Editorial | Μήπως ήρθε η στιγμή να σταματήσεις να κρατάς ρούχα για "ιδιαίτερες" περιστάσεις;

Ξεκίνα να αντιμετωπίζεις την κάθε ημέρα ως "ιδιαίτερη".

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Οι αφορμές για να γράψω το εν λόγω κείμενο είναι δύο και μάλιστα σε δύο διαφορετικές χρονικές στιγμές. Η πρώτη χρονολογείται το καλοκαίρι που μας πέρασε. Πιο συγκεκριμένα, λίγο πριν το υποδεχτούμε και ως προνοητική fashionista ξεκίνησα να ανανεώνω την καλοκαιρινή γκαρνταρόμπα μου με διάφορα φορέματα που αγαπώ να φοράω τη συγκεκριμένη περίοδο του χρόνου που έχει πολλή ζέστη. Κάνοντας λοιπόν scroll down σε ένα e-shop, από το οποίο κάνω πολύ συχνά τις αγορές μου, ανακάλυψα ένα φόρεμα που ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Εννοείται, πάτησα αμέσως το κουμπί "προσθήκη στο καλάθι" και τα υπόλοιπα... it's just a history.

Μέσα σε λίγες ημέρες, το φόρεμα έφτασε στα χέρια μου, το δοκίμασα και ήταν όπως το φανταζόμουν. Κάπως έτσι, βρήκε τη δική του, πολύ ξεχωριστή θέση στη ντουλάπα μου, στην οποία όμως και έμεινε για αρκετό καιρό, ακόμα και όταν το καλοκαίρι είχε φτάσει. Γιατί; Κάθε φορά που προσπαθούσα να αποφασίσω τι θα φορέσω και η προσοχή μου έπεφτε επάνω του σκεφτόμουν να μην το φορέσω απλώς στο γραφείο ή για μία βόλτα με τις φίλες μου, αλλά να περιμένω μία πιο "ιδιαίτερη" περίσταση. Long story, short, αυτή δεν ήρθε ποτέ, μέχρι που αποφάσισα πως πρέπει να ξεκινήσω να το φοράω, ώστε να το χαρώ όσο ακόμα είναι καλοκαίρι και πριν ξεκινήσουμε να φοράμε πουλόβερ.

Η δεύτερη αφορμή ήρθε μέσα από μία συζήτηση με φίλες, όταν η μία υποστήριξε πως φορά "απλά" ρούχα στο γραφείο όπου και εργάζεται επειδή δεν θέλει να φοράει τα πιο "ιδιαίτερα" ρούχα της. Μάλλον, νιώθει πως τα χαραμίζει; Δεν ξέρω, πάντως αμέσως αναρωτήθηκα το εξής.

Μήπως ήρθε η στιγμή να σταματήσεις να κρατάς ρούχα για "ιδιαίτερες" περιστάσεις;

Όπως και εγώ, είμαι σίγουρη πως και εσύ θα έχεις σίγουρα στη συλλογή σου διάφορα ρούχα που περιμένουν υπομονετικά μέσα στη ντουλάπα σου μέχρι να έρθει η στιγμή για να τα φορέσεις σε κάποια "ιδιαίτερη" περίσταση. Θα ξέρεις επίσης πως το πιο πιθανό είναι πως αυτή η στιγμή δεν θα έρθει σύντομα ή πως μπορεί να μην έρθει και ποτέ. Όχι, επειδή δεν έχεις στη ζωή σου "ιδιαίτερες" στιγμές, αλλά επειδή εσύ -και εγώ- έχεις αποφασίσει να ξεχωρίζεις τις ημέρες με αυτόν τον τρόπο.

Διαβάστε Επίσης

Όπως αγαπάμε να γράφουμε στο Missbloom, η μόδα και το στιλ είναι ένα ταξίδι αναζήτησης του εαυτού μας, του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς μας, της αισθητικής μας. Ο τρόπος που επιλέγουμε να ντυνόμαστε στην καθημερινότητά μας, σε σημαντικές και θεωρητικά λιγότερο σημαντικές στιγμές της ζωής μας, γίνεται μέρος των αναμνήσεών μας.

Γιατί λοιπόν να μη "ντύσουμε" αυτές τις αναμνήσεις με τον τρόπο που μας αρέσει;

Μία σκέψη που με βοήθησε να αναθεωρήσω είναι πως καθημερινά περνάμε περισσότερες ώρες στο εργασιακό μας περιβάλλον παρά στο σπίτι μας. Αυτό με έκανε να αποφασίσω πως δεν θα περιμένω την κατάλληλη στιγμή για να κρατήσω εκείνη τη νέα τσάντα που ανυπομονούσα να αγοράσω ή εκείνο το φόρεμα που πάντα με κάνει να νιώθω αυτοπεποίθηση. Δεν θα διστάσω να φορέσω κόκκινο κραγιόν εάν νιώσω πως θα μου φτιάξει τη διάθεση και δεν θα διστάσω να πειραματιστώ με αξεσουάρ όπως τα μαντήλια και τα κοσμήματα για να αναβαθμίσω ένα φαινομενικά basic σύνολο.

Δεν θα γεμίζω τη ντουλάπα με ρούχα που "ίσως φορέσω κάποια στιγμή στο μέλλον". Θα σταματήσω να περιμένω "ιδιαίτερες" περιστάσεις και θα ξεκινήσω να φορώ ό,τι πραγματικά μου αρέσει στην καθημερινότητά μου, αφού γνωρίζω πως θα έχει άμεσα θετική επίδραση στη διάθεσή μου.

Ακριβώς αυτό σου προτείνω να κάνεις και εσύ!

Διαβάστε Επίσης