Follow us

Ταλαιπωρημένες φτέρνες | Το DIY scrub για να τις περιποιηθείς σωστά πριν μπούμε για τα καλά στο φθινόπωρο

Η σωστή ρουτίνα περιποίησης για να νιώσεις τα άκρα σου πιο βελούδινα από ποτέ μετά τις διακοπές.

feet iStock

Οι ταλαιπωρημένες, σκασμένες φτέρνες είναι το πιο συχνό θέμα των περισσότερων γυναικών που κάνει αισθητή την παρουσία του όλο τον χρόνο - ενώ είναι ιδιαίτερα έντονο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, μιας και τα πέλματά μας ταλαιπωρούνται πολύ από τα ανοιχτά, φλατ παπούτσια. Αν παρατηρείς έντονη ξηρότητα και σκληρύνσεις στην περιοχή, πράγμα λογικό, καλό είναι να ξεκινήσεις άμεσα τη φροντίδα τους ώστε να έχεις την πιο απαλή επιδερμίδα πριν μπούμε για τα καλά στο φθινόπωρο.

Note: Η φροντίδα των πελμάτων δεν είναι μια ρουτίνα που πρέπει να ακολουθείς μόνο στα τέλη της άνοιξης ή στις αρχές του καλοκαιριού. Καλό είναι να τα περιποιείσαι όλες τις εποχές, καθώς αν χρονίσουν οι σκληρύνσεις και η ξηρότητα, θα είναι πιο δύσκολο να απαλλαγείς από αυτά αργότερα.

5 ενυδατικά lip balms που όμως έχουν (υπέροχη) απόδοση κραγιόν στα χείλη

Τι να κάνεις:

Πέρα από τις κλασικές κρέμες, η τακτική απολέπιση θα σε βοηθούσε αρκετά ώστε να απαλλαγείς από τα νεκρά κύτταρα και να αναδείξεις μια πιο απαλή και λεία επιδερμίδα.

Τα scrubs είναι απαραίτητο να γίνονται συχνά, και μάλιστα σε σημεία όπως τα πέλματα και οι φτέρνες σε παίρνει να το κάνεις συχνότερα απ' ό,τι στο πρόσωπο που πρέπει να δείχνεις μεγαλύτερη προσοχή λόγω πιο ευαίσθητης περιοχής.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα απολεπιστικό για το σώμα ή να φτιάξεις το δικό σου, με φυσικά υλικά που έχεις ήδη στην κουζίνα σου.

Βερνίκι νυχιών που φεύγει δύσκολα και αφήνει μουτζούρες; Το hack για να το αφαιρέσεις σωστά

Δες παρακάτω τη δική μας πρόταση για ένα φυσικό scrub ποδιών για βελούδινα άκρα:

- 1/4 φλιτζάνι χοντρό αλάτι

- 1 κ.σ. αλάτι μαγειρικής

- 1 κ.σ. λάδι καρύδας

- 2 κ.σ. ελαιόλαδο

- 1/2 κ.σ. ροδόνερο

Ανακάτεψέ τα καλά σε ένα μπολ, και άπλωσε το μείγμα σε νωπό δέρμα, λίγη ώρα μετά το ντους. Κάνε απαλό μασάζ και ξέπλυνε με άφθονο νερό, σκουπίζοντας καλά με μια πετσέτα ώστε να μην μείνει υγρασία στα δάχτυλα και στην περιοχή των νυχιών, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε μυκητιάσεις.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ