Peace+Chaos | Η Νεφέλη Άλλαν και ο Δημήτρης Πανταζής μόλις άνοιξαν το νέο τους κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας

Η Peace+Chaos άνοιξε το νέο της κατάστημα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και πυρήνα της εγχώριας μόδας. Οι ιδρυτές της Νεφέλη Άλλαν και Δημήτρης Πανταζής μιλούν γι’ αυτή τη νέα εποχή του brand.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Για ένα fashion brand όπως η Peace+Chaos με τη δεκάχρονη πορεία, τη σταθερά ανοδική εξέλιξη και την πιο πνευματική θεώρηση της μόδας, η επιλογή ενός από τα πιο γοητευτικά σημεία της Αθήνας για να στεγάσουν το νέο τους κατάστημα δε θα μπορούσε παρά να είναι η πιο ταιριαστή.

Η Νεφέλη και ο Δημήτρης, τα δημιουργικά μυαλά πίσω από την Peace+Chaos, έρχονται να προσθέσουν περισσότερο φως και χρώμα στον πεζόδρομο της οδού Λέκκα, που αποτελεί παραδοσιακά προορισμό για όσους αναζητούν μόδα Made in Greece. Εν μέσω αυτού του νέου ορόσημου για την πορεία του brand, αναλογίζονται τις αγωνίες, τη σκληρή δουλειά και τις πρώτες μικρές επιτυχίες που οδήγησαν στην καθιέρωσή τους ως ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα δίδυμα ελληνικής δημιουργίας.

Το νέο σας κατάστημα βρίσκεται στην οδό Λέκκα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Πώς επιλέξατε αυτό το σημείο;

Νεφέλη: Η επιλογή της οδού Λέκκα δεν ήταν καθόλου τυχαία. Ήταν ένα σημείο που πάντα αγαπούσαμε, ένας πεζόδρομος ήσυχος και πολύ καλλιτεχνικός. Μοιάζει με ένα κρυμμένο στολίδι στην καρδιά της πόλης. Εδώ η καθημερινότητα συνδυάζει τόσο την ενέργεια της πόλης όσο και την ηρεμία. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί για πρώτη φορά μπορούμε να παρουσιάσουμε ολόκληρη τη συλλογή μας σε έναν χώρο που μας εκφράζει απόλυτα.

Πείτε μας λίγα λόγια για την πορεία σας από την ίδρυση της Peace+Chaos μέχρι σήμερα. Από ποια αφετηρία ξεκίνησε ο καθένας;

Δημήτρης: Από την αρχή της επαγγελματικής μας πορείας ήμασταν και οι δύο στον χώρο της μόδας δουλεύοντας σε γνωστά ελληνικά brands αμέσως μετά τις σπουδές μας, όπου και γνωριστήκαμε. Ωστόσο, μέσα μας υπήρχε πάντα η ανάγκη για προσωπική έκφραση. Βλέπαμε, επίσης, ότι από την αγορά έλειπε αυτό που εμείς θέλαμε να δημιουργήσουμε. Γι’ αυτό ξεκινήσαμε την Peace+Chaos. Από τις πρώτες μας συλλογές παρουσιάσαμε ρούχα με ξεχωριστά prints και έντονη προσωπικότητα.

Νεφέλη: Ξεκινήσαμε δουλεύοντας από ένα γραφείο στο σπίτι, χωρίς μεγάλες προσδοκίες στην αρχή, αλλά με τη διάθεση να εκφράσουμε τη δημιουργικότητά μας. Στην πορεία, όμως, οι προσδοκίες μας μεγάλωσαν, καθώς είδαμε ότι ο κόσμος αγάπησε τις δημιουργίες μας. Μετά από 10 χρόνια στην ελληνική αγορά είμαστε περήφανοι που μπορούμε να πούμε ότι έχουμε δημιουργήσει μια κοινότητα ατόμων που έχουν συνδεθεί με το brand μας σε ένα βαθύτερο επίπεδο.

Πόσες φορές χρειάστηκε να αναθεωρήσετε τις δημιουργικές σας αποφάσεις μέχρι να διαμορφωθεί η αισθητική ταυτότητα του brand;

Δημήτρης: Η αισθητική του brand έχει τις ρίζες της στις βασικές μας αξίες, οι οποίες παραμένουν πάντα σταθερές. Ωστόσο, το ύφος μας αλλάζει διαρκώς – δεν είναι ποτέ το ίδιο, επειδή κι εμείς εξελισσόμαστε. Καθώς μεγαλώνουμε και αλλάζουμε, αντλούμε έμπνευση από νέες πηγές, είτε πρόκειται για την τέχνη, τη μουσική, τη φύση, είτε για την πραγματική ζωή. Αλλά αυτό που δεν έχει αλλάξει αυτά τα χρόνια είναι η ουσία μας: η ειλικρίνεια στην έκφραση, ο σεβασμός για το διαφορετικό και η αδιάκοπη ανάγκη για εξέλιξη.

Διαβάστε περισσότερα στο madamefigaro.gr