Follow us

3 συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσεις τώρα για να διαρκέσει το μαύρισμά σου μέχρι τον Οκτώβριο

Προετοίμασε κατάλληλα την επιδερμίδα σου για αναποκτήσεις το πιο όμορφο, σοκολατένιο χρώμα.

μαύρισμα Istock Photo

Η εποχή της καλοκαιρινής ραστώνης είναι εδώ κι αυτό σημαίνει ότι τώρα -ναι πριν ακόμα φύγεις για διακοπές!- είναι η κατάλληλη στιγμή να προετοιμάσεις την επιδερμίδα σου, έτσι ώστε να μπορέσει να αποκτήσει το πιο όμορφο σοκολατένιο χρώμα και φυσικά να το διατηρήσει μέχρι το φθινόπωρο. Δες παρακάτω όλα τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσεις για επιτυχημένο, αλλά και ασφαλές μαύρισμα, που διαρκεί:

Φυσικά vs χημικά φίλτρα | Η Beauty Director εξηγεί πώς να επιλέξεις το σωστό αντηλιακό για εσένα

1. Κάνε καλή απολέπιση

Τώρα που είμαστε ακόμα στην αρχή του καλοκαιριού είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνεις μια καλή απολέπιση στην επιδερμίδα σου χρησιμοποιώντας ένα scrub. Έτσι θα απομακρύνεις από την επιφάνειά της τα νεκρά κύτταρα και θα τη βοηθήσεις να αποκτήσεις την πιο λεία της όψη, έτσι ώστε να μπορέσει μετά να "κρατήσει" καλύτερα το μαύρισμα.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τώρα, θα πρέπει να αντικαταστήσεις το go-to απολεπιστικό προϊόν σου με ένα πιο ήπιο scrub με μικρούς κόκκους. Εναλλακτικά, προτίμησε την απολέπιση με τη βοήθεια μιας λούφας, χωρίς όμως να τρίβεις με ένταση για να διατηρήσεις όσο περισσότερο μπορείς το μαύρισμά σου.

2. Χρησιμοποίησε πλούσια ενυδατικά προϊόντα

Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω εάν θέλετε να διατηρήσεις αναλλοίωτο το σοκαλατένιο χρώμα σου. Μία πλούσια, ενυδατική κρέμα θα πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ρουτίνας περιποίησης του σώματός σου, ειδικά τώρα το καλοκαίρι που είμαστε σίγουρες πως θέλεις να επιμηκύνετε το χρόνο ζωής του μαυρίσματός σου.

Director's Tip: Τώρα το καλοκαίρι προτίμησε ένα after sun προϊόν, το οποίο εκτός από το ότι θα ενυδατώνει την επιδερμίδα, την καταπραΰνει, "τυλίγοντάς" τη με την πιο summery εσάνς.

5 νέα bronzers που θα χαρίσουν στην επιδερμίδα σου την πιο λαμπερή, ηλιοκαμένη όψη

3. Κάνε "έξυπνες" διατροφικές επιλογές

Μπορεί να μην έχει αποδειχθεί πως υπάρχουν τρόφιμα που διεγείρουν την έκκριση μελανίνης, υπάρχουν όμως τροφές που προσφέρουν πολύτιμες ουσίες, οι οποίες λειτουργούν επικουρικά, φροντίζοντας τόσο το μαύρισμα όσο και την καλή εικόνα της επιδερμίδας. Τώρα λοιπόν είναι η κατάλληλη στιγμή να εντάξεις στη διατροφή σου τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Α, Ε και C, σελήνιο, ψευδάργυρο και β-καροτίνη, όπως τα καρότα, τα ροδάκινα, τα βερίκοκα, το σπανάκι και το πεπόνι.

Bonus Tip! Μην ξεχνάς το SPF

Φυσικά αν θέλεις το μαύρισμά σου να διαρκέσει μέχρι το φθινόπωρο, θα πρέπει να φροντίσεις να μην καεί και άρα να μην ξεφλουδίσεις. Όπως καταλαβαίνεις, είναι απαραίτητο να προστατεύεις την επιδερμίδα σου με ένα προϊόν (κρέμα ή ακόμα και λάδι) με υψηλό SPF και να το ανανεώνεις συχνά μέσα στη μέρα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ