Follow us

Υιοθέτησε από νωρίς αυτή τη συνήθεια και η επιδερμίδα σου θα σε ευγνωμονεί για χρόνια

Έτσι θα έχεις μια νεανική επιδερμίδα από νωρίς - και για πάντα.

skin Splash News / Ideal Image

Η αντιγήρανση δεν αφορά μόνο την εφαρμογή αντιγηραντικών κρεμών και ορών που μάχονται τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες ή κηλίδες και πανάδες που εμφανίζονται με τον χρόνο. Όταν μιλάμε για αντιγήρανση μπορεί να αναφερόμαστε και σε πρόληψη που ξεκινά από νωρίς - βασικά, αναφερόμαστε στη φροντίδα της επιδερμίδας από πολύ μικρή ηλικία, με τα σωστά προϊόντα, τις σωστές κινήσεις και την προστασία της από τον ήλιο, που ιδίως σε νεαρές ηλικίες, αμελείται συχνά.

Είναι γεγονός άλλωστε ότι, τουλάχιστον στις παλαιότερες γενιές, η ενημέρωση περί αντιγήρανσης αλλά και πρόληψης ήταν ελλιπής. Το ίντερνετ και τα social media, που σήμερα βρίθουν πληροφορίας, τότε δεν υπήρχαν ενώ οι διαφημίσεις στην τηλεόραση περιορίζονταν σε αγαθά άμεσης κατανάλωσης χωρίς περαιτέρω πληροφόρηση.

Σε κάθε περίπτωση, αν διανύεις τα early 20s σου καλό είναι να θυμάσαι ότι μια συγκεκριμένη συνήθεια θα σε "σώσει": το να εφαρμόζεις αντηλιακό όλο τον χρόνο και όχι μόνο στις καλοκαιρινές διακοπές.

Ναι ακούγεται κλισέ και ίσως έχεις ακούσει άπειρες φορές αυτή τη συμβουλή αλλά δεν είναι κάτι επιπόλαιο που το λέμε ελαφρά τη καρδία. Ολοένα και περισσότεροι δερματολόγοι συμφωνούν ότι το καλύτερο αντιγηραντικό προϊόν είναι το αντηλιακό, ενώ συχνά προκρίνουν την επιλογή του έναντι ακόμα και της καλύτερης / ακριβότερης αντιρυτιδικής κρέμας.

Ο απίστευτος λόγος που μπορεί να προκαλέσει (πρόωρες) ρυτίδες στον λαιμό - πώς να τις αντιμετωπίσεις

Ένα αντηλιακό προστατεύει την επιδερμίδα από τη βλαβερή UV ακτινοβολία που ευθύνεται σε τεράστιο ποσοστό όχι μόνο για τις κηλίδες και τις πανάδες αλλά και για τον (προώρο) σχηματισμό ρυτίδων στο πρόσωπο, καθώς και της γενικότερης αφδάτωσης και ξηρότητας που επιταχύνουν κατά κάποιον τρόπο τη γερασμένη, κουρασμένη όψη.

Δεδομένου μάλιστα του ότι ο ήλιος μάς βλέπει όλο τον χρόνο, διαπερνώντας ακόμα και τα τζάμια, κρίνεται αναγκαίο να το ανανεώνεις όλη μέρα, ακόμα κι αν βρίσκεσαι σε εσωτερικούς χώρους.

Δες εδώ 8 αντηλιακά πόλης για προστασία όλο τον χρόνο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ