Follow us

Βαριά μαλλιά, που "πέφτουν"; Πώς θα χαρίσεις μεγαλύτερη διάρκεια στα (beach) waves σου

Ένας γρήγορος (και επαγγελματικός) τρόπος για να κρατήσει περισσότερο το χτένισμα.

hair Splash News / Ideal Image

Ένα από τα πιο εύκολα χτενίσματα είναι, αναμφίβολα, τα σπαστά / κυματιστά μαλλιά. Κι αυτό γιατί μπορείς να τα κάνεις στο σπίτι, ακόμα κι αν δεν είσαι εξοικειωμένη με το να φτιάχνεις μαλλιά, και πολλές φορές δεν απαιτούν καν τη χρήση θερμότητας. Με λίγα λόγια, τα wavy hairstyles είναι η τέλεια επιλογή για να δείχνεις καλοχτενισμένη, σαν να βγήκες απ' το κομμωτήριο, ενώ στην ουσία δεν έχεις καν αφιερώσει πολύ χρόνο για να τα δημιουργήσεις.

Το θέμα ωστόσο είναι πώς θα χαρίσεις διάρκεια και μεγαλύτερο κράτημα στα σπαστά μαλλιά, που, ιδίως αν είναι πολύ μακριά ή βαριά, "πέφτουν" μετά από λίγη ώρα. Κι ενώ στο κομμωτήριο μάλλον θα σε "φόρτωναν" με ένα σωρό λακ και άλλα προϊόντα styling, εσύ θες μια πιο γρήγορη λύση που δεν θα βαρύνει την τρίχα αλλά θα χαρίσει ένα φυσικό, όμορφο κράτημα στο χτένισμα.

O Chris Appleton, ο αγαπημένος hair stylist διάσημων γυναικών όπως η JLo, έδειξε έναν πανεύκολο τρόπο όχι μόνο για να δημιουργήσουμε υπέροχα beach waves αλλά και για να τους χαρίσουμε διάρκεια.

Βρήκαμε τα salt sprays που θα σου χαρίσουν ονειρεμένα κυματιστά μαλλιά στο λεπτό

Πώς να το κάνεις:

Αφού πλέξεις τα μαλλιά σου σε δύο κοτσίδες δεξιά και αριστερά (ή σε περισσότερες, ανάλογα με το πόσο έντονο θες να είναι το σπάσιμο), πέρασε με γρήγορες κινήσεις την ισιωτική δίνοντας απαλά πατήματα κατά μήκος της κοτσίδας, για να ζεστάνεις την τρίχα και να κάνεις το χτένισμα να "κλειδώσει".

Overnight heatless curls | Ο (πανεύκολος) τρόπος για να κάνεις μπούκλες κομμωτηρίου ενώ... κοιμάσαι

Ο λόγος που πρέπει να περάσεις την ισιωτική με γρήγορες, διακεκομμένες κινήσεις και όχι συνεχόμενες είναι για να μην κάψεις και ταλαιπωρήσεις την τρίχα, που θα έρθει σε άμεση επαφή με την καυτή πλάκα. Γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχάσεις να περάσεις τα μαλλιά σου με κάποιο θερμοπροστατευτικό προϊόν (σπρέι ή κρέμα) πριν χρησιμοποιήσεις την ισιωτική. Περίμενε λίγη ώρα μέχρι να κρυώσουν τα μαλλιά κι έπειτα λύσε τις κοτσίδες. Τέλος, ψέκασε τα μαλλιά σου με ένα σπρέι κρατήματος που θα βοηθήσει το χτένισμα να διατηρηθεί για περισσότερο.

Δες κι εδώ το δοκιμασμένο trick για να κρατάνε περισσότερο οι μπούκλες σου - χωρίς τη χρήση λακ

Δες και το βίντεο:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr