Follow us

Προτιμάς να μην βαφτείς εξαιτίας του καύσωνα; 6 tips για να δείχνεις όμορφη και φρέσκια ακόμα και χωρίς ίχνος μακιγιάζ

Κι όμως, είναι πιο εύκολο απ' όσο νόμιζες.

makeup iStock

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες που διανύουμε τον τελευταίο καιρό είναι λογικό να σε αποθαρρύνουν από σχεδόν... τα πάντα, ακόμα και από το μακιγιάζ, που είναι μια τόσο όμορφη ένδειξη αυτοφροντίδας. Όταν ζούμε υπό συνθήκες τόσο ακραίου και παρατεταμένου καύσωνα, το τελευταίο που θες είναι να "φορτωθείς" με πολλά προϊόντα, τα οποία μάλιστα μπορεί να λιώσουν κάτω από τον ήλιο ή εξαιτίας του ιδρώτα, και να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα.

Όταν όμως θες να βγεις ή να πας σε κάποια επίσημη περίσταση και θέλεις το πρόσωπό σου να λάμπει, τι κάνεις; Ιδίως αν σε ταλαιπωρούν μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια, ερυθρότητα στην επιδερμίδα ή άλλα μικρά σημάδια; Δες παρακάτω τα δικά μας tips για μια επιδερμίδα τόσο φυσικά λαμπερή, που δεν θα χρειάζεται σχεδόν καθόλου μακιγιάζ - παρά μόνο ένα lip gloss στα χείλη και ίσως ελάχιστο ρουζ.

5 lip & cheek balms για να δείχνεις ξεκούραστη και φρέσκια κάθε πρωί

5 SOS tips για φρέσκια επιδερμίδα χωρίς μακιγιάζ:

#1. Ξεκίνα με την περιποίηση του προσώπου σου. Αρχικά, μην παραφορτώνεις την επιδερμίδα σου με πολλά skincare προϊόντα, ξέχνα εν ολίγοις τις 10 step routines. Περιορίσου σε μια καλή ενυδατική κρέμα κατάλληλη για τις δικές σου ανάγκες (για παράδειγμα, έξτρα ενυδάτωση αν έχεις ξηρή επιδερμίδα, έλεγχο της λιπαρότητας και σωστή ενυδάτωση για τα λιπαρά δέρματα, αντιγηραντική αν θες να βελτιώσεις την όψη των ρυτίδων) και σε έναν ορό. Έτσι έχεις περισσότερες πιθανότητες να κάνεις την επιδερμίδα σου να λάμπει κυριολεκτικά.

#2. Σε περίπτωση που έχεις λιπαρό δέρμα και διαστελμένους πόρους, και θες να δώσεις την εντύπωση μιας πιο λείας, χωρίς αναγλυφότητα επιδερμίδας, μπορείς να απλώσεις ένα face primer ή ορό ειδικό για τη ρύθμιση της λιπαρότητας και την πιο λεία εμφάνιση στο δέρμα.

#3. Εάν ξυπνάς με πρήξιμο κάτω από τα μάτια, θα σε βοηθήσει πολύ να εφαρμόσεις μια eye mask ή κρύες κομπρέσες στα μάτια, ώστε να ανακουφιστείς άμεσα και να αποκτήσεις ένα πιο ζωντανό βλέμμα, το οποίο με τη σειρά του θα σε δείξει πιο ξεκούραστη και φρέσκια.

#4. Μην ξεχνάς τα φρύδια. Τα καλοσχηματισμένα, φροντισμένα και χτενισμένα φρύδια είναι must για μια πιο νεανική εμφάνιση, ανεξαρτήτως του σχήματος και της πυκνότητάς τους.

Τα 5 αγαπημένα μας all over blush items για την πιο δροσερή όψη στο πρόσωπο

#5. Κάνε σύμμαχούς σου τα πολυχρηστικά balms που ενυδατώνουν τα χείλη αλλά και χαρίζουν μια πολύ φυσική λάμψη στο δέρμα, σαν να πηγάζει από μέσα σου. Εκτός από τα χείλη λοιπόν, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στα ζυγωματικά (για μια έξτρα λάμψη χωρίς highlighter), στις βλεφαρίδες και στα φρύδια για να τα "στρώσεις" και να τα τιθασεύσεις.

#6. Ψέκαζε κάθε τόσο το πρόσωπό σου με ένα setting spray που ανανεώνει την επιδερμίδα, για να της χαρίσεις μια άμεση δόση φρεσκάδας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ