Follow us

Τα SOS βήματα για ένα dewy makeup - χωρίς να δείχνει υπερβολικό ή "sweaty"

Όλα τα tips για το πιο σύγχρονο και κολακευτικό makeup look τώρα.

Elsa Hosk Splash News / Ideal Image

To dewy makeup look δεν πρόκειται να φύγει σύντομα από τη μόδα: αυτό το τόσο λαμπερό πρόσωπο με τη σχεδόν "βρεγμένη" όψη που κάνει την επιδερμίδα να ακτινοβολεί, έχει γίνει viral και παραμένει στις top επιλογές των γυναικών για κάποιον λόγο. Εμάς μας αρέσει πολύ γιατί κάνει ένα look να δείχνει νεανικό, ενώ αναδεικνύει τη λάμψη ενός προσώπου.

Υπάρχει ωστόσο μια πολύ λεπτή γραμμή μεταξύ του dewy look που δείχνει λαμπερό και αυτού που δείχνει... "ιδρωμένο". Και αυτά τα όρια εύκολα ξεπερνιούνται, ιδίως αν δεν προσέξεις με την εφαρμογή του highlighter - που είναι και το βασικό προϊόν που θα σου χαρίσει αυτό το dewy φινίρισμα, ή αν το παρακάνεις με τα προϊοντα, ιδίως σε περιόδους με έντονη ζέστη και υγρασία που το μακιγιάζ τείνει να "λιώνει".

Sleeping beauty | 5 tips ομορφιάς για να ξυπνάς κάθε πρωί πιο όμορφη και φρέσκια από ποτέ

Ποια είναι τα βασικά steps & tips που πρέπει να προσέξεις για να το πετύχεις:

#1. Δώσε βάση στο skin prep, και στο skincare που χρησιμοποιείς γενικότερα, ιδίως το πρωί πριν το μακιγιάζ. Προτίμησε σούπερ ενυδατικά προϊόντα, κρέμες και ορούς με υαλουρονικό οξύ και ένα εξίσου ενυδατικό αντηλιακό. Αυτά θα χαρίσουν λάμψη στην επιδερμίδα πολύ πριν ξεκινήσεις το μακιγιάζ.

#2. Πολλοί προτείνουν το primer ως βασικό στοιχείο για το μακιγιάζ, όμως αυτό εξαρτάται από τις προτιμήσεις αλλά και τον τύπο επιδερμίδας. Πιθανόν να το χρειάζεσαι αν είσαι λιπαρή, για να δατηρήσεις αναλλοίωτο το μακιγιάζ, ενώ αν έχεις μικτό δέρμα μπορεί να μην το θεωρήσεις απαραίτητο. Αν έχεις ξηρή επιδερμίδα, μάλλον θα το παραλείψεις εντελώς.

Sunset Blush | H Χριστίνα Μπόμπα δοκίμασε την τάση μακιγιάζ που χαρίζει φρεσκάδα στο πρόσωπο

#3. Το foundation είναι το κλειδί για το μακιγιάζ που συζητάμε, κι ενώ λογικά θα σκέφτεσαι ότι τα κρεμώδη και dewy foundations είναι αυτά που χρειάζεσαι, πολλοί makeup experts θεωρούν ότι είναι καλύτερα να επιλέξεις ματ για να κρατήσεις τις ισορροπίες. Ιδίως αν έχει προηγηθεί περιποίηση με σούπερ ενυδατικά και dewy προϊόντα.

Tip: Προτίμησε να το απλώσεις με βρεγμένο σφουγγαράκι για να απορροφηθεί καλύτερα από το δέρμα και όχι με τα χέρια ή με πινέλο. Το σφουγγαράκι δίνει επίσης μια ομοιόμορφη βάση που δείχνει φυσική.

#4. Ένα πολύ καλυπτικό κονσίλερ θα σε βοηθήσει να καλύψεις μικρά σημεία που χρειάζονται καμουφλάρισμα - προτίμησε να το χρησιμοποιείς επομένως σαν spot-on, δηλαδή ελάχιστη ποσότητα μερικώς στο πρόσωπο.

#5. Το ρουζ σου πρέπει να είναι κρεμώδες ή σε μορφή στικ και να αποφύγεις τις συνθέσεις σε μορφή πούδρας, που δίνουν πιο ματ αποτέλεσμα. Όσο για το bronzer ή το contour, προτίμησε εξίσου κρεμώδεις φόρμουλες χωρίς shimmer, για να δείξει φυσικό το αποτέλεσμα, σαν "δικό σου". Το shimmer και το glitter μπορεί να δίνουν ένα πιο γυαλιστερό φινίρισμα, όμως δείχνει υπερβολικό και όχι τόσο φυσικό.

#6. Ολοκλήρωσε με setting spray και πούδρα, την οποία όμως θα απλώσεις μόνο στα σημεία που τείνουν να γυαλίζουν υπερβολικά και όχι σε όλο το πρόσωπο. Θες και πάλι να εξισορροπήσεις την κατάσταση, επομένως πρέπει να πουδράρεις το μέτωπο, τη γραμμή Τ, και τα πλαϊνά της μύτης. Έτσι, θα κάνεις τη λάμψη στο υπόλοιπο πρόσωπο να ξεχωρίσει πραγματικά και θα μειώσεις τη γυαλάδα που οφείλεται σε λιπαρότητα.

#7. Τώρα μπορείς να συνεχίσεις με ένα (εξίσου) κρεμώδες highlighter χωρίς shimmer, που θα απλώσεις στα ζυγωματικά για έξτρα λάμψη. Και πάλι απόφυγε το shimmer καθώς τείνουν να αναδεικνύουν την υφή του δέρματος (πόρους, ρυτίδες, λεπτές γραμμές).

#8. Τα χείλη πρέπει να δείχνουν επίσης dewy και juicy, οπότε προτίμησε ένα ανάλαφρο gloss με διακριτικό ροζ χρώμα.

Θυμήσου τον γενικό κανόνα του "less is more": Δες θες να το παρακάνεις με την ποσότητα, οπότε ξεκίνα συντηρητικά με κάποια προϊόντα και απόφυγε τα πολλά layers. Μόνο αν χρειαστεί, "χτίσε" το σταδιακά. Η πολλή ποσότητα και το layering θα φέρει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα και μόνο dewy δεν θα δείχνει το μακιγιάζ.

Tip: Όπως προείπαμε, επίλεξε σοφά τις συνθέσεις των προϊόντων: δεν χρειάζεται να είναι όλα σούπερ dewy, κάποια πρέπει να είναι ματ για να υπάρξει ισορροπία και να μην υπερβολικό και fake το αποτέλεσμα. Για ώριμες επιδερμίδες ωστόσο, τα ενυδατικά προϊόντα είναι must ενώ η πούδρα καλό είναι περιοριστεί ή να μην εφαρμοστεί καθόλου, καθώς τείνει να εισχωρεί σε ρυτίδες και γραμμές και να τις αναδεικνύει έντονα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ