Follow us

Πώς θα μείνεις νέα χωρίς botox; Το μυστικό για νεανικό δέρμα βρίσκεται εκτός σπιτιού - ποιο είναι;

Η απρόσμενη επιστημονική ανακάλυψη που θα κρατήσει τις συνέπειες του χρόνου μακριά σου!

νεανικο δερμα pexels

Είναι αλήθεια, όσο περνάνε τα χρόνια, όλοι ψάχνουμε τρόπους να κρατήσουμε τη φρεσκάδα και τη λάμψη μας. Κρέμες, οροί, θεραπείες και ναι, ακόμη και το botox μπαίνουν στο παιχνίδι. Όμως, τι θα έλεγες αν σου έλεγαν ότι υπάρχει ένας τρόπος να επιβραδύνεις τη γήρανση και να διατηρήσεις το δέρμα σου νεανικό, χωρίς βελόνες και ακριβά προϊόντα; Και το καλύτερο; Το μυστικό αυτό δεν βρίσκεται στο μπάνιο σου, αλλά... εκτός σπιτιού!

Το μυστικό που δεν φαντάζεσαι

Μια πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο Edith Cowan (ECU) έρχεται να ανατρέψει όλα όσα ξέραμε για την αντιγήρανση. Οι ειδικοί δεν αναφέρονται σε κάποιο καινούργιο προϊόν ή μυστικό συστατικό. Αντίθετα, μας καλούν να δούμε την καθημερινότητά μας αλλιώς. Η απάντηση μπορεί να κρύβεται εκεί έξω, πέρα από τα όρια της καθημερινής ρουτίνας μας.

Η θεωρία της εντροπίας

Αν νομίζεις ότι μιλάμε για περίπλοκες θεωρίες, μην ανησυχείς, η απάντηση είναι πιο απλή! Σύμφωνα με τη θεωρία της εντροπίας – που αρχικά προέρχεται από τη φυσική – όλα γύρω μας τείνουν προς την αταξία και τη φθορά. Το ίδιο ισχύει και για το ανθρώπινο σώμα. Όμως, εδώ έρχεται η ανατροπή: η έρευνα δείχνει ότι οι θετικές εμπειρίες και η έκθεση σε νέες καταστάσεις, όπως είναι τα ταξίδια, μπορούν να επιβραδύνουν αυτή τη διαδικασία!

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ