Follow us

Ακμή ή σπυράκια στην πλάτη | Αυτό το skincare προϊόν θα τα "εξαφανίσει"

Δες άμεσα αποτέλεσμα με αυτό το προϊόν.

woman back iStock

Μπορεί να μην αναφέρεται το ίδιο συχνά, όμως η ακμή ή τα μικρά σπυράκια στην πλάτη είναι ένα κοινό φαινόμενο που απασχολεί ολοένα και περισσότερους ενήλικες τελευταία. Εκτός του ότι τα σπυράκια στο σώμα γενικά είναι εξίσου ενοχλητικά με αυτά στο πρόσωπο, μπορεί να σε ταλαιπωρήσουν αρκετά γιατί συνήθως επιμένουν για αρκετό καιρό - ακόμα και χρόνια.

Γενικά, η ακμή και τα σπυράκια στην πλάτη απαιτούν πολύ συγκεκριμένη μεταχείριση μιας και το δέρμα στην περιοχή είναι πολύ πιο ανθεκτικό, άρα απαιτεί εξειδικευμένα προϊόντα για να δεις αποτέλεσμα.

Ευτυχώς, υπάρχει λύση ακόμα και για τις πιο δύσκολες περιπτώσεις. Σε γενικές γραμμές, καλό είναι να ζητήσεις βοήθεια από τον δερματολόγο σου, ιδίως αν παρατηρείς ότι το πρόβλημα επιμένει. Υπάρχουν ωστόσο μερικά βήματα που μπορεί να σε βοηθήσουν, πριν καταφύγεις στη γνώμη του ειδικού.

Ακμή στο τριχωτό της κεφαλής | Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για το συχνό αυτό φαινόμενο

Αρχικά, θεωρούμε δεδομένο ότι ακολουθείς τους κανόνες υγιεινής, ιδίως αν πηγαίνεις γυμναστήριο ή ιδρώνεις συχνά. Υπάρχει ωστόσο ένα προϊόν που κάνει πραγματικά θαύματα: οι λοσιόν ή τα toners που περιέχουν οξέα.

Πιο συγκεκριμένα, προτίμησε κάποιο προϊόν που να περιέχει σαλικυλικό οξύ, ένα από τα πιο σημαντικά AHAs που βοηθά σημαντικά στην εξαφάνιση της ακμής, μιας και προκαλεί απολέπιση και άρα απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και ρύπων που συσσωρεύονται στην επιδερμίδα.

Dry Brushing | Η τεχνική που θα βελτιώσει αισθητά την κυτταρίτιδα - Δες πώς θα την κάνεις σωστά στο σπίτι

Λίγες πληροφορίες για το bacne

Η ακμή τείνει να αναπτύσσεται σε σημεία όπου υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση σμηγματογόνων αδένων και περισσότερη λιπαρότητα. Γι᾽αυτό και στα λιπαρά δέρματα κάνει "πάρτι", μιας και συνήθως σε τέτοιους τύπους επιδερμίδας έχουμε υπερέκκριση σμήγματος που συσσωρεύεται στους πόρους του δέρματος. Παράλληλα μπορεί να συσσωρευτούν νεκρά κύτταρα που εγκλωβίζουν το σμήγμα και κλείνουν τους πόρους. Έτσι, αυτοί διογκώνονται, διασπώνται και οδηγούν σε ανάπτυξη φλεγμονών και διάφορων μορφών ακμής.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι ο ιδρώτας από μόνος του δεν προκαλεί ακμή, όπως συχνά λέγεται. Όμως, ένα μείγμα ιδρώτα, βακτηρίων και νεκρών κυττάρων μπορεί να φράξει τους πόρους οδηγώντας στην εμφάνιση των ενοχλητικών μαύρων στιγμάτων και σπυριών.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ