5 ολοκαίνουρια προϊόντα για τη φροντίδα της λιπαρής επιδερμίδας

Μειώνουν τις ατέλεις και αφήνουν ένα ματ αποτέλεσμα στην επιδερμίδα.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Αν έχεις λιπαρή ή ακνεϊκή επιδερμίδα, τότε το ξέρεις πιο καλά απ' όλους: Η εύρεση των κατάλληλων προϊόντων, που θα ενυδατώνουν χωρίς να αφήνουν γυαλάδα και που θα μειώνουν παράλληλα τα σπυράκια, δεν είναι σίγουρα εύκολη υπόθεση. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο οι μεγαλύτερες εταιρείες καλλυντικών πασχίζουν διαρκώς να δημιουργήσουν τις φόρμουλες εκείνες που θα καλύπτουν τις ανάγκες της λιπαρής επιδερμίδας. Τα νέα λανσαρίσματα που μόλις έκαναν την εμφάνισή τους στα beauty counters φαίνονται σίγουρα πολλά υποσχόμενα και βρίσκονται παρακάτω:

Alpha Beta On The Spot Gel, Dr. Dennis Gross

Αυτό το απαλό αλλά αποτελεσματικό τζελ αποφράσσει τους πόρους και βοηθά στην εξισορρόπηση του σμήγματος, δίνοντας στο δέρμα με τάση ακμής τη λύση που χρειάζεται με μια ενυδατική και καταπραϋντική φόρμουλα.

Oil Control Moisturising Gel-Cream, CeraVe (στα φαρμακεία)

Η CeraVe Oil Control Moisturising Gel-Cream προσφέρει ενυδάτωση που διαρκεί, ενώ παράλληλα απορροφά την περίσσεια σμήγματος ελέγχοντας τη γυαλάδα κι αφήνοντας μια αίσθηση φρεσκάδας και  ματ αποτέλεσμα.

Just Bee Clear Blemish Control Mattifying Moisturizer, APIVITA (στα φαρμακεία)

Εξαιρετικά ελαφριά και αναζωογονητική, αυτή η κρέμα-gel σχεδιασμένη να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις ανάγκες της λιπαρής επιδερμίδας με τάση για ακμή, προσφέρει ενυδάτωση και ματ αποτέλεσμα όλη την ημέρα, ενώ μειώνει τα σπυράκια.

Cleanance Comedomed Peeling, Avène (στα φαρμακεία)

Με γλυκολικό οξύ και ρετινάλη, αυτό το peeling απολεπίζει και διεγείρει την ανανέωση των κυττάρων για ένα αποτέλεσμα «νέου δέρματος» χωρίες ατέλειες και σημάδια.

Clear & Purify Hydrating & Mattifying Oil-Free Gel Cream, Sephora Collection (sephora.gr)

Αυτή η ενυδατική κρέμα τζελ δίνει ματ όψη στο λιπαρό και μικτό δέρμα και καταπολεμά τα 3 προβλήματα του δέρματος με ατέλειες:περίσσεια σμήγματος, μαύρα στίγματα και ακανόνιστη υφή του δέρματος.