Follow us

Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν αποφασίσεις να δωρίσεις τα μαλλιά σου

Αυτό που για εσένα είναι ένα απλό κούρεμα, για εκείνες μπορεί να είναι "φως", χαμόγελο, ελπίδα.

δωρεά μαλλιών Istock Photo

Μέρος της γοητείας και του sex appeal μιας γυναίκας είναι αδιαμφισβήτητα τα μαλλιά της: ο τρόπος που ανεμίζουν καθώς περπατά, ο τρόπος που "χαϊδεύουν" το λαιμό της, ο τρόπος που κρύβουν ελαφρώς το βλέμμα της, κάνοντάς τη να δείχνει πιο μυστηριώδης. Πώς θα ένιωθες αν ξαφνικά τα έχανες όλα; Αντιμέτωπες με αυτήν την σκληρή πραγματικότητα έρχονται πολλές ασθενείς με καρκίνο, που μαζί με τα μαλλιά τους λόγω των χημειοθεραπειών, χάνουν συχνά και την αυτοεκτίμησή τους. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να τις βοηθήσεις, κάνοντας μια δωρεά μαλλιών.

Αυτό που για εσένα είναι ένα απλό κούρεμα, για εκείνες μπορεί να είναι "φως", χαμόγελο, ελπίδα για μια πιο "κανονική" ζωή. Η δωρεά μαλλιών δίνει τη δυνατότητα να δημιουργηθούν περούκες από φυσικά μαλλιά, οι οποίες προσφέρουν ένα αίσθημα αυτοπεποίθησης και κανονικότητας στους ασθενείς. Με αυτό τον τρόπο, οι δωρητές μαλλιών συμβάλλουν ουσιαστικά στην ψυχολογική υποστήριξη των ατόμων που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο, προσφέροντας όχι μόνο πρακτική βοήθεια αλλά και δύναμη στον αγώνα τους.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού "Άλμα Ζωής" σε συνεργασία με το Pantene και την ΑΒ Βασιλόπουλος πραγματοποιεί για 10η χρονιά το πρόγραμμα δωρεάς μαλλιών "Χάρισε Δύναμη" με στόχο την παροχή περουκών σε γυναίκες ασθενείς με καρκίνο που βρίσκονται σε χημειοθεραπεία.

Did you know? 82400 δωρεές έχουν βοηθήσει να καλυφθεί η ανάγκη για περούκα σε 1343 ασθενείς με καρκίνο.

Πριν προχωρήσεις στο κούρεμα, δες ποιες είναι οι προδιαγραφές συμμετοχής στο πρόγραμμα και μάθε όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για την αποστολή των μαλλιών:

Προδιαγραφές για δωρεά μαλλιών

-Τα μαλλιά θα πρέπει να έχουν μήκος τουλάχιστον 20 εκατοστά.

-Δεν θα πρέπει να έχει γίνει καμία χημική επεξεργασία (πχ βαφή, ισιωτική, περμανάντ): Τα μαλλιά μπορούν να είναι βαμμένα με φυτικές βαφές, χρωμοσαμπουάν και ημι-μόνιμες βαφές. Δεν θα πρέπει να έχουν υποστεί ντεκαπάζ, μόνιμη βαφή ή χημική επεξεργασία.

-Θα πρέπει να έχουν λιγότερο από 5% λευκές τρίχες.

-Σπαστά ή σγουρά μαλλιά είναι αποδεκτά, μπορείς να ισιώσεις τα μαλλιά σου για να μετρήσεις.

-Τα μαλλιά θα πρέπει να είναι φρεσκολουσμένα και τελείως στεγνά, χωρίς προϊόντα styling.

Good to know

-Μπορείς να επισκεφθείς οποιοδήποτε κομμωτήριο για να κόψεις τα μαλλιά σου ή μπορείς να τα κόψεις στο σπίτι.

-Δεν υπάρχουν κομμωτήρια συμβεβλημένα/συνεργαζόμενα με το πρόγραμμα "Χάρισε Δύναμη". Υπάρχουν, ωστόσο αρκετά κομμωτήρια που με δική τους πρωτοβουλία και σε συνεννόηση με τους πελάτες τους αποστέλλουν δωρεές μαλλιών στο "Άλμα Ζωής".

-Το "Χάρισε Δύναμη" παρέχει τη δυνατότητα δωρεάν αποστολής των μαλλιών σας μέσω προπληρωμένης μεταφορικής εταιρείας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δωρεά μαλλιών, αλλά και την απόκτηση περούκας, επισκέψου την ιστοσελίδα του Άλματος Ζωής
almazois.gr/harise-dynami/

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr