Follow us

Το πανεύκολο hack με το σεσουάρ που θα σου χαρίσει ανάλαφρες μπούκλες, σαν κομμωτηρίου

Το χτένισμα που δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο.

beauty Splash News / Ideal Image

Πολλές φορές, ένα χτένισμα δεν χρειάζεται κόπο αλλά τρόπο. Κι αυτό ισχύει 100% για τα χτενίσματα με μπούκλες ή ανάλαφρους κυματισμούς, που πολλές γυναίκες τα θεωρούν κάπως πιο περίπλοκα στο να τα δημιουργήσουν. Μάλιστα, οι μπούκλες δεν χρειάζονται συχνά ούτε καν θερμότητα - αλλά αυτό είναι θέμα που θα αναλύσουμε σε άλλο άρθρο.

Αμαλία Κωστοπούλου | Το αγαπημένο της lip serum για ενυδατωμένα, σαρκώδη χείλη είναι πραγματικά top

Ευτυχώς για εσένα, που θες να φτιάχνεις στο λεπτό τα μαλλιά σου χωρίς να ξοδεύεις άπειρες ώρες στον καθρέφτη, υπάρχει μια πανεύκολη λύση χρησιμοποιώντας απλά και μόνο το σεσουάρ, μετά το λούσιμο. Με το πιστολάκι πετυχαίνεις στέγνωμα των μαλλιών, λείανση αλλά και ένα χαλαρό σπάσιμο - εφόσον βέβαια το χρησιμοποιήσεις σωστά.

Πώς θα το χρησιμοποιήσεις για μπούκλες σαν κομμωτηρίου - αλλά στο σπίτι σου:

- Μετά το μπάνιο, στέγνωσε τα μαλλιά σου φυσικά ή πάρε την πολλή υγρασία με το σεσουάρ, μέχρι να είναι στεγνά κατά ένα ποσοστό 90%.

- Στη συνέχεια, πάρε μια - μια τούφα στα χέρια σου και ξεκίνα να τη στριγογυρίζεις προς τα μέσα, ενώ παράλληλα την στεγνώνεις με τον θερμό αέρα του σεσουάρ. Μείνε για αρκετή ώρα στην τούφα, όπως θα έκανες και με μια ισιωτική, και κράτα σχετικά σφιχτά γυρισμένη την τούφα, για να πάρουν κλίση τα μαλλιά.

Το εύκολο lip combo που θα σου εξασφαλίσει ένα υπέροχο french makeup look

- Συνέχισε το ίδιο με όλα τα μαλλιά και τις αφέλειες (αν έχεις), αποφεύγοντας ωστόσο να τα χτενίσεις. Η όλη διαδικασία πρέπει να γίνει με τα χέρια σου και όχι με τη βοήθεια βούρτσας.

- Άσε τις (στριφογυρισμένες) τούφες να κρυώσουν για λίγα λεπτά, πριν τις "ανοίξεις" απαλά με τα χέρια, και πάλι αποφεύγοντας να τις χτενίσεις με βούρτσα,

Αποτέλεσμα; Τα μαλλιά έχουν πάρει μια χαλαρή κλίση - σπάσιμο ενώ έχουν λειανθεί χάρη στη θερμότητα, σαν να είχες βάλει ισιωτική - χωρίς να έχεις βάλει. Η τρίχα είναι πιο λαμπερή και δεν δείχνει καμένη και ταλαιπωρημένη, αφού το σεσουάρ δεν ακουμπά σε αυτή όπως θα έκανε μια πρέσα μαλλιών.

Προσοχή ωστόσο στο θερμοποστατευτικό προϊον, που πρέπει οπωσδήποτε να μπει πριν το στέγνωμα για να μην ταλαιπωρήσεις την τρίχα. Μπορεί το σεσουάρ να μην ακουμπάει τα μαλλιά, βρίσκεται ωστόσο σε κοντινή απόσταση με αυτά, γεγονός που απαιτεί θερμοπροστασία.

Δες και το βίντεο:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr