Μήπως χρησιμοποιείς με λάθος τρόπο το σαμπουάν; 5 σημάδια που το αποδεικνύουν

Αν βλέπεις τελευταία τα μαλλιά σου να χάνουν αδικαιολόγητα τη λάμψη τους ή να λαδώνουν πιο γρήγορα, πιθανόν κάτι κάνεις λάθος.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Το λούσιμο, και γενικότερα το scalpcare, είναι θεμελιώδη στοιχεία για την υγεία των μαλλιών μας. Μπορεί να σε ευνοούν τα γονίδια και να έχεις πλούσια, μακριά μαλλιά ή να ακολουθείς την πιο σωστή διατροφή αλλά και πάλι να παρατηρείς μια ακαθόριστη θαμπάδα ή αδικαιολόγητη λιπαρότητα. Συνήθως, και εφόσον δεν συντρέχουν πιο σοβαροί λόγοι, η αιτία θα βρίσκεται στο λούσιμο, και πιο συγκεκριμένα στον τρόπο που τα λούζεις καθώς και στα προϊόντα που χρησιμοποιείς. Είναι γεγονός ότι αν δεν προσέξεις αυτό το κομμάτι, ποτέ δεν θα μπορέσεις να αναδείξεις τη λάμψη τους όπως θα ήθελες. Κι αυτό γιατί το τριχωτό πρέπει να καθαρίζεται σωστά και σε βάθος, ώστε να μην φράσσουν οι πόροι και δημιουργούνται λιπαρότητα, ξηροδερμία, θαμπάδα και άλλα θέματα που στερούν από τα μαλλιά τη λάμψη.

Και ναι μεν το λούσιμο των μαλλιών δεν είναι το πιο δύσκολο task που υπάρχει στον κόσμο, υπάρχουν ωστόσο μερικά μικρά μυστικά για να γίνει σωστά. Δεν έχεις παρατηρήσει πόσο πιο λαμπερά και όμορφα είναι τα μαλλιά μας μετά από κάθε επίσκεψη στο κομμωτήριο, όπου οι hair experts ξέρουν πώς να τα περιποιηθούν; Εκ πείρας μπορούμε να σου εγγυηθούμε ότι η τεχνική τους στο λούσιμο κάνει τη μισή (ή και περισσότερη) δουλειά στο να έχεις ένα λαμπερό αποτέλεσμα στα μαλλιά, συνδυαστικά φυσικά με τα επαγγελματικά προϊόντα που χρησιμοποιούν.

Coquette nails | Το πιο θηλυκό μανικιούρ της σεζόν είναι η νέα εμμονή των fashionistas

Δες παρακάτω 5 λάθη που κάνεις άθελά σου στο λούσιμο:

#1. Χρησιμοποιείς περισσότερη ποσότητα σαμπουάν απ΄ό,τι χρειάζεται

Η παραπάνω ποσότητα δεν σημαίνει απαραίτητα και καλύτερα αποτελέσματα ούτε πιο καθαρά μαλλιά. Απεναντίας, η περίσσεια προϊόντος μπορεί να προκαλέσει μέχρι και θέματα στο τριχωτό, ιδίως αν δεν ξεβγάζεις καλά τον αφρό στο ντους - πράγμα πολύ σύνηθες. Μείωσε το σαμπουάν που χρησιμοποιείς στο ένα τέταρτο, ανάλογα φυσικά πάντα με την πυκνότητα και το μήκος των μαλλιών σου και δώσε μεγαλύτερη σημασία στην τεχνική παρά στην ποσότητα.

Μαλλιά που φριζάρουν υπερβολικά; Τα κατάλληλα προϊόντα για να τα τιθασεύσεις

#2. Βάζεις σαμπουάν μόνο στην κορυφή του κεφαλιού και ξεχνάς τα "αθέατα" σημεία

Συνήθως το απλώνουμε στο ίδιο σημείο κάθε φορά, συχνά στην κορυφή του κεφαλιού. Καλό είναι να στοχεύουμε διαφορετικά σημεία του κεφαλιού κάθε φορά, ώστε να καθαρίζει ικανοποιητικά το τριχωτό σε όλη την επιφάνεια. Μην ξεχνάς το πίσω μέρος χαμηλά στον αυχένα και το σημείο πίσω από τα αυτιά, που πολλές φορές παραμελούμε ή δεν δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή.

#3. Τρίβεις τα μαλλιά πολύ δυνατά

Το τρίψιμο, ειδικά το πολύ δυνατό, ταλαιπωρεί αποδεδειγμένα την τρίχα προκαλώντας όλα τα δεινά που θέλουμε να αποφύγουμε (σπάσιμο και φθορά που σταδιακά οδηγούν σε τριχόπτωση). Κάνε πιο απαλές κινήσεις όταν λούζεσαι με τις άκρες των δαχτύλων σου - και όχι με τις παλάμες, όπως κάνουμε οι περισσότεροι.

Λιπαρά μαλλιά | 3 pro tips για να διατηρήσεις φρέσκο το hair look σου όσο το δυνατόν περισσότερο

#4. Λούζεσαι με καυτό νερό

Το ζεστό νερό έχει ενοχοποιηθεί πολλές φορές για το ότι φθείρει την τρίχα ενώ έχουμε ακούσει άπειρες φορές τη συμβουλή του να πλένουμε με όσο το δυνατόν πιο κρύο νερό τα μαλλιά μας. Η αλήθεια ωστόσο βρίσκεται κάπου στη μέση. Το ζεστό νερό δεν βλάπτει τα μαλλιά, αρκεί να μην είναι καυτό. Καλύτερο είναι ωστόσο να βρεις τη χλιαρή ή ζεστή θερμοκρασία που "δουλεύει" για τα μαλλιά σου, και αυτά θα καθαρίσουν σωστά και θα λάμψουν, ανεξαρτήτως θερμοκρασίας - έτσι κι αλλιώς, άλλα πράγματα μετράνε περισσότερο στο λούσιμο.

#5. Δεν αλλάζεις ποτέ το σαμπουάν ή χρησιμοποιείς το λάθος, που δεν ταιριάζει στον τύπο μαλλιών σου

Καλό είναι να αλλάζεις κάθε δύο με τρεις μήνες το σαμπουάν που χρησιμοποιείς, ώστε να μην συνηθίζει σε αυτό η τρίχα - και επομένως, να αποκτά ένα είδος ανθεκτικότητας, με αποτέλεσμα να μην βλέπεις καμία αλλαγή σε αυτά μετά από καιρό - όπως συμβαίνει και με το skincare. Παράλληλα, πολλές γυναίκες επιλέγουν σαμπουάν με γνώμονα τη μυρωδιά, τη μάρκα ή ακόμα και την όμορφη συσκευασία και παραβλέπουν το πιο σημαντικό κομμάτι: το αν ταιριάζει δηλαδή στις ανάγκες που έχει η τρίχα. Για παράδειγμα, αν έχεις λιπαρά μαλλιά που όμως δεν έχουν κάποια ανάγκη αναδόμησης, το να πάρεις ένα σαμπουάν επανόρθωσης, μάλλον θα τους πέσει βαρύ και θα τα κάνει να δείξουν άτονα, ενώ δεν θα τα καθαρίσει κιόλας. Όπως κι αν έχεις ξηρά μαλλιά με αφυδατωμένες άκρες δεν χρειάζεσαι ένα σαμπουάν λάμψης αλλά κάποιο ήπια καθαριστικό που να τα ενυδατώνει, κ.ο.κ.