Follow us

Coquette nails | Το πιο θηλυκό μανικιούρ της σεζόν είναι η νέα εμμονή των fashionistas

Γιατί όλες μιλούν για τα coquette nails;

nails Splash News / Ideal Image

Φιόγκοι και girly κορδέλες στα μαλλιά, rosy makeup looks, ρούχα στα χρώματα της πούδρας... Η coquette αισθητική έχει κατακλύσει τα social media ήδη από την προηγούμενη άνοιξη, αποδεικνύοντας ότι το γλυκό αυτό trend ήρθε για να μείνει, γοητεύοντας ολοένα και περισσότερες γυναίκες.

Ο πιο εύκολος τρόπος ωστόσο για να υιοθετήσεις την τάση είναι το μανικιούρ. Ακόμα κι αν δεν είσαι μεγάλη fan των φιόγκων, τα άκρα μας προσφέρονται πάντοτε για πειραματισμούς, δίνοντάς μας τον έλεγχο του αποτελέσματος. Έτσι, τα coquette nails μπορούν να δείξουν μαξιλαμιστικά, με απλικαρισμένους φιόγκους ή/και πέρλες στα νύχια, αλλά και πολύ αριστοκρατικά, μόνο με μια blush pink βάση.

Paris Fashion Week SS '24 | Αυτό το κούρεμα πρωταγωνίστησε στα περισσότερα shows

Τι είναι στην πραγματικότητα τα coquette nails;

Πρόκειται για τα μακριά οβάλ ή ελαφρώς coffin-shaped νύχια που μοιάζουν με τις πουέντ μιας μπαλαρίνας. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, το χρώμα είναι πιο σημαντικό από το σχήμα: πρέπει να είναι παστέλ ροζ, διάφανο ροζ ή blush pink, ή γαλλικό μανικιούρ με λευκά ή ακόμα και ροζ tips. Τη διαφορά ωστόσο κάνουν τα ζωγραφισμένα στο χέρι σχέδια ή οι απλικέ λεπτομέρειες (φιόγκοι, πέρλες, αστεράκια ή στρασάκια) που κολλάνε πάνω στο νύχι - εννοείται, πάνω από το χρώμα που έχει ήδη περαστεί στη βάση του νυχιού.

2 προϊόντα μακιγιάζ που θα σου χαρίσουν αμέσως εφέ λίφτινγκ στο βλέμμα

Γιατί το προτιμούν όλες οι beauties;

Γιατί αντλεί έμπνεση από το πιο θηλυκό trend που έχει δημιουργηθεί μέχρι σήμερα, το balletocore beauty και την coquette aesthetic. Mια τάση που δανείζεται ballet-inspired στοιχεία, εμπνευσμένα από το μπαλέτο και τις μπαλαρίνες, τις πουέντ, τις tutu φούστες καθώς και το αιώνια girly χρώμα, το απαλό ροζ, για να τα εντάξει στην καθημερινή μας εμφάνιση - από την κορυφή έως τα νύχια (κυριολεκτικά). Μια τάση που, ουσιαστικά, υμνεί τη γυναικεία θηλυκότητα και κομψότητα, που όμως κρύβει και ένα girly στοιχείο που την κάνει να νιώθει αιώνιο "κοριτσάκι".

Δες μερικά παραδείγματα των coquette nails:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr