατήσουν λαμπερή και νεανική όσο μεγαλώνεις. Ακολουθούν πέντε απαραίτητες beauty συνήθειες που πρέπει να βάλεις στη ζωή σου στα 20 σου και που θα σε ωφελήσουν στα μετέπειτα χρόνια.

Δώσε προτεραιότητα στην αντηλιακή προστασία

Μία από τις πιο σημαντικές beauty συνήθειες που μπορείς να αναπτύξεις στα 20 σου είναι η συστηματική αντηλιακή προστασία. Η υπεριώδης ακτινοβολία (UV) είναι ο κυριότερος υπεύθυνος για την πρόωρη γήρανση του δέρματος, προκαλώντας ρυτίδες, λεπτές γραμμές, υπερμελάγχρωση, ακόμα και καρκίνο του δέρματος. Για να προστατέψεις την επιδερμίδα σου φόρα αντηλιακό κάθε μέρα, επιλέγοντας αντηλιακό με ευρύ φάσμα προστασίας SPF 30 ή και μεγαλύτερο, ακόμη και σε συννεφιασμένες μέρες ή όταν βρίσκεσαι σε εσωτερικούς χώρους κοντά σε παράθυρα. Φόρα επίσης προστατευτικά ρούχα και αξεσουάρ, όπως καπέλα, γυαλιά ηλίου και ρούχα με δείκτη προστασίας που μπορούν να προσφέρουν επιπλέον προστασία. Προσπάθησε τέλος να μένεις στη σκιά κατά τις ώρες έντονης ηλιοφάνειας (10 π.μ. έως 4 μ.μ.).

Καθιέρωσε μια σταθερή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας

Τα 20 σου είναι η κατάλληλη στιγμή ώστε να αναπτύξεις μια ρουτίνα περιποίησης που να ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σου και να ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένες ανάγκες. Μια αποτελεσματική ρουτίνα θα πρέπει να περιλαμβάνει απαλό καθαριστικό, για να αφαιρέσεις ρύπους, τη λιπαρότητα και το μακιγιάζ χωρίς να αφυδατώνεις το δέρμα σου. Η ενυδάτωση με ενυδατική κρέμα είναι το κλειδί για υγιή, σφριγηλή επιδερμίδα. Χρησιμοποίησε ένα προϊόν που ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σου (gel για λιπαρό δέρμα, κρέμα για ξηρό δέρμα). Η τακτική απολέπιση βοηθά επίσης στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και στην ανανέωση της επιδερμίδας. Ξεκίνα με μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Τέλος, ενσωμάτωσε προϊόντα όπως η βιταμίνη C (για λάμψη) ή ρετινοειδή (για αντιγήρανση) για να στοχεύσεις συγκεκριμένα προβλήματα, όπως θαμπάδα ή λεπτές γραμμές.

Περιποιήσου τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σου

Στα 20 σου, μπορεί να θέλεις να πειραματιστείς με βαφές, θερμικά εργαλεία ή διαφορετικά χτενίσματα. Παρόλο που αυτή είναι μια fun αντιμετώπιση, η διατήρηση της υγείας των μαλλιών σου είναι σημαντική για να αποφύγεις μακροπρόθεσμες βλάβες. Χρησιμοποίησε θεραπείες για το τριχωτό ή απολέπισέ το με ειδικό προϊόν για να αποτρέψεις τη συσσώρευση υπολειμμάτων σμίγματος και καλλυντικών προϊόντων. Επιπλέον, όταν χρησιμοποιείς θερμικά εργαλεία, πάντα να εφαρμόζεις προστατευτικά σπρέι ή ορούς για να ελαχιστοποιήσεις τη ζημιά που αυτά προκαλούν στις τρίχες. Ενσωμάτωσε ενυδατικές μάσκες ή θεραπείες βαθιάς ενυδάτωσης για να διατηρείς τα μαλλιά σου ενυδατωμένα και ανθεκτικά, ενώ περιόρισε το πολύ συχνό λούσιμο που μπορεί να αφαιρέσει υπερβολική ποσότητα από τα φυσικά έλαια των μαλλιών σου.

Ανάπτυξε υγιείς συνήθειες ύπνου

Ο επαρκής ύπνος δεν είναι μόνο απαραίτητος για τη συνολική σου υγεία, αλλά έχει επίσης σημαντική επίδραση στην επιδερμίδα και την εμφάνισή σου. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, το δέρμα σου περνά από διαδικασίες αποκατάστασης και ανανέωσης, επομένως η έλλειψη ύπνου μπορεί να προκαλέσει μαύρους κύκλους και πρήξιμο κάτω από τα μάτια, θαμπό, αφυδατωμένο δέρμα και αυξημένο κίνδυνο πρόωρης γήρανσης λόγω της μειωμένης παραγωγής κολλαγόνου. Φρόντισε λοιπόν να κοιμάσαι 7-9 ώρες κάθε βράδυ, χρησιμοποίησε μεταξωτή ή σατέν μαξιλαροθήκη για να μειώσεις την στο δέρμα και τα μαλλιά, αποτρέποντας τις ρυτίδες και το φριζάρισμα και τέλος περιόρισε την ώρα που περνάς μπροστά σε οθόνες πριν τον ύπνο δημιουργώντας ένα ήρεμο περιβάλλον για να κοιμηθείς πιο εύκολα.

Μείνε ενυδατωμένη και διαμόρφωσε μια ισορροπημένη διατροφή

Η ομορφιά ξεκινά από μέσα. Τα τρόφιμα που καταναλώνεις και η ποσότητα νερού που πίνεις παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εμφάνιση του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών σου. Στα 20 σου, ο μεταβολισμός σου βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, γι' αυτό είναι η κατάλληλη στιγμή να δημιουργήσεις διατροφικές συνήθειες που θα διατηρήσουν τη λάμψη σου. Εστίασε στην επαρκή πρόσληψη νερού, που βοηθά να διατηρήσεις το δέρμα σου σφριγηλό, καθαρό και λαμπερό. Στόχευσε σε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερού την ημέρα. Επιπλέον, ενσωμάτωσε στη διατροφή σου τρόφιμα πλούσια σε αντιοξειδωτικά και απόφυγε τις υπερβολές ως προς την κατανάλωση λιπών και υδατανθράκων.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr