Follow us

Πώς να λούζεσαι σωστά για να είναι τα μαλλιά σου τόσο λαμπερά όσο μετά το κομμωτήριο

Κι όμως, το (σωστό) λούσιμο κάνει τη διαφορά στα μαλλιά μας - όλα όσα πρέπει να προσέξεις.

hair iStock

Πιθανόν να έχεις διαπιστώσει κι εσύ πόσο λαμπερά, καθαρά και ενυδατωμένα είναι τα μαλλιά μας μετά από κάθε επίσκεψη στο κομμωτήριο με αφορμή κάποιο κούρεμα ή χτένισμα. Όπως επίσης ενδέχεται να έχεις προσέξει ότι, όση περιποίηση κι αν ακολουθήσεις στο σπίτι, ακόμα και με πανάκριβα προϊόντα, πιθανόν να μην έχεις παρόμοια αποτελέσματα λάμψης και λείανσης, πράγμα που εξηγείται λογικά.

Daisies are everywhere | 5 ιδέες μανικιούρ με μαργαρίτες για το πιο girly nail look του καλοκαιριού

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι παίζει σημαντικό ρόλο η εμπειρία του ειδικού, που γνωρίζει ακριβώς πώς να διαχειριστεί ακόμα και τα πιο δύσκολα μαλλιά. Εξίσου σημαντικό ρόλο παίζουν και τα haircare προϊόντα, αφού τα επαγγελματικά σαμπουάν και κρέμες μαλλιών είναι πάντα ποιοτικά, σεβόμενα την τρίχα και τις ανάγκες της, ενώ ο κομμωτής καταλαβαίνει τις ανάγκες σου και χρησιμοποιεί ακριβώς τα προϊόντα που χρειάζονται τα μαλλιά σου. Όμως δεν είναι μόνο τα παραπάνω, μολονότι πολύ σημαντικά, κριτήρια που βοηθούν τα μαλλιά να είναι τόσο καθαρά και λαμπερά. Υπάρχει ένας εξίσου σημαντικός παράγοντας που πολλές από εμάς παραβλέπουμε χωρίς να του δίνουμε την πρέπουσα προσοχή και αυτός είναι ο τρόπος που λουζόμαστε. Ναι, η ίδια η διαδικασία του λουσίματος είναι το Α και το Ω, που αν γίνεται συστηματικά λάθος, κινδυνεύεις να εμφανίσεις διάφορα θέματα στο τριχωτό.

Beauty Editor suggests | 7 προϊόντα που θα σε βοηθήσουν αισθητά να καταπολεμήσεις την κυτταρίτιδα

Τα 5 πράγματα που πρέπει να προσέξεις στο λούσιμο:

#1. Αρχικά, βρέξε καλά όλα τα μαλλιά και αφιέρωσε χρόνο στο να ρίξεις αρκετό νερό σε όλα τα τμήματα του κεφαλιού. Το λάθος που κάνουμε οι περισσότερες είναι ότι δεν έχουμε αρκετή υπομονή ώστε να βρέξουμε επαρκώς τα μαλλιά μας, και περνάμε απευθείας στο σαμπουάν, ακόμα κι αν τα μαλλιά μας είναι μισοβρεγμένα.

#2. Μην κάνεις βιαστικές, απότομες κινήσεις με το σαμπουάν γιατί όχι μόνο δεν καθαρίζεις σωστότερα την τρίχα αλλά κινδυνεύεις μέχρι και με ενδεχόμενο σπάσιμο από την έντονη τριβή. Κάνε απαλές κινήσεις μασάζ σε όλο το κεφάλι (τριχωτό, αυχένας, όλα τα μήκη των μαλλιών). Για δική σου διευκόλυνση, χώρισε τα μαλλιά σε τμήματα και πιάσε το κάθε ένα κάνοντας μασάζ με προσοχή.

Tip: Μην το παρακάνεις με το σαμπουάν: περισσότερη ποσότητα δεν σημαίνει απαραίτητα και καλύτερο αποτέλεσμα. Κρίνε την ποσότητα ανάλογα και με την πυκνότητα/μάκρος των μαλλιών σου. Επίσης, δύο χέρια αρκούν εκτός αν έχεις υπερβολικά μεγάλη ποσότητα προϊόντων styling (από κάποιο χτένισμα πχ), οπότε ίσως χρειαστεί και τρίτο.

Sleeping Beauty | Αυτό το προϊόν για τα μαλλιά δρα ακόμα καλύτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας

#3. Πέρα από την ταχύτητα με την οποία τρίβεις τα μαλλιά σου με το σαμπουάν, έχει σημασία και η τεχνική. Είναι καλύτερα να σκύψεις το κεφάλι όταν λούζεσαι παρά να είσαι όρθια, καθώς με αυτόν τον τρόπο είσαι σίγουρη ότι το σαμπουάν θα πάει πραγματικά παντού. Αν προτιμάς να λούζεσαι όρθια, προσπάθησε να σιγουρευτείς ότι το σαμπουάν και ο αφρός έχουν πιάσει όλα τα τμήματα των μαλλιών σου, και ιδίως στην κορυφή και στο πίσω μέρος.

#4. Ξέπλυνε πάρα πολύ καλά με νερό έτσι ώστε να απομακρυνθεί το σαμπουάν και να μην μείνουν υπολείμματα προϊόντος στην τρίχα ή, ακόμα χειρότερα, στο τριχωτό. Σε αντίθετη περίπτωση είναι πολύ πιθανό τα μαλλιά σου να δείξουν λαδωμένα από τις πρώτες κιόλας ώρες, κι ας έχεις λουστεί τόσο σύντομα, ενώ υπάρχει και το ρίσκο να δημιουργηθεί ξηροδερμία ή πιτυρίδα εξαιτίας των υπολειμμάτων σαμπουάν ή conditioner. Αφιέρωσε αρκετά λεπτά για να τα ξεβγάλεις καλά.

#5. Απόφυγε το ζεστό (πολύ περισσότερο το καυτό) νερό καθώς όχι μόνο ταλαιπωρεί την τρίχα, κάνοντάς τη επιρρεπή σε σπασίματα, αλλά και αφαιρεί την υγρασία από τα λέπια της, πράγμα το οποίο οδηγεί σε αφυδάτωση, ξηρότητα αλλά και έλλειψη λάμψης / θαμπάδα. Αντίθετα, το κρύο νερό ευνοεί τη λάμψη ενώ στην περίπτωση των βαμμένων μαλλιών διατηρεί αναλλοίωτη τη βαφή για περισσότερο καιρό. Και ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για την τρίχα: το καυτό νερό βαραίνει τα μαλλιά οπότε δεν κρατάνε τα χτενίσματα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ