Follow us

Legally blonde | 5 διάσημες Ελληνίδες που τις γνωρίσαμε μελαχρινές και αποθεώθηκαν ως ξανθές

Το ξανθό χρώμα στα μαλλιά αναδεικνύει πολύ καλύτερα τα χαρακτηριστικά τους και κάνει το πρόσωπό τους να λάμπει.

Ελένη Μενεγάκη Instagram

Είναι αλήθεια ότι το χρώμα μαλλιών είναι καθοριστικό για ένα πρόσωπο, μιας και μπορεί είτε να αναδείξει είτε να "ρίξει" τα χαρακτηριστικά μας. Γι' αυτό και είναι σημαντικό να επιλέγουμε με προσοχή τη βαφή που θα περάσουμε στα μαλλιά μας, εφόσον θέλουμε να τους αλλάξουμε χρώμα, και να πειραματιζόμαστε με διάφορες αποχρώσεις μόνο εάν έχουμε τη βοήθεια ενός έμπειρου hair colourist που θα μας καθοδηγήσει σωστά και θα μας υποδείξει το καταλληλότερο για εμάς χρώμα μαλλιών.

Η Βάσια Κωσταρά με το signature hairstyle που λατρεύουν και οι Σκανδιναβές

Βέβαια, υπάρχουν μερικές διάσημες Ελληνίδες που ξεκίνησαν την καριέρα τους ως μελαχρινές ή καστανές - μιας και αυτό ήταν το φυσικό τους - και αποθεώθηκαν ως ξανθές, αφού ανακάλυψαν στην πορεία ότι αυτό ήταν το χρώμα που κολάκευε περισσότερο τα χαρακτηριστικά τους. Υπάρχουν κι εκείνες που θέλησαν να πειραματιστούν με τις βαφές, πηγαίνοντας από το καστανό στο ξανθό και πάλι πίσω, μόνο και μόνο για να καταλήξουν και πάλι στο signature blonde τους. Φυσικά, είναι πανέμορφες τόσο με σκούρα όσο και με πιο ανοιχτόχρωμα μαλλιά, απλά το ξανθό είναι, αντικειμενικά, το "wow colour" τους: ταιριάζει καλύτερα με τον υποτόνο της επιδερμίδας τους (skin undertone) καθώς και με το χρώμα των ματιών τους, κάνοντας το πρόσωπό τους να λάμπει στην κυριολεξία.

Note: Υπάρχει ένας κανόνας που λέει ότι το φυσικό μας είναι και το χρώμα που μας ταιριάζει καλύτερα απ' όλα, και μπορούμε να πούμε ότι ισχύει σε γενικές γραμμές, απλά υπάρχουν τόνοι και υποτόνοι που μπορούν πραγματικά να απογειώσουν ένα πρόσωπο.

Η Ελένη Μενεγάκη είναι ένα φωτεινό παράδειγμα των παραπάνω, αφού τη γνωρίσαμε ως μελαχρινή στα τέλη του '80, όμως δεν μπορούμε για κανέναν λόγο να τη φανταστούμε να γυρνάει στο brunette club. Όχι ότι ως μελαχρινή δεν ήταν εξίσου κούκλα, όμως το ξανθό υπογραμμίζει το γαλάζιο των ματιών της και τη λευκή επιδερμίδα της.

Vintage φωτογραφία της Ελένης Μενεγάκη στα τέλη του 80' | Μελαχρινή δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο

Η Ελένη Μενεγάκη ως μελαχρινή:

Η Ελένη Μενεγάκη ξανθιά:

Το ίδιο ισχύει και για την Κατερίνα Καινούργιου, που αποχωρίστηκε πολύ νωρίς το φυσικό καστανό της για το φωτεινό ξανθό που έχει σήμερα. Καμιά φορά "παίζει" με τις αποχρώσεις φορώντας καστανές περούκες (που τις πηγαίνουν πολύ), όμως όλοι θα συμφωνήσουμε ότι μια καστανή Κατερίνα Καινούργιου θα είναι μια "άλλη".

Η Κατερίνα Καινούργιου ως μελαχρινή:

Legally blonde | 5 διάσημες Ελληνίδες που τις γνωρίσαμε μελαχρινές και αποθεώθηκαν ως ξανθές

Η Κατερίνα Καινούργιου ξανθιά:

Όσο για τη Βίκυ Καγιά, το φυσικό της είναι ένα γλυκό καστανόξανθο και η ίδια έχει ενδώσει πολλές φορές σε πιο σκούρες βαφές, κυρίως για επαγγελματικούς λόγους. Ακόμα και στις αρχές του '24 επέλεξε μια honey blonde βαφή που έμοιαζε με σκούρα καστανή σε ορισμένες περιστάσεις ανάλογα τον φωτισμό - ένα look που της πήγαινε πολύ και της χάριζε σοφιστικέ vibes. Πάντοτε όμως καταλήγει στο signature ξανθό της.

Η Βίκυ Καγιά ως μελαχρινή:

Η Βίκυ Καγιά ξανθιά:

Παρομοίως και για την Κλέλια Ανδριολάτου, που στην αρχή της καριέρας της ήταν καστανή και πολλές φορές δοκιμάζει τις πιο σκούρες αποχρώσεις στα μαλλιά, μόνο και μόνο για να επιστρέψει στο buttery blonde της.

Η Κλέλια Ανδριολάτου ως μελαχρινή:

κλέλια
κλέλια

Η Κλέλια Ανδριολάτου ξανθιά:κλέλια

Τέλος, άλλη μια διάσημη που δείχνει πολύ καλύτερη ως ξανθιά είναι η Λάουρα Νάργες, που δοκίμασε το brunette look την εποχή της καραντίνας, γρήγορα όμως επέστρεψε στο κλασικό ξανθό της.

Η Λάουρα Νάργες ως μελαχρινή:

Η Λάουρα Νάργες ξανθιά:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr