Follow us

Editorial | Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε πάντα οι γυναίκες με τις τάσεις της μόδας

Μήπως πρέπει να ξεκινήσεις να αντιμετωπίζεις τις τάσεις της μόδας με διαφορετικό τρόπο;

taseis Splash News / Ideal Image

Κάθε φορά που ξεκινά μία νέα σεζόν, η ερώτηση που μου κάνουν όλες οι φίλες μου είναι μία και πολύ συγκεκριμένη. "Ποιες είναι οι τάσεις της μόδας για αυτή τη σεζόν;" Ή "Για πες ποια χρώματα/μοτίβα/αξεσουάρ θα φορέσουμε τους επόμενους μήνες;". Πάντα, προσπαθώ να τους απαριθμήσω όσα περισσότερα trends μπορώ να φέρω στο μυαλό μου ή τους συνδυασμούς που προτείνουν οι σχεδιαστές όσον αφορά στο styling. Μέχρι εδώ όλα καλά, σωστά;

Σωστά. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες βρήκα τον εαυτό μου να κάνει συχνά scroll down στο TikTok, αλλά και το Instagram, παρακολουθώντας διάφορα βίντεο που έχουν δημιουργήσει fashion contet creators, οι οποίες παρουσιάζουν τα κομμάτια που πρόσθεσαν στις συλλογές τους, αλλά και styling tips για διάφορους συνδυασμούς. Κάπως έτσι, παρατήρησα λοιπόν πως όλα αυτά τα βίντεο έχουν ένα κοινό. Είναι γεμάτα από τις τάσεις της μόδας. Παραδείγματος χάρη, μερικές από τις διασημότερες τάσεις της μόδας για αυτή τη σεζόν είναι το μπορντό, το γκρι και το animal print. Τα εν λόγω βίντεο haul λοιπόν είναι γεμάτα από ρούχα και αξεσουάρ στις εν λόγω αποχρώσεις και μοτίβο.

Μήπως τελικά αντιμετωπίζουμε τις τάσεις της μόδας με λάθος τρόπο;

Καταλαβαίνω πως η περίοδος που οι νέες συλλογές της μόδας φτάνουν στα καταστήματα και όλες οι fashion lovers έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν τα αγαπημένα τους κομμάτια στη συλλογή τους, μας προκαλεί ενθουσιασμό. Ωστόσο, υπάρχει κάτι σημαντικό που δεν πρέπει να ξεχνάμε. Οι τάσεις είναι απλώς οι προτάσεις που κάνουν οι σχεδιαστές. Ναι, είναι το όραμά τους για το γυναικείο ντύσιμό, ωστόσο κάθε φορά που αλλάζουν οι τάσεις δεν σημαίνει πως θα πρέπει να αλλάζουμε ολοκληρωτικά τη γκαρνταρόμπα μας. Ή να υιοθετούμε τους συνδυασμούς που προτείνουν σαν να είναι στολή.

Το στιλ και ο τρόπος που επιλέγουμε να "ντύσουμε" κάθε ημέρα μας έχει σημασία.

Εάν φέτος είναι τάση το μπορντό, δεν σημαίνει αυτομάτως πως χρειάζεται να αγοράσεις καθετί μπορντό υπάρχει στα καταστήματα. Εάν βλέπεις παντού ρούχα και αξεσουάρ σε leopard print, δεν σημαίνει πως πρέπει οπωσδήποτε να αγοράσεις κάτι επειδή είναι "η τάση της μόδας". Είναι σημαντικό να αντιμετωπίσεις την ανανέωση της γκαρνταρόμπας σου με μεγαλύτερη ψυχραιμία και επιλεκτικότητα.

Να αξιολογήσεις ποια trends ταιριάζουν όντως με το προσωπικό στιλ σου. Να απορρίψεις εκείνα που δεν πιστεύεις πως σου ταιριάζουν.

Καταλαβαίνω πως μπορείς να επηρεαστείς όταν τα καταστήματα είναι γεμάτα από συγκεκριμένα trends. Ωστόσο, αυτό είναι το σημείο που θα πρέπει να αποφασίσεις πως θα μοιάζει η γκαρνταρόμπα που θέλεις να δημιουργήσεις. Μία γκαρνταρόμπα που έχει σωστές βάσεις με διαχρονικά κομμάτια, στην οποία μπορείς να προσθέτεις κατά καιρούς μικρές σύγχρονες πινελιές με βάση τις τάσεις; Ή μία γκαρνταρόμπα που θα αποτελείται αποκλειστικά και μόνο από ό,τι βλέπεις στα καταστήματα αυτή την περίοδο; Εάν επιλέξεις το δεύτερο, θα πρέπει να έχεις στον νου σου πως η μόδα αλλάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Συνεπώς, σε μερικούς μήνες που οι τάσεις θα αλλάζουν, θα ανοίγεις τη ντουλάπα σου και θα σου φαίνεται κάπως ξεπερασμένη.

Τι χρειάζεται να κάνεις λοιπόν; Αρχικά, να στρέψεις την προσοχή σου σε κάποια διαχρονικά κομμάτια όπως το μαύρο παλτό, το μπεζ σακάκι, το τζιν παντελόνι στη σωστή γραμμή για τη σιλουέτα σου, το μαύρο φόρεμα, το κοστούμι, η pencil φούστα. Στη συνέχεια, μπορείς να ρίξεις μία ματιά στη λίστα με τις επικρατέστερες τάσεις της μόδας και να επιλέξεις εκείνες που όντως πιστεύεις πως ταιριάζουν με την αισθητική σου. Επειδή όμως, η μόδα μάς βοηθά να εξελίξουμε το ντύσιμό μας, εάν κάποιο trend σού προκαλεί ενδιαφέρον αλλά δεν είσαι σίγουρη πως σου ταιριάζει, μπορείς απλώς να ξεκινήσεις να προσθέτεις μικρές πινελιές από αυτό στη συλλογή σου μέχρι να σιγουρευτείς πως είναι κατάλληλο για εσένα.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr