Follow us

Η Μαρία Ηλιάκη με γιλέκο και τζιν cargo παντελόνι | Πώς θα αντιγράψεις το σοφιστικέ look της

Η Μαρία Ηλιάκη δημιούργησε ένα σύγχρονο look που αξίζει να αντιγράψεις.

MissBloom TEAM
marakiiliaki @marakiiliaki

Συχνά, ένα scroll down στο Instagram είναι αρκετό για να βρούμε τη στιλιστική έμπνευση που ενδεχομένως να μοιάζει πως έχει χαθεί. Τόσο οι influencers όσο και οι celebrities μοιράζονται μαζί μας τα looks που δημιουργούν στην καθημερινότητα, προτείνοντας μας συνδυασμούς που μπορούμε να αντιγράψουμε και εμείς. Ακριβώς αυτό συνέβη και με ένα outfit της Μαρίας Ηλιάκη.

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια δημοσίευσε ένα Instagram story, στο οποίο φαίνεται να φορά ένα μπεζ γιλέκο με ασορτί μπεζ σακάκι, το οποίο έχει συνδυάσει με ένα τζιν cargo παντελόνι. Το αποτέλεσμα είναι κομψό, άνετο και σίγουρα πολύ κομψό. Τα γιλέκα και τα τζιν cargo μάλιστα έχουν την τιμητική τους τα τελευταία χρόνια, αλλά και την τρέχουσα σεζόν.

Διαβάστε Επίσης

Όσον αφορά στο γιλέκο, πρόκειται για ένα κομμάτι, η ιστορία του οποίου χρονολογείται στις αρχές του 17ου αιώνα όταν οι γυναίκες άρχισαν να υιοθετούν ανδρικά ρούχα ως ένδειξη εξουσίας και ανεξαρτησίας. Κατά τη διάρκεια του 18ου αιώνα, η μόδα άρχισε να διαφοροποιείται περισσότερο μεταξύ των φύλων. Τα γυναικεία γιλέκα έγιναν πιο κοντά και εφαρμοστά, ώστε να αναδεικνύουν τη θηλυκότητα και τη σιλουέτα της εκάστοτε γυναίκας. Οι fashionistas εκείνης της εποχής τα συνδύαζαν με φούστες ή παντελόνια, δημιουργώντας κομψά σύνολα. Από τότε έως σήμερα, το γιλέκο έχει γίνει ένα σύμβολο θηλυκότητας και κομψότητας που πρωταγωνιστεί στο street style.

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, το γιλέκο ήταν και μέρος μίας ακόμα τάσης. Ο λόγος για τα three pieces κοστούμια, εκείνα δηλαδή που αποτελούνται από σακάκι, παντελόνι και γιλέκο, κερδίζοντας την προσοχή των fashionistas. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και τα cargo παντελόνια που μας υπενθυμίζουν την επιστροφή των Y2K και 90s τάσεων. Τα cargo pants έκαναν την εμφάνισή τους στο ένδυμα ως στολές εργασίας και είχαν ως στόχο να προσφέρουν άνεση και πρακτικότητα στο άτομο που τα φορά. Ακριβώς για αυτό τον λόγο είναι σε loose γραμμή και έχουν πλαϊνές μεγάλες τσέπες. Σήμερα, είναι ένας από τους leaders του street style, και έχει αγαπηθεί πολύ από τα style icons όπως η Bella Hadidi, η Emily Sindlev, αλλά και η Leonie Hanne.

Εάν θέλεις λοιπόν να αναβαθμίσεις το ντύσιμό σου, προσθέτοντας στη γκαρνταρόμπα σου κομμάτια που μπορείς να φορέσεις με διάφορους τρόπους, αλλά και φοράς σε επανάληξη για χρόνια, αυτά τα items είναι σίγουρα must.

Το φθινοπωρινό look της Μαρίας Ηλιάκη

Μαρία Ηλιάκη

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ