Follow us

Αυτό είναι το πιο συνηθισμένο λάθος με το highlighter που σε κάνει να φαίνεσαι μεγαλύτερη - και το κάνουμε όλες

To highlighter θέλει ειδική τεχνική αλλά και μέτρο για να δείξει τέλειο.

makeup Splash News / Ideal Image

Αν λάβουμε υπόψη πόσο hot trend είναι η λαμπερή, dewy επιδερμίδα τα τελευταία χρόνια, καταλαβαίνουμε γιατί το highlighter έχει γίνει το must have (και most loved) προϊόν μακιγιάζ των περισσότερων γυναικών. Παρ' όλα αυτά, η εφαρμογή του δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση, τουλάχιστον όχι όσο εύκολη θα θέλαμε. Απεναντίας, θεωρείται ένα σχετικά δύσκολο προϊόν μακιγιάζ που θέλει τρόπο (και όχι κόπο), χρειάζεται δηλαδή να γνωρίζεις μερικά tips & tricks για να έχεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα χωρίς υπερβολές. Κι αυτό γιατί εύκολα μπορούν να γίνουν λάθη και να ξεφύγεις από το επιθυμητό εφέ, δημιουργώντας ακόμα και μια κουρασμένη όψη στο πρόσωπο. Ποιο είναι λοιπόν το πιο συνηθισμένο λάθος, το οποίο μάλιστα έχουμε κάνει (ή κάνουμε) όλες μας ανεξαιρέτως;

Τα 5 (ασυναίσθητα) λάθη στο μακιγιάζ που σε κάνουν να φαίνεσαι μεγαλύτερη και πιο κουρασμένη

Ας δούμε αρχικά τι ακριβώς είναι το highlighter και πού χρησιμεύει;

Να πούμε ότι πρόκειται για ένα προϊόν λάμψης που φωτίζει και σμιλεύει συγκεκριμένα σημεία του προσώπου. Σε αντίθεση με το illuminator, το οποίο χαρίζει φως σε όλο το πρόσωπο, το highlighter ενισχύει αυτά τα χαρακτηριστικά του προσώπου στα οποία εμείς θέλουμε να εστιάσουμε και να δώσουμε έμφαση.

Κυκλοφορεί σε υγρή μορφή ή μορφή πούδρας, αλλά και σε stick, ενώ εφαρμόζεται είτε με τα δάχτυλα είτε με το ειδικό πινέλο, ανάλογα το τι σε βολεύει καλύτερα.

Experts' tip: Για εφαρμογή σε μικρότερα σημεία, καλό είναι να χρησιμοποιείται ένα μικρό fluffy πινέλο για σκιά για μεγαλύτερη ακρίβεια (όπως για παράδειγμα στο εσωτερικό των ματιών, στο τόξο των φρυδιών και στην καρδιά των χειλιών).

Aυτό το απλό hack μακιγιάζ θα χαρίσει στα μάτια σου ένα φυσικό lifting εφέ

Ποιο είναι τώρα το κυριότερο λάθος που όλες κάνουμε χωρίς να το γνωρίζουμε; Η προφανής απάντηση είναι "η παραπάνω ποσότητα" που πράγματι πρέπει να αποφεύγεται καθώς όταν το παρακάνεις με το προϊόν, το αποτέλεσμα δεν μπορεί ποτέ να είναι κομψό - αλλά αυτό ισχύει για όλα τα προϊόντα μακιγιάζ. Το στάνταρ λάθος που κάνουμε όλες μας όμως, πολλές φορές χωρίς να γνωρίζουμε καν ότι πρόκειται για λάθος, είναι ότι το εφαρμόζουμε σε λάθος μέρη.

Το εναποθέτουμε δηλαδή σε όλα τα μέρη που δεν χρειάζονται λάμψη. Είναι πολύ συγκεκριμένα τα σημεία που πρέπει να μπει και αυτά είναι κυρίως τα ζυγωματικά και τα μάτια. Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, πρέπει να το απλώνεις (με φειδώ) στην κορυφή των ζυγωματικών, στο κέντρο των βλεφάρων καθώς και στο εσωτερικό των ματιών, στα τόξα των φρυδιών και χειλιών. Και όχι σε όλα τα σημεία ταυτόχρονα, μπορείς να κάνεις μια επιλογή και να στοχεύσεις στο να χαρίσεις λάμψη σε συγκεκριμένα σημεία κάθε φορά.

5 διάσημες Ελληνίδες προτείνουν το χρώμα σκιάς που αναδεικνύει τα καστανά μάτια όσο κανένα άλλο

Προσοχή, είναι λάθος να το απλώνεις και στη μύτη, καθώς έτσι τονίζεις ένα σημείο που σε γενικές γραμμές οι περισσότεροι θέλουν να καμουφλάρουν / απαλύνουν. Έχε στο μυαλό σου ότι εφαρμόζεται στα σημεία που θα σε έβλεπε ο ήλιος, όπως ακριβώς και το bronzer.

Γενικότερα, οι έντονες λάμψεις αλλά και το πιο βαρύ μακιγιάζ κάνει το πρόσωπο να δείχνει κουρασμένο ή θαμπό, το ακριβώς αντίθετο δηλαδή από τη φρέσκια, dewy όψη που επιδιώκουμε.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ