5 σίγουροι τρόποι για να προσθέσεις boho διάθεση στο ντύσιμό σου

Όλα όσα μπορείς να κάνεις για να υιοθετήσεις μια από τις σημαντικότερες τάσεις της χρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Το bohemian (boho) στιλ αποτελεί διαχρονικά την απόλυτη free-spirited αισθητική που συνδυάζει την άνεση με την αβίαστη κομψότητα και μπορεί να υποστηριχθεί από λίγες. Με ρίζες στη δεκαετία του '60 και του '70, το boho στον κόσμο της μόδας σχετίζεται με το δημιουργικό mix & match υφών, μοτίβων όπως το floral και το paisley, αλλά και αξεσουάρ για στιλάτες εμφανίσεις.

Με το boho chic να έχει επανέλθει ως μεγάλη τάση για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2024-2025 χάρη στην πρώτη συλλογή της Chemena Kamali για τον οίκο Chloé, τι καλύτερο από το να αντλήσεις έμπνευση από το στιλ βάζοντάς το στις εμφανίσεις σου. Ακολουθούν πέντε εύκολοι τρόποι για να προσθέσεις boho διάθεση στο ντύσιμό σου, σε πρωινές όπως και πιο βραδινές περιστάσεις.

Διάλεξε κομμάτια με αέρινες υφές

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του boho στιλ είναι τα χαλαρά, αέρινα ρούχα που κινούνται με ευκολία από τον αέρα. Σκέψου μακριές φούστες, oversized ζακέτες και μπλούζες τύπου peasant, με φουσκωτά μανίκια. Το layering με ρούχα χαλαρού fit προσθέτει βάθος και ενδιαφέρουσα υφή στο ντύσιμό σου, ενώ διατηρεί την αβίαστη, χαλαρή αίσθηση. Για παράδειγμα, μπορείς να φορέσεις ένα μακρύ, αέρινο φόρεμα με ένα ελαφρύ κιμονό ή μια ζακέτα με κρόσσια για μια layered boho εμφάνιση. Προτίμησε ιδανικά υφάσματα όπως βαμβάκι, λινό και σιφόν.

Ενσωμάτωσε γήινους τόνους και μοτίβα

Το boho στιλ αντλεί έμπνευση από τη φύση, γι' αυτό η χρωματική του παλέτα περιλαμβάνει γήινους τόνους όπως το χρώμα της σκουριάς, το χακί, το μουσταρδί και η τερακότα. Για να δώσεις ζωντάνια στο ντύσιμό σου, πρόσθεσε έντονους τόνους ή μοτίβα όπως αυτά με λουλούδια και λαχούρια. Το μυστικό είναι να αγκαλιάσεις τα φυσικά χρώματα και σχέδια που δίνουν μια vintage, χειροποίητη αίσθηση. Μην φοβηθείς επίσης να αναμείξεις μοτίβα. Στο boho στιλ είναι σύνηθες να συνδυάζεις διαφορετικά σχέδια και υφές για να δημιουργήσεις μια εκλεκτική, αλλά αρμονική εμφάνιση.

Επένδυσε σε αξεσουάρ και εντυπωσιακά κοσμήματα

Τα κοσμήματα είναι μεγάλο τμήμα της boho αισθητικής. Αναζήτησε μεγάλα, εντυπωσιακά κομμάτια, όπως πολυεπίπεδα κολιέ, δαχτυλίδια και κρεμαστά σκουλαρίκια. Τα φυσικά υλικά, όπως ξύλο, δέρμα και πέτρες όπως το τιρκουάζ ή το κεχριμπάρι, είναι χαρακτηριστικά συνδεδεμένα με το boho στιλ. Το κλειδί είναι στο να συνδυάσεις διαφορετικά κομμάτια για να δημιουργήσεις μια "καλλιτεχνική", αβίαστη εμφάνιση. Μην διστάσεις επίσης να φορέσεις πολλά βραχιόλια ή δαχτυλίδια μαζί.

Φόρεσε κρόσσια και φούντες για ενδιαφέρουσα υφή

Τα κρόσσια και οι φούντες είναι εμβληματικά στοιχεία του boho chic. Είτε βρίσκονται σε τσάντες, ένα σάλι ή ένα σουέτ μπουφάν, προσθέτουν αμέσως μια bohemian νότα και μια "φεστιβαλική" αίσθηση ακόμη και στο πιο απλό ντύσιμο. Αυτές οι λεπτομέρειες προσθέτουν κίνηση και υφή, κάνοντας το ντύσιμό σου να δείχνει πιο δυναμικό και πολυεπίπεδο.

Επίλεξε φυσικά και χειροποίητα αξεσουάρ

Το boho στιλ τιμά την ατομικότητα και την τέχνη, γι' αυτό η προσθήκη αξεσουάρ που δείχνουν πιο προσωπικά ή χειροποίητα μπορεί να αναβαθμίσει το ντύσιμό σου. Σκέψου τσάντες από ψάθα, κεντημένες ζώνες ή ένα σάλι φτιαγμένο από βελονάκι. Τα καπέλα είναι επίσης εξαιρετικά αξεσουάρ και προσθέτουν μια boho πινελιά σε κάθε σύνολο. Αυτές οι λεπτομέρειες βοηθούν να δημιουργήσεις μια εμφάνιση που μοιάζει αυθεντική και αβίαστη.