Το power couple στο skincare | Αυτός ο συνδυασμός συστατικών θα σου χαρίσει την πιο λαμπερή και καθαρή επιδερμίδα

Δες πώς θα τα εφαρμόσεις σωστά στη ρουτίνα περιποίησής σου.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Εντάξει, είναι πολλοί οι "χρυσοί" συνδυασμοί στα ενεργά συστατικά που προσφέρουν μια ακαταμάχητη λάμψη και, γενικότερα, ένα τέλειο αποτέλεσμα στην επιδερμίδα μας και δεν μπορούμε να περιοριστούμε φυσικά μόνο σε έναν. Υπάρχει ωστόσο ένα συστατικό που όχι μόνο είναι "εύκολο" στο να συνδυαστεί σχεδόν με τα πάντα, αλλά είναι και ... εύπεπτο σχεδόν από όλους τους τύπους δέρματος. Ο λόγος για τη νιασιναμίδη που φημίζεται για την αντιοξειδωτική της δράση και θεωρείται το ιδανικό συστατικό για αντιμετώπιση δυσχρωμιών και σημαδιών, έχοντας οφέλη λάμψης και ομοιόμορφου τόνου για την επιδερμίδα.

Κι ενώ συνήθως μιλάμε για εκείνα τα συστατικά στο skincare που πρέπει να αποφεύγεις για να μην την ερεθίσεις, ήρθε η ώρα να αναφερθούμε και σε εκείνα που, αν αναμειχθούν, δημιουργούν ένα "power couple", ικανό μέχρι και να μεταμορφώσει την επιδερμίδα σου.

Πιο συγκεκριμένα λοιπόν για τη νιασιναμίδη, μπορεί να συνδυαστεί ιδανικά τόσο με τη βιταμίνη C όσο και με τη ρετινόλη, το σαλικυλικό οξύ και τα πεπτίδια, μεταξύ άλλων. Ποιο ενεργό συστατικό ωστόσο είναι καλύτερο ώστε να δεις με έναν μαγικό τρόπο την επιδερμίδα σου να αλλάζει, και από θαμπή να γίνεται σούπερ λαμπερή και καθαρή, χωρίς κηλίδες, πανάδες ή σημάδια από σπυράκια και ακμή;

Τα 5 καλύτερα σέρουμ με βιταμίνη C για θεϊκή λάμψη στην επιδερμίδα

The powerful couple

Η νιασιναμίδη με τη βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό duo στο skincare αφού και τα δύο συστατικά είναι αντιοξειδωτικά, πράγμα που σημαίνει ότι ενεργούν από κοινού στο να αντιμετωπίσουν οποιονδήποτε εξωτερικό παράγοντα έχει ως αποτέλεσμα η επιδερμίδα σου να χάνει τη λάμψη και τη νεανική της όψη. Συνδυασμένα αυτά τα δύο αντιμετωπίζουν δυσχρωμίες που προκαλούνται από τον ήλιο (τον Νο.1 βλαβερό εξωτερικό παράγοντα), όπως κηλίδες και πανάδες, μάχονται την ατμοσφαιρική ρύπανση που με τη σειρά της ταλαιπωρεί τον επιδερμικό φραγμό ενώ χαρίζουν άφθονη λάμψη χάρη στις ιδιότητες της βιταμίνης C.

3 "χρυσά" tips για την πιο λαμπερή επιδερμίδα που είχες ποτέ

Πώς να τα εντάξεις στη ρουτίνα σου:

Ο καλύτερος τρόπος για να τα χρησιμοποιήσεις καθημερινά είναι να αναζητήσεις σέρουμ με βιταμίνη C και νιασιναμίδη, τα οποία θα φοράς μαζί - δηλαδή το ένα μετά το άλλο - στη ρουτίνα σου, πριν την κρέμα και το αντηλιακό σου.

Δες εδώ πώς θα κάνεις σωστά το serum layering.