Follow us

Scandi Girl Beauty | Η νέα μεγάλη τάση στο μακιγιάζ και τα μαλλιά έχει την υπογραφή των πιο cool κοριτσιών

Οι Σκανδιναβές εμπνέουν το μακιγιάζ και τα hairstyles της σεζόν.

scandi girl beauty Splash News/Ideal Image

Γνωστές για την ανεπιτήδευτη ομορφιά τους, το cool στιλ τους και το natural flushed μακιγιάζ τους, οι βορειοευρωπαίες έχουν αναδειχθεί στις απόλυτες trend setters. Γι' αυτό ακριβώς το λόγο το "scandi girl beauty" έχει γίνει η επόμενη μεγάλη τάση στα social media, παίρνοντας σιγά σιγά τη θέση του δημοφιλούς clean girl aesthetic. Πάμε να δούμε τι ακριβώς περιλαμβάνει:

Τέλος οι φιόγκοι | Αυτό είναι το αξεσουάρ μαλλιών που φοράνε τώρα όλα τα beauty girlies

Μακιγιάζ

Το μακιγιάζ των Σκανδιναβών είναι "καθαρό", πρακτικό και όμορφο μέσα στην απλότητά του. Η έμφαση δίνεται στην επιδερμίδα, η οποία έχει μια υγιή, sunkissed λάμψη. Αυτό μεταφράζεται σε μια λεπτή στρώση ενός ανάλαφρου foundation ή skin tint, αρκετό bronzer και ρουζ, τα οποία εφαρμόζονται στη νοητή γραμμή που δημιουργείται από το ένα αφτί στο άλλο (συμπεριλαμβανομένης και της μύτης) δημιουργώντας ένα ροδαλό μαυρισμένο αποτέλεσμα.

Το look ολοκληρώνεται από καλά ορισμένα φρύδια, πλούσιες βλεφαρίδες και lip gloss για ζουμερά, αλλά πάντα φυσικά χείλη.

Μαλλιά

Όσον αφορά τα μαλλιά τώρα, για να υιοθετήσεις το scandi look, θα πρέπει να "αγκαλιάσεις" τη φυσική υφή τους, αφήνοντάς τα ελεύθερα, με ένα ελαφρύ σπάσιμο. Αν τα μαλλιά σου είναι ίσια, εφάρμοσε έναν αφρό όσο είναι νωπά κι έπειτα πλέξε λεπτά πλεξουδάκια όλα τα μήκη ή τυχαίες τούφες (FYI όσο πιο λεπτά, τόσο πιο έντονος ο κυματισμός) και κοιμήσου με αυτά ή άφησέ τα για όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα. Μην ξεχάσεις να ψεκάσεις με ένα texturizing spray αφού τα λύσεις για να δώσεις έξτρα υφή στα μαλλιά σου.

Director's Note: Πολύ αγαπημένο χτένισμα των Σκανδιναβών είναι επίσης οι πλεξούδες, αλλά και τα claw clip updos.

Επιπλέον, μπορείς να δοκιμάσεις την τάση του Scandi Hairline. Στην ουσία πρόκειται για το "ξάνοιγμα" γύρω από τη γραμμή των μαλλιών, συμπεριλαμβανομένων των λεγόμενων baby hair. Η τεχνική αυτή εκτός από το ότι μπορεί να καμουφλάρει τις ενοχλητικές φύτρες μαλλιών, χαρίζει φως στο πρόσωπο κάνοντάς το να δείχνει πιο ξεκούραστο και νεανικό.

Για να υιοθετήσεις την τάση, είναι πολύ σημαντικό ωστόσο να βρεις έναν έμπειρο colorist, ο οποίος θα ξέρει ακριβώς τι απόχρωση να χρησιμοποιήσει σε εκείνο το σημείο και πώς να κάνει blending με το υπόλοιπο hair look.

Scandi Hairline | Το νέο viral hair trend είναι ιδανικό για εσένα που έχεις πολλές -κι ενοχλητικές- φύτρες

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ