Follow us

5 skincare tips για τόσο λαμπερή επιδερμίδα που δεν θα χρειάζεσαι καν highlighter

Με τη σωστή ρουτίνα περιποίησης, μπορείς να παραλείψεις τα προϊόντα λάμψης.

skin Splash News / Ideal Image

Όσο κι αν λατρεύουμε τα highlighters (σε οποιαδήποτε μορφή τους), είναι γεγονός ότι η αληθινή λάμψη στην επιδερμίδα πρέπει να (φαίνεται σαν) να πηγάζει από μέσα. Ένας τρόπος υπάρχει για να το πετύχεις: να φροντίζεις πολύ καλά και εντατικά την επιδερμίδα σου, τόσο σε ό,τι αφορά τη διατροφή σου όσο και τις ενυδατικές κρέμες που θα επιλέξεις να εφαρμόζεις καθημερινά.

Δες παρακάτω τα δικά μας tips που, αν εφαρμοστούν σωστά, μπορούν να αντικαταστήσουν οποιοδήποτε highlighter.

Βαριά μαλλιά, που "πέφτουν"; Πώς θα χαρίσεις μεγαλύτερη διάρκεια στα (beach) waves σου

Ποια είναι αυτά;

#1. Τακτικό skincare

Βοήθησε την επιδερμίδα σου να λάμψει από μέσα, καταναλώνοντας καταρχάς πολύ νερό καθημερινά. Επίσης, προτίμησε να εντάξεις στη ρουτίνα περιποίησής σου ενυδατικές και ορούς ομορφιάς με βάση το νερό και με βασικό συστατικό τους το υαλουρονικό οξύ, ώστε να της χαρίσεις έξτρα ενυδάτωση, ιδίως τώρα το καλοκαίρι που το χρειάζεται ακόμα περισσότερο. Τέλος, για κανέναν λόγο μην παραλείπεις το αντηλιακό σου, καθώς παρέχει την απαραίτητη προστασία από τη βλαβερή ακτινοβολία, που ευθύνεται για την πρόωρη γήρανση, αλλά και την ξηρότητα και όψη κούρασης που αποκτά καμιά φορά το πρόσωπο ύστερα από πολύωρη έκθεση στον ήλιο.

#2. Σωστός καθαρισμός

Για να βοηθήσεις τα συστατικά των ενυδατικών και των ορών να εισχωρήσουν και να απορροφηθούν σωστά από το δέρμα σου, πρέπει να έχει προηγηθεί ένας βαθύς καθαρισμός, τόσο με τον αφρό ή το τζελ σου όσο και με ένα ήπιο απολεπιστικό προϊόν. Το scrub θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από το πρόσωπο, τα οποία φράσσουν τους πόρους και συντελούν στην εμφάνιση ανεπιθύμητης θαμπάδας αλλά και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακμής. Εάν το επιθυμείς, επένδυσε σε κάποιο εργαλείο καθαρισμού που μπορείς να χρησιμοποιήσεις εύκολα στο σπίτι, το οποίο με παλμικές δονήσεις θα βοηθήσει την επιδερμίδα να καθαρίσει σε βάθος.

Tip: Πολλή προσοχή στο προϊόν απολέπισης που πρέπει να είναι ήπιο και όχι "σκληρό", ώστε να μην αφυδατώσει την επιδερμίδα και να μην διαταράξει τον επιδερμικό φραγμό γενικότερα. Εννοείται ότι το καλοκαίρι σταματάμε τη χημική απολέπιση (δηλαδή τη χρήση προϊόντων με AHAs & BHAs) και περιορίζουμε τη μηχανική απολέπιση σε μια φορά τη βδομάδα (ή δύο φορές το μήνα, ανάλογα τον τύπο επιδερμίδας).

Το "Sunset Makeup" είναι η hot τάση του καλοκαιριού | 5 προϊόντα για να πετύχεις εύκολα το look

#3. Το tip με την ενυδατική και το foundation

Δοκίμασε να αναμείξεις μικρή ποσότητα σέρουμ ή ενυδατικής με το foundation σου, ώστε να έχεις ένα πιο βελούδινο και λαμπερό αποτέλεσμα στο δέρμα σου. Με αυτόν τον τρόπο θα ενυδατώσεις την επιδερμίδα και ταυτόχρονα θα την κάνεις να λάμπει κυριολεκτικά.

#4. Ξέχνα την 10 step Korean routine

Μπορεί τα 10 βήματα σε μια skincare ρουτίνα να βολεύουν πολύ τις Κορεάτισσες, όμως είναι γεγονός ότι αυτή η ρουτίνα περιποίησης δεν ταιριάζει σε όλα τα δέρματα, ιδίως τα λιπαρά. Σε ένα κλίμα μάλιστα όπως το δικό μας, ενδεχομένως να μην ταιριάζει τελικά σε κανέναν, αφού οι πολλές κρέμες και οροί θα "λιώσουν" με τόση ζέστη και υγρασία. Όσο λιγότερα προϊόντα χρησιμοποιείς, τόσο πιο φυσικά dewy θα είναι η επιδερμίδα σου.

#5. Face mists

Μην ξεχνάς να ψεκάζεις το πρόσωπό σου με τα σούπερ ενυδατικά face mists, τόσο μετά το μακιγιάζ όσο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θα ενυδατώσουν και θα ανανεώσουν τόσο πολύ το πρόσωπό σου, χαρίζοντάς του αυτό το instant glow που τόσο πολύ θέλουμε όλες μας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ