Follow us

Όλοι οι λόγοι για τους οποίους δεν υποχωρούν με τίποτα τα σπυράκια - και 5 SOS προϊόντα που θα σε βοηθήσουν

Μήπως γι' αυτό δεν μπορείς να αποκτήσεις καθαρή επιδερμίδα;

skin iStock

Τα σπυράκια ή η ακμή στο πρόσωπο είναι, δυστυχώς, ένα από τα πιο popular issues που ταλανίζει πολύ κόσμο ακόμα και στην ενήλικη ζωή του. Δεν είναι "πρόβλημα" που απασχολεί αποκλειστικά τους εφήβους, αφού ολοένα και περισσότερα ενήλικα άτομα παραπονιούνται για κάποιο μικρό σπυράκι που εμφανίστηκε ξαφνικά ή ακόμα και για ακμή που τους ταλαιπωρεί και, ενίοτε, δεν υποχωρεί με τίποτα.

Αν ανήκεις στην παραπάνω κατηγορία και αναρωτιέσαι για ποιους λόγους συνεχίζεις να εμφανίσεις σπυράκια ή γιατί δεν καθαρίζει με τίποτα το πρόσωπό σου, να σου πούμε ότι υπάρχουν αρκετές ένοχες συνήθειες που ενδεχομένως να ευθύνονται - αν και, τον τελικό λόγο τον έχει πάντοτε ο δερματολόγος σου.

5 skincare tips για ονειρική επιδερμίδα που κοστίζουν 0 ευρώ

Πέρα από τυχόν ορμονικές διαταραχές ή άλλα θέματα που ο μόνος αρμόδιος να κρίνει (και να απευθυνθείς σχετικά) είναι ο γιατρός σου, οι παρακάτω παράγοντες και συνήθειες μπορεί να ευθύνονται εξίσου:

#1. Το να μην φοράς αντηλιακό και καπέλο, χειμώνα καλοκαίρι

Ο ήλιος μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση ακμής και, εννοείται, να την επιδεινώσει. Γι' αυτό και πρέπει να φοράς συνέχεια αντηλιακό και να μην εκτίθεσαι στον ήλιο όσο μπορείς, ή να προστατεύεσαι με καπέλο όσο είσαι εκτός σπιτιού. Φυσικά, καλό είναι να προσέξεις και το αντηλιακό που θα εφαρμόσεις να ταιριάζει με τον τύπο επιδερμίδας σου ώστε να μην προκαλέσεις φωτοαντίδραση ή αλλεργία με αποτέλεσμα περισσότερα σπυράκια.

#2. Το να μην χρησιμοποιείς σωστό skincare για τον δικό σου τύπο επιδερμίδας

Από τους πιο συνηθισμένους λόγους που μπορούν να προκαλέσουν ακμή είναι τα λανθασμένα προϊόντα περιποίησης. Κι αυτό γιατί αν για παράδειγμα έχεις λιπαρή επιδερμίδα και εφαρμόσεις μια πολύ πλούσια κρέμα, αυτή ενδέχεται να φράξει τους πόρους με αποτέλεσμα να δεις σπυράκια ακόμα και λίγες ώρες μετά. Πολλή προσοχή λοιπόν στη σωστή επιλογή κρεμών και σέρουμ, που δεν πρέπει να κάνουν την επιδερμίδα σου να ασφυκτιά.

Σε κάθε περίπτωση, αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα ή δέρμα με τάσεις ακμής, προτίμησε προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για την καταπολέμησή της ή προϊόντα με σαλικυλικό οξύ.

#3. Το να πλένεις την επιδερμίδα σου με καυτό νερό

Το καυτό νερό μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες στο δέρμα συνολικά αφού μπορεί να προκαλέσει ακόμα και έγκαυμα - ενώ το ξεφλούδισμα και η ερυθρότητα είναι δεδομένα. Προτίμησε το χλιαρό, ή ακόμα καλύτερα, το κρύο νερό.

Καθαρισμός προσώπου | Αυτό το tip θα σου εξασφαλίσει την πιο λαμπερή επιδερμίδα που είχες ποτέ

#4. Το να μην κάνεις ποτέ απολέπιση (ή, από την άλλη, να το παρακάνεις)

Η απολέπιση με ήπια scrub ή η χημική απολέπιση με ειδικά σέρουμ είναι αναγκαία σε μια λιπαρή ή με τάση ακμής επιδερμίδα, ώστε να απομακρύνονται τα βακτήρια, οι ρύποι και τα νεκρά κύτταρα που συγκεντρώνονται στην επιφάνεια του προσώπου και φράζουν τους πόρους. Από την άλλη, η υπερβολική απολέπιση με σκληρά scrubs που γίνεται καθημερινά, φέρνει τα ακριβώς αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα, οπότε καλό είναι να γίνεται με μέτρο.

#5. Το να μην αλλάζεις μαξιλαροθήκες και πετσέτες προσώπου μια φορά την εβδομάδα

Ο λόγος που πρέπει να τα αλλάζεις συχνά είναι για να μην μεταφέρεις στο πρόσωπό σου τα μικρόβια που συγκεντρώνονται στο ύφασμα.

#6. Το να μην πίνεις πολύ νερό & να τρως πολλή ζάχαρη και junk food

H σωστή και ισορροπημένη διατροφή με άφθονο νερό, ελάχιστη ζάχαρη, λιπαρά και υδατάνθρακες θα σε ωφελήσει συνολικά, τόσο σε ό,τι αφορά τον οργανισμό όσο και την επιδερμίδα σου. Βάλε στο διατροφολόγιό σου περισσότερες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία τρώγοντας φρούτα, λαχανικά και καλά λιπαρά.

#7. To να μην χαλαρώνεις ποτέ από το στρες

Το στρες είναι ικανό να επιδεινώσει μια επιδερμίδα με ακμή ή σπυράκια, καθώς επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τις ορμόνες μας. Δώσε βάση στο me time, κάνοντας χαλαρωτικά πράγματα για σένα και προσπάθησε να αποσπάσεις την προσοχή σου από το θέμα "σπυράκια", καθώς και μόνο η σκέψη μπορεί να πυροδοτήσει την εμφάνιση περισσότερων.

Εμφάνισες σπυράκι(α) ξαφνικά; 10 τοπικές θεραπείες που θα τα εξαλείψουν άμεσα

Δες μερικά προϊόντα που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις θεαματικά την κατάσταση:




Effaclar Duo+M Διορθωτική Κρέμα Κατά Των Ατελειών, La Roche Posay

Effaclar Duo+M Διορθωτική Κρέμα Κατά Των Ατελειών, La Roche Posay

Νέα τριπλή διορθωτική φροντίδα κατά των ατελειών για το λιπαρό δέρμα με τάση ακμής, με την δύναμη της επιστήμης του μικροβιώματος. Διορθώνει ατέλειες, μαύρα στίγματα και σημάδια μετά από ακμή. Κατά της υποτροπής. 

Blemish Control Gel με AHA, BHA και Ceramides, CeraVe

Blemish Control Gel με AHA, BHA και Ceramides, CeraVe

Eλαφριά, ενυδατική φροντίδα προσώπου που καταπολεμά τις ατέλειες και προλαμβάνει τον σχηματισμό νέων ατελειών, ενώ ταυτόχρονα ελαχιστοποιεί την όψη των πόρων χωρίς να ξηραίνει την επιδερμίδα. Είναι εμπλουτισμένο με 3 απαραίτητα ceramides για διατήρηση του επιδερμιδικού φραγμού, καθώς και με νιασιναμίδη για καταπράυνση της επιδερμίδας.

Effaclar Serum Ultra Concentrated, La Roche Posay

Effaclar Serum Ultra Concentrated, La Roche Posay

Ο ορός υψηλής συγκέντρωσης είναι σχεδιασμένος με ένα σύμπλοκο απολεπιστικών οξέων συνδυασμένο με καταπραϋντική Νιασιναμίδη, που στοχεύει τα μαύρα στίγματα, τις ατέλειες, τα σημάδια και τους ορατούς πόρους της επιδερμίδας με τάση ακμής. 

Vinopure Purifying Toner, Caudalie

Vinopure Purifying Toner, Caudalie

Tονωτική λοσιόν κατάλληλη για μικτές επιδερμίδες με τάση ακμής. Συσφίγγει τους πόρους, μειώνει τις ατέλειες και τη γυαλάδα, ενώ αφήνει την επιδερμίδα ενυδατωμένη, υγιή και ματ.

Cleanance Comedomed για Λιπαρές Επιδερμίδες κατά των Ατελειών & της Ακμής, Avène

Cleanance Comedomed για Λιπαρές Επιδερμίδες κατά των Ατελειών & της Ακμής, Avène

Το Cleanance Comedomed, μία καινοτομία των Εργαστηρίων Eau Thermale Avène, έχει αποδεδειγμένη κλινική αποτελεσματικότητα από την 7η κιόλας ημέρα, αντιμετωπίζει τις ατέλειες από τη ρίζα τους με μία μοναδική δράση και περιορίζει την επανεμφάνισή τους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ