Follow us

Beauty of Joseon | Το κορεάτικο αντηλιακό που έχει κάνει θραύση

Βασίζεται σε παραδοσιακές συνταγές ομορφιάς της Κορέας.

MissBloom TEAM
αντηλιακό

Στην Κορέα, η περιποίηση, η καθαριότητα και η υγιεινή ήταν κάτι παραπάνω από ζητήματα προσωπικής φροντίδας. Την περίοδο της Δυναστείας Joseon -μιας από τις πιο μακροχρόνιες δυναστείες στην κορεάτικη ιστορία που διήρκεσε περισσότερο από 500 χρόνια- η φυσική ομορφιά και η περιποίηση της επιδερμίδας ήταν βαθιά ριζωμένες στις παραδοσιακές πρακτικές και συνήθειες και συνδέονταν στενά με κοινωνικά και πολιτισμικά πρότυπα. Θεωρούνταν δείγματα σεβασμού προς τον εαυτό τους και τους άλλους και η ομορφιά ήταν αλληλένδετη υγεία και ευημερία.

Οι γυναίκες της Joseon ήταν γνωστές για την απαράμιλλη ομορφιά τους και το αψεγάδιαστο, λαμπερό δέρμα τους, που για να το πετύχουν χρησιμοποιούσαν φυσικά συστατικά από βότανα, φρούτα και άλλες πηγές που υπήρχαν άφθονα στην Κορέα, όπως το ginseng, το ρυζόνερο, το μέλι και το εκχύλισμα λωτού.

Η παράδοση αυτή της φυσικής και υγιεινής φροντίδας της επιδερμίδας έχει περάσει από γενιά σε γενιά και συνεχίζει να επηρεάζει τόσο τη σύγχρονη κορεατική κουλτούρα ομορφιάς, όσο και την παγκόσμια. Η k-beauty, όπως συνηθίζουν να αποκαλούν την κορεάτικη περιποίηση, έχει γίνει παγκόσμιο φαινόμενο και μπορούμε να καταλάβουμε το γιατί: όλες θέλουμε την υπέροχη, σχεδόν μωρουδίστικη, επιδερμίδα που έχουν οι Κορεάτισσες.

Beauty of Joseon | Το κορεάτικο αντηλιακό που έχει κάνει θραύση

Βρες το αντηλιακό με τις απίστευτες κριτικές της Beauty of Joseon εδώ

Ένα αντηλιακό που κρύβει όλη την "Ομορφιά της Joseon”

Ένα από τα πιο γνωστά κορεάτικα brands που έχει λάβει τις καλύτερες κριτικές εντός και εκτός Κορέας, είναι το Beauty of Joseon. Το Beauty of Joseon δημιουργήθηκε το 2016, προσφέροντας προϊόντα που συνδυάζουν τη σοφία της περιποίησης της εποχής της Δυναστείας Joseon με σύγχρονες καινοτομίες και πρακτικές. Είναι cruelty-free και τα περισσότερα από αυτά vegan, φτιαγμένα με συστατικά "hanbang”, δηλαδή φυτικά συστατικά με ευεργετικές ιδιότητες που χρησιμοποιούνταν στην παραδοσιακή κορεάτικη ιατρική.

Από τα hero-products της εταιρείας που έχουν κάνει τεράστια επιτυχία σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και στην Ελλάδα, κάνοντας τις skinlovers σε όλο τον κόσμο να ορκίζονται σε αυτό, είναι το αντηλιακό "Beauty Of Joseon Relief Sun: Rice + Probiotics SPF50+ PA ++++”. Αυτό το αντηλιακό δεν είναι απλώς ένα προϊόν προστασίας από τον ήλιο, αλλά μια ολοκληρωμένη εμπειρία περιποίησης που ενσωματώνει όλη τη φιλοσοφία της κορεατικής ομορφιάς.

προιον ομορφιας

Βρες το εδω εδώ

Πρόκειται για ένα πολύ απαλό, κρεμώδες οργανικό αντηλιακό, που είναι τόσο ελαφρύ και ευχάριστο στη χρήση που θυμίζει περισσότερο ενυδατική κρέμα. Και ο λόγος είναι ότι πλούσιο σε φυσικά εκχυλίσματα. Βασικό συστατικό του είναι το εκχύλισμα ρυζιού. Το ρυζόνερο κατά τη Δυναστεία της Joseon χρησιμοποιούνταν ως καθαριστικό και τονωτικό για το δέρμα και ονομαζόταν Beauty Water. Και ο λόγος που ήταν και παραμένει τόσο αγαπητό στην κορεάτικη περιποίηση είναι ότι είναι γεμάτο βιταμίνες και μέταλλα που ενυδατώνουν και καταπραΰνουν ακόμα και την πιο ξηρή επιδερμίδα, βοηθώντας την να παραμείνει υγιής και προστατευμένη.

Ένα ακόμα συστατικό που περιέχει και αγαπούν πολύ οι Κορεάτισσες -και όχι μόνο- είναι το εκχύλισμα από ginseng, που από παλιά χρησιμοποιούνταν για τις αναζωογονητικές του ιδιότητες και θεωρούνταν ότι βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και τη γενική υγεία του δέρματος. Σήμερα, είναι από τα top συστατικά στα προϊόντα αντιγήρανσης.

προιον ομορφιας

Αυτό το σωληνάριο έχει γίνει ανάρπαστο. Βρες το εδώ

Παράλληλα, το αντηλιακό του Beauty of Joseon παρέχει πολύ υψηλή προστασία, ακόμα και όταν η επιδερμίδα εκτίθεται στην υπεριώδη ακτινοβολία για παρατεταμένες ώρες, συμβάλλοντας στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης της επιδερμίδας. Δεν έχει parabens, ορυκτέλαια, αλκοόλ, αλλεργιογόνα, θειικά άλατα, τεχνητά αρώματα, τίποτα που θα μπορούσε να επιβαρύνει την επιδερμίδα μας.

Με την ελαφριά, μεταξένια υφή του, απορροφάται τόσο εύκολα χωρίς να αφήνει λιπαρότητα ή λευκά κατάλοιπα, όπως συμβαίνει με πολλά άλλα αντηλιακά. Είναι ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος, ακόμη και για τα πιο ευαίσθητα και μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί ως primer, χωρίς να κάνει το make up μας cakey.

αντηλιακο

Η υφή του είναι σαν ενυδατικής κρέμας και απορροφάται γρήγορα και εύκολα. Βρες το εδώ

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι οι Κορεάτισσες γνωρίζουν πολύ καλά τι πάει να πει περιποίηση. H παράδοση της φροντίδας της επιδερμίδας τους βασίζεται σε αιώνες σοφίας και δοκιμών και αποδεικνύει ότι η πραγματική περιποίηση είναι ένα δώρο που κληρονομείται και εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου. Και το αντηλιακό της Beauty of Joseon είναι ξεκάθαρα η σύγχρονη εκδοχή αυτής της κληρονομιάς.

Το αντηλιακό της Beauty of Joseon το βρήκαμε στο Yellowcare.gr, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που αναζητά και φέρνει νέες, καινοτόμες σειρές και μάρκες προϊόντων με σεβασμό στον άνθρωπο αλλά και στο περιβάλλον.

Βρες όλα τα κορεάτικα προϊόντα που προτείνει εδώ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ