Follow us

Θες πιο πλούσια, ενυδατωμένα και γεμάτα όγκο μαλλιά; Φτιάξε το δικό σου hair spray με νερό καρύδας

Μια πανεύκολη DIY συνταγή που θα σου χαρίσει τα πιο όμορφα και δυνατά μαλλιά.

hair iStock

Η καρύδα σαν καρπός έχει πολλά οφέλη για το δέρμα και τα μαλλιά μας και χρησιμοποιείται με πολλούς τρόπους για χρόνια στον χώρο της ομορφιάς. Το πιο γνωστό είναι το λάδι της, που θα το δεις συχνά ως το κύριο συστατικό στις συνθέσεις καλλυντικών, και κυρίως σε haircare προϊόντα. Εξίσου ωφέλιμο όμως είναι και το νερό καρύδας, που περιποιείται απαλά τα μαλλιά όντας όμως πιο ανάλαφρο και λεπτόρρευστο από το λάδι της, γεγονός που ταιριάζει στους περισσότερους τύπους μαλλιών.

Ηλιάνα Παπαγεωργίου | Στεγνώνει τα μαλλιά της με τον πιο ευφάνταστο τρόπο

Αν αναζητάς ένα συστατικό που θα ενυδατώσει και θα χαρίσει λάμψη στα μαλλιά σου χωρίς να τα βαρύνει - ιδίως αν έχεις χοντρή τρίχα ή λιπαρά μαλλιά - το νερό καρύδας είναι το ιδανικότερο για σένα. Τα οφέλη του είναι τα παρακάτω:

- Το νερό καρύδας έχει την ιδιότητα να εισχωρεί σε βάθος στο σώμα της τρίχας, προσφέροντας μια μεγάλη πηγή ενυδάτωσης για τα μαλλιά.

-Θρέφει το τριχωτό της κεφαλής.

-Κάνει τα μαλλιά να δείχνουν πιο λεία και απαλά, μιας και τα ενυδατωμένα μαλλιά που δεν φριζάρουν είναι πιο υγιή, λαμπερά και εύκολα διαχειρίσιμα.

-Δυναμώνει την τρίχα, κάνοντάς τη πιο ελαστική.

Pilates plait | Το κομψό χτένισμα που θα κάναμε για να πάμε πιλάτες - αλλά και για μια βραδινή έξοδο

Θα το βρεις στα περισσότερα σαμπουάν και conditioners της αγοράς, όμως μπορείς πολύ εύκολα να φτιάξεις το δικό σου DIY spray μαλλιών με νερό κααρύδας, ώστε να αποκτήσεις υπέροχα μαλλιά με τον πιο οικονομικό τρόπο.

Τι θα χρειαστείς:

Ψάξε για νερό καρύδας στα περισσότερα σούπερ μάρκετ - απλά σιγουρέψου ότι δεν περιέχει πρόσθετα ζάχαρης. Πρόσθεσε 1/4 φλυτζανιού νερό καρύδας σε ένα φλυτζάνι νερό, και ρίξε το μείγμα σε ένα spray μπουκαλάκι ανακινώντας καλά το προϊόν. Ψέκασε σε νωπά μαλλιά αλλά και στο τριχωτό για πλήρη ενυδάτωση και θρέψη - αλλά και για ευκολότερο χτένισμα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ