Κονσίλερ που "σπάει" ή αλλοιώνεται; Το genius hack για σταθερότητα και διάρκεια όλη μέρα

Το κόλπο με το lip balm που χρησιμοποιεί και ο makeup artist της JLo.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Φανταζόσουν ποτέ ότι ένα lip balm θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για βάση στο μακιγιάζ των ματιών; Κι όμως, οι διασημότεροι και πιο έμπειροι makeup artists του Hollywood έχουν σκαρφιστεί αυτόν τον ευφάνταστο (και αποτελεσματικό) τρόπο για να κάνουν το κονσίλερ να διατηρείται αναλλοίωτο για ώρες, χωρίς να δημιουργεί ενοχλητικές γραμμές ή να μεταφέρεται.

Πιο συγκεκριμένα, ο Scott Barnes, αγαπημένος makeup artist των διασήμων (και της JLo μεταξύ άλλων), αποκάλυψε σε πρόσφατο βίντεο τα δικά του hacks μακιγιάζ ματιών - και δεν απορούμε γιατί έχουν κάνει θραύση στο Hollywood. Εντύπωση μας έκανε ωστόσο το γεγονός ότι λατρεύει να χρησιμοποιεί ένα κλασικό balm επανόρθωσης και ενυδάτωσης χειλιών ως βάση για το κονσίλερ, αντικαθιστώντας έτσι το eye primer.

Αυτό είναι το πιο συνηθισμένο λάθος με το highlighter που σε κάνει να φαίνεσαι μεγαλύτερη - και το κάνουμε όλες

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι, εάν εφαρμόσεις ένα balm στην περιοχή των ματιών, λίγο πριν απλώσεις το κονσίλερ, θα βοηθήσεις την κάλυψη να μην αλλοιωθεί. Με λίγα λόγια, το κονσίλερ θα μείνει σταθερό για ώρες χωρίς να "λιώνει" ή να μεταφέρεται. Ακόμα πιο σημαντικό το γεγονός ότι δεν θα "σπάσει" δημιουργώντας ενοχλητκές γραμμές εκεί που δεν υπάρχουν, το γνωστό φαινόμενο του "creasing".

Aυτό το απλό hack μακιγιάζ θα χαρίσει στα μάτια σου ένα φυσικό lifting εφέ

Άλλο ένα hack του Barnes είναι η χρήση του balm ως σταθεροποιητή φρυδιών: αντί να χρησιμοποιήσει κάποιο brow gel ή wax, χρησιμοποιεί το balm για να χτενίσει και να κρατήσει σταθερά τα φρύδια.