Paris Fashion Week SS '24 | Αυτό το κούρεμα πρωταγωνίστησε στα περισσότερα shows

Το είδαμε στο catwalk των Chanel, Louis Vuitton και Coperni, μεταξύ άλλων.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Οι Εβδομάδες Μόδας προσφέρουν, κάθε σεζόν, την τέλεια ευκαιρία, αφενός να χαζέψουμε πολλά εντυπωσιακά σόου, αφετέρου να μάθουμε τις προτάσεις των σχεδιαστών σχετικά με ό,τι έχει να κάνει με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ. Δεν είναι όμως μόνο αυτό, καθώς μέσα από την ιδιαίτερη και πάντοτε καλλιτεχνική ματιά τους, βλέπουμε πώς οραματίζονται τη γυναίκα αναφορικά με το κομμάτι της ομορφιάς. Προσαρμόζουν δηλαδή τις ενδυματολογικές τους ιδέες με συγκεκριμένα hair & makeup looks, ώστε το αποτέλεσμα να είναι σύμφωνο με τη δική τους, πολύ προσωπική, αισθητική.

Κι ενώ σε κάθε catwalk παρατηρούμε ότι προτείνονται πολλά διαφορετικά looks σε μαλλιά και μακιγιάζ, ώστε να υπάρχει ποικιλία, διαπιστώσαμε ότι στη φετινή Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, υπήρχε ένα κούρεμα που επαναλήφθηκε σταθερά, σε αρκετά shows. Ο λόγος για τις αφέλειες και τα φιλαριστά μαλλιά, που τα είδαμε τόσο στον οίκο Chanel όσο και στον Louis Vuitton αλλά και στον Coperni, μεταξύ άλλων.

Όχι ότι οι αφέλειες δεν είναι στη μόδα - θεωρούνται, αντικειμενικά, ένα από τα πιο διαχρονικά κουρέματα, που με τις διαφορετικές εκδοχές του καταφέρνει να βρίσκεται πάντοτε στο προσκήνιο. Απλά, είχαν αντικατασταθεί (προσωρινά) με τις πλαϊνές, μακριές φράντζες που την προηγούμενη σεζόν έφεραν έναν μοντέρνο αέρα στο look.

Αυτή τη φορά, είδαμε σχεδόν όλα τα είδη των αφελειών στο Παρίσι: μακριές, full bangs που καλύπτουν όλο το μέτωπο, σγουρές ή ίσιες, πιο αραιές και wispy αλλά με ένα τσαχπίνικο σπάσιμο που προσέδωσε θηλυκότητα σε pixie, αγορίστικα κουρέματα ή σε μακριά και πολύ φιλαριστά, για περισσότερο όγκο και κίνηση στα μαλλιά.

Δες μερικά looks από την Paris Fashion Week:

Louis Vuitton

Coperni

Chanel