Ξηρά, άτονα μαλλιά; 5 tips για να τα σώσεις και να αποκτήσουν και πάλι ζωή

Μετάτρεψέ τα από τη μεγαλύτερη ανασφάλειά σου στο πιο δυνατό σου asset.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Λίγο το ντεκαπάζ, λίγο η χρήση της πρέσας ισιώματος κάθε πρωί, λίγο η μανία σου να αλλάζεις χρώμα κάθε δεύτερο μήνα, τελικά τα μαλλιά σου από το πιο ωραίο asset σου, κατέληξαν να γίνουν η μεγαλύτερή σου ανασφάλεια. Αν διαρκώς λες "τα μαλλιά μου είναι σαν άχυρο" και παραπονιέσαι για το πόσο ξηρά, θαμπά, άτονα κι αδύναμα είναι, αυτό το κείμενο είναι για εσένα. Σκέψου το σαν reset button για τα μαλλιά σου. Η διαδικασία επαναφοράς της χαμένης τους λάμψης και καλής υγείας δεν θα είναι ιδιαίτερα ευχάριστη και θα απαιτεί πολλή προσπάθεια και υπομονή από μέρους σου, αλλά σου υποσχόμαστε ότι αξίζει τον κόπο 1000%:

"Τα μαλλιά μου είναι σαν άχυρο" | Δες πώς να τα σώσεις

1. Μην λούζεσαι σε καθημερινή βάση (το εννοούμε!)

Το συχνό λούσιμο απογυμνώνει τα μαλλιά από τα φυσικά τους έλαια, με αποτέλεσμα να δείχνουν ακόμα πιο ξηρά και ταλαιπωρημένα. Η συμβουλή μας; Προτίμησε να λούζεσαι 2 (το πολύ 3!) φορές την εβδομάδα χρησιμοποιώντας πάντα τα ιδανικά για εσένα σαμπουάν και conditioner (δες παρακάτω).

2. Χρησιμοποίησε εξειδικευμένα προϊόντα

Αν παραπονιέσαι ότι "τα μαλλιά μου είναι σαν άχυρο", sorry to brake it to you αλλά τώρα είναι η στιγμή να επενδύσεις επιτέλους στη φροντίδα των μαλλιών σου. Αυτό σημαίνει πως ιδανικά θα πρέπει αντί για απλά, "κλασικά" σαμπουάν, να αναζητήσεις προϊόντα με εξειδικευμένες συνθέσεις που ενυδατώνουν και θρέφουν τα μαλλιά, ενθαρρύνοντας τη δημιουργία δεσμών. Ψάξε τις λέξεις "bonding" και"repairing" στις συσκευασίες που συνεπάγονται πάντα εντατική περιποίηση των ταλαιπωρημένων μαλλιών, αφήνοντας τα καθαρά, απαλά, δυνατά και ελαστικά.

3. Ενυδάτωση και πάλι ενυδάτωση

Η ανάγκη των μαλλιών σου για θρέψη και ενυδάτωση είναι πιο έντονη από ποτέ. Η ενσωμάτωση λοιπόν θρεπτικών μασκών και ελαιών στην εβδομαδιαία και καθημερινή ρουτίνα περιποίησής τους είναι λοιπόν αδιαπραγμάτευτη. Αγαπημένα συστατικά είναι η βιταμίνη Ε, το έλαιο αργκάν και το αβοκάντο.

4. Το σωστό στέγνωμα

Απόφυγε να στεγνώνεις τα μαλλιά σου χρησιμοποιώντας το πιστολάκι ή την κοινή πετσέτα μπάνιου. Προτίμησε μία πετσέτα με μικροΐνες, η οποία θα απορροφήσει το νερό, χωρίς όμως να προκαλέσει επιπλέον φθορές, σπάσιμο και φριζάρισμα στην τρίχα.

Director's Tip: Για να μειώσεις ακόμα περισσότερο τις επιπλέον φθορές, αντικατέστησε την βαμβακερή μαξιλαροθήκη σου με μία μεταξωτή και τα βαμβακερά ή συνθετικά scrunchies με μεταξωτά.

Birkin Bob | Αυτό είναι το πιο chic και sexy κούρεμα της σεζόν

4. Βάλε στο πρόγραμμα τα συχνά κουρέματα

Ας είμαστε ειλικρινείς, ο μόνος τρόπος να απαλλαγείς πραγματικά από τις ξηρές και κατεστραμμένες άκρες που προκάλεσαν οι διάφορες τεχνικές διαδικασίες που έκανες είναι να τις κόψεις. Όχι αυτό δεν σημαίνει ότι τα μακριά μαλλιά σου θα μετατραπούν σε pixie! Κόβοντας όμως τις αφυδατωμένες άκρες κάθε 6-8 εβδομάδες θα δώσεις τη δυνατότητα στα μαλλιά σου να επανέλθουν και να αποκτήσουν μια πιο υγιή εικόνα. Η ομορφιά θέλει θυσίες dear, τι να κάνουμε;

5. Φέρσου στα μαλλιά σου με λίγη παραπάνω αγάπη

Έχουν πέρασει πολλά κι αυτό το ξέρεις καλύτερα από εμάς. Αν θέλεις να αντιστρέψεις τη φθορά, ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις να τους φέρεσε με λίγη περισσότερη αγάπη aka να σταματήσεις το ντεκαπάζ και να αποφύγεις όσο το δυνατόν περισσότερο το heat styling. Μπορούμε να σε διαβεβαιώσουμε ότι τα μαλλιά σου θα το εκτιμήσουν δεόντως και ότι θα σε επιβραβεύσουν αποκαλύπτοντας το πιο υγιές και λαμπερό "πρόσωπό" τους.

Director's Tip: Δοκίμασε να δημιουργήσεις μπούκλες με μία από τις αμέτρητες πια viral heat free μεθόδους ή υιοθέτησε χτενίσματα για τα οποία δεν είναι απαραίτητη η χρήση θερμότητας, όπως χαμηλές αλογουρές και πλεξούδες.

If everything fails...

Μερικές φορές η φθορά είναι τόσο έντονη, που καμία ενυδατική μάσκα δεν είναι αρκετά ικανή να την επανορθώσει. Αν λοιπόν τίποτα από τα παραπάνω δεν φέρει κάποια εντυπωσιακή αλλαγή, αφού περάσουν αρκετοί μήνες recovery, και κόψεις αρκετούς πόντους από τα μαλλιά σου, εμπιστεύσου έναν έμπειρο -αυτήν τη φορά!- επαγγελματία κομμωτή, ο οποίος θα μπορέσει να βελτιώσει την υγεία των μαλλιών εφαρμόζοντας ειδικές θεραπείες. Μία από τις πιο hot θεραπείες αυτήν τη στιγμή είναι το λεγόμενο botox μαλλιών, ένα διάλυμα που περιέχει πρωτεΐνες, βιταμίνες, αμινοξέα και λιπίδια, το οποίο γεμίζει τα σπασίματα της τρίχας, κάνοντας την λεία και μεταξένια.

Το TikTok μίλησε | Οι ωραιότερες μπούκλες χωρίς θερμότητα γίνονται με ένα κολάν