Follow us

Summer Bride-to-be | Τι να αποφύγεις πριν τον γάμο για ένα μακιγιάζ (και πρόσωπο) που ακτινοβολεί

Ο makeup artist σου θα σε ευγνωμονεί!

candice Splash News / Ideal Image

Το παν σε μια νυφική εμφάνιση είναι η προετοιμασία, που καλό είναι να ξεκινά μήνες πριν τη μεγάλη μέρα και όχι μερικές μέρες νωρίτερα. Όπου "προετοιμασία" βάλε ό,τι έχει να κάνει με την περιποίηση προσώπου, επιδερμίδας και σώματος αρχικά, και σε δεύτερο χρόνο το κομμάτι που αφορά το νυφικό, τα παπούτσια, τα κοσμήματα κλπ.

Για να δείξει όμως άψογο το μακιγιάζ, όσο ελαφρύ ή πιο έντονο έχεις επιλέξει να είναι, προτείνεται να ακολουθείς (ή μάλλον να παραλείπεις) μερικά βήματα λίγο πριν τον γάμο.

Bridal nails '24 | 5 τάσεις μανικιούρ που κάθε σύγχρονη bride to be πρέπει να δοκιμάσει για τη μεγάλη μέρα

Έτσι, οι makeup experts προτείνουν να μην κάνεις τα παρακάτω, τουλάχιστον 4 μέρες πριν τον γάμο:

#1. Lash lift ή/και lash extensions

Οποιαδήποτε τεχνική εργασία στο πρόσωπο πρέπει να αποφεύγεται την ίδια μέρα ή 2-3 μέρες πριν καθώς δεν ξέρεις πώς θα είναι το αποτέλεσμα, το οποίο είναι μάλλον μη αναστρέψιμο για λίγο καιρό.

#2. Απόφυγε την αποτρίχωση προσώπου τελευταία στιγμή

Μην κάνεις αποτρίχωση σε σημεία στο πρόσωπο, είτε μιλάμε για αποτρίχωση με κερί είτε με laser, καθώς το πιθανότερο είναι ότι θα προκληθεί ερυθρότητα και ερεθισμός στην περιοχή. Και αυτό δεν θα βοηθήσει καθόλου το μακιγιάζ να βγει ομοιόμορφο και smooth.

#3. Μην κάνεις self tanning στο πρόσωπο την ίδια μέρα

Όχι μόνο δεν είσαι σίγουρη για το... τι χρώμα θα βγει το πρόσωπό σου, αλλά ενδεχομένως να αλλοιωθεί το μακιγιάζ αν δεν έχει προλάβει να απορροφηθεί καλά από το δέρμα.

#4. Πρόσεχε μην καείς από τον ήλιο

Μην εκτίθεσαι στον ήλιο καθώς οι παρενέργειές του είναι πολύ σοβαρές. Και δεν μιλάμε μόνο για τις γνωστές περί εγκαυμάτων και πρόωρης γήρανσης, αλλά και για το γεγονός της φωτοαντίδρασης που συμβαίνει συχνά και σε πολλές γυναίκες. Πρακτικά, η ηλιακή ακτινοβολία σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες προκαλούν μια αντίδραση στην επιδερμίδα, με αποτέλεσμα να εμφανίζεις μικρά σπυράκια, φουσκάλες, κοκκινίλες ή άλλους ερεθισμούς, συμπτώματα που θυμίζουν αλλεργία. Απόφυγε την ηλιοθεραπεία λίγες μέρες πριν και μην ξεχνάς το αντηλιακό προσώπου καθώς και το καπέλο.

#5. Κοιμήσου καλά και περιόρισε το αλκοόλ

Ειδικά την προηγούμενη νύχτα πρέπει να έχεις φροντίσει να χαλαρώσεις και να αποφύγεις οποιαδήποτε κατάχρηση αλκοόλ ή οτιδήποτε μπορεί να σε βαρύνει.

#6. Απόφυγε τον καθαρισμό προσώπου ή την απολέπιση

Ο βαθύς καθαρισμός στο ιατρείο, καθώς και τα χημικά peelings, οφείλουν να έχουν ολοκληρωθεί πριν μπει το καλοκαίρι και αρχίσουν οι διακοπές και η έκθεση στον ήλιο. Επομένως, αν τα είχες αφήσει για τελευταία στιγμή καλύτερα να το ξανασκεφτείς καθώς ποτέ δεν ξέρεις πώς θα αντιδράσει το δέρμα και τι ερεθισμούς μπορεί να εμφανίσει.

5 SOS tips για να έχεις την καλύτερη δυνατή επιδερμίδα την ημέρα του γάμου σου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ