Follow us

Πώς να αποκτήσεις λεία, απαλά πέλματα με 4 απλές κινήσεις

Δεν αρκεί μόνο ένα καλό πεντικιούρ για να έχεις περιποιημένα άκρα.

απαλά πέλματα iStock

Αναρωτιέσαι συχνά πώς θα αποκτήσεις λεία και απαλά πέλματα, ώστε να έχεις ένα άψογο αποτέλεσμα όταν θα βγεις στην παραλία; Ιδίως τώρα που ο καιρός για να φορέσεις τα καλοκαιρινά σου πέδιλα πλησιάζει, δεν αρκεί ένα καλό πεντικιούρ για να νιώθεις ότι τα πέλματα σου βρίσκονται σε τέλεια κατάσταση.

5 αποχρώσεις νυχιών για το πιο κομψό πεντικιούρ

Κι επειδή φανταζόμαστε ότι τα πόδια σου ήταν "κλεισμένα" σε στενά παπούτσια ή χοντρές κάλτσες κατά τη διάρκεια ολόκληρου του χειμώνα, και πιθανόν να εμφανίζουν ξηρότητα και σκασμένα, τραχιά σημεία, έχεις έναν λόγο παραπάνω για να τα φροντίσεις, ακόμα και μόνη σου στο σπίτι.

Πώς μπορείς να αποκτήσεις απαλά πέλματα; Τα βήματα είναι απλά:

#1. Ποδόλουτρο

Χάρισε στον εαυτό σου μια ώρα χαλαρωτικού, ζεστού ποδόλουτρου: βύθισε τα πέλματά σου σε μια λεκάνη με ζεστό ή χλιαρό νερό, στο οποίο θα έχεις προσθέσει λίγα άλατα. Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσεις τις φτέρνες σου να μαλακώσουν, με αποτέλεσμα να γίνει πιο εύκολη η περιποίηση της επιδερμίδας σου στη συνέχεια.

#2. Scrub

Η απολέπιση δεν είναι απαραίτητη μόνο για το πρόσωπο ή το σώμα. Καλό είναι να κάνεις scrub και στα πέλματά σου, για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα και να αποκαλύψεις μια πιο λεία, απαλή επιδερμίδα στο σημείο που τη χρειάζεσαι περισσότερο. Η τραχιά υφή στην επιδερμίδα σου θα υποχωρήσει δίνοντας τη θέση της σε ένα βελούδινο δέρμα.

#3. Τρίψιμο με ελαφρόπετρα

Αφού ξεπλύνεις καλά με νερό το προϊόν απολέπισης και σκουπίσεις τα πόδια σου, τρίψε τα ελαφρά με μια ελαφρόπετρα ή μια μεγάλη ράσπα. Φρόντισε οι κινήσεις σου να είναι απαλές και όχι απότομες για να μην τραυματιστείς ή ερεθίσεις πολύ την περιοχή. Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώνεις στην ουσία το προηγούμενο βήμα, αφού λιαίνεις ακόμα περισσότερο τις τραχιές περιοχές των πελμάτων σου. Επίμεινε ιδιαίτερα στις φτέρνες για λίγα λεπτά και έχε υπόψη σου ότι πρέπει να επαναλαμβάνεις τη διαδικασία κάθε βδομάδα αν θες να δεις διαφορά.

#4. Ενυδάτωση

Τελευταίο βήμα και σημαντικότερο - όπως άλλωστε είναι και για όλες τις περιοχές του σώματός μας - η ενυδάτωση θα σου χαρίσει το πολυπόθητο βελούδινο αποτέλεσμα. Άπλωσε μια πλούσια ενυδατική κρέμα ή body butter, ακόμα και κάποιο ενυδατικό έλαιο - ό, τι ταιριάζει καλύτερα στον τύπο επιδερμίδας σου και τις ανάγκες του. Φόρεσε καλτσάκια για να σφραγίσεις την ενυδάτωση.

Tip: αν θες λίγο πριν κοιμηθείς, άπλωσε βαζελίνη στα πέλματά σου και φόρεσε βαμβακερές κάλτσες. Κοιμήσου με αυτές όλο το βράδυ και το πρωί θα ξυπνήσεις με άψογα ενυδατωμένα, λεία πόδια.

Εσύ γνωρίζεις τι είναι το dry brushing και τι προσφέρει στο σώμα σου;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ