Πώς να χρησιμοποιείς σωστά τα heat protectant προϊόντα μαλλιών για μέγιστη προστασία από τη θερμότητα

Μήπως όλον αυτόν τον καιρό χρησιμοποιούσες την θερμοπροστασία με τον λάθος τρόπο;

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Το ότι η θερμοπροστασία στα μαλλιά είναι αναγκαία για να μην καταστρέψεις την τρίχα, ιδίως αν χρησιμοποιείς συνεχώς εργαλεία styling, θέλουμε να πιστεύουμε ότι το γνωρίζεις ήδη - και την ακολουθείς πιστά. Το ερώτημα ωστόσο είναι αν εφαρμόζεις σωστά τα heat protectant προϊόντα καθώς πολύ συχνά χρησιμοποιούνται με τον λάθος τρόπο με αποτέλεσμα να μην σε ωφελούν σε τίποτα τελικά.

Beauty editor's choice | 10 leave-in conditioners για τα πιο λεία και λαμπερά μαλλιά που είχες ποτέ

Τα οφέλη τους

Ένα προϊόν θερμοπροστασίας θα χαρίσει στην τρίχα την απαραίτητη προστασία που τόσο χρειάζεται όταν εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες ενώ θα αφήσει τα μαλλιά σου λεία και στιλπνά - χώρια που σχεδόν όλα έχουν υπέροχη μυρωδιά που διατηρείται στα μαλλιά για ώρες. Μάλιστα, καλό είναι να σου γίνει συνήθειο η εφαρμογή κάποιου θερμοπροστατευτικού προϊόντος πριν χρησιμοποιήσεις κάποιο εργαλείο styling, ακόμα και πριν το σεσουάρ.

Έχεις θαμπά, με κατεστραμμένες άκρες μαλλιά; Αυτός είναι ο (κυριότερος) λόγος

Πώς να το εφαρμόζεις σωστά

Στοιχηματίζουμε ότι ψεκάζεις το heat protectant spray κατά μήκος των μαλλιών σου κάπως... άναρχα, με αποτέλεσμα να μην είναι σίγουρο ότι θα απλωθεί ομοιόμορφα παντού. Been there, done that! Το πιο σωστό είναι να ψεκάζεις μικρή ποσότητα στα μαλλιά σου, κρατώντας μια μια τούφα και ψεκάζοντας το προϊόν τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό τμήμα της. Στη συνέχεια, καλό είναι να το απλώνεις με τα δάχτυλα ή με μια χτένα, ώστε να είσαι σίγουρη ότι θα πάει παντού το προϊόν, ενώ προτείνουμε να δώσεις βάση και στις άκρες απλώνοντας περισσότερο προϊόν, για ακόμα μεγαλύτερη προστασία στο κομμάτι εκείνο που ταλαιπωρείται και περισσότερο από τα styling tools.

Δες τα 5 καλύτερα hair care προϊόντα για προστασία των μαλλιών σου από τη θερμότητα

Δες και το βίντεο: