Follow us

Vintage hunting | Τα κομμάτια που πρέπει να αναζητήσεις στα καταστήματα με vintage ρούχα αυτή τη σεζόν

Ο δημιουργικός τρόπος για να ακολουθήσεις τις τάσεις on a budget.

Vintage Hunting Splash News/ Ideal Images

Η νέα σεζόν μόλις ξεκίνησε και – όπως ήταν αναμενόμενο – όλες μας μελετάμε τις νέες τάσεις που αναμένεται να επικρατήσουν για το φθινόπωρο και το χειμώνα, με στόχο την ανανέωση της γκαρνταρόμπας μας στο μέτρο που αυτό είναι δυνατό. Πώς θα σου φαινόταν όμως αν αυτή η ανανέωση συνέβαινε με έναν πιο δημιουργικό τρόπο – και πολλές φορές πιο οικονομικό τρόπο – από την αγορά νέων items από high-street καταστήματα;

Το vintage shopping μπορεί να λειτουργήσει ως ο απόλυτος τρόπος ανανέωσης των εμφανίσεών σου, βρίσκοντας κομμάτια υψηλής ποιότητας από προηγούμενες δεκαετίες, η φόρμα και το στιλ των οποίων είναι ακόμη relevant και κομψή στο σήμερα. Αν λοιπόν είσαι αυτήν την περίοδο on the look για αγορές που θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητά σου με τον πιο fashionable και ταυτόχρονα διαχρονικό τρόπο, ιδού τα κομμάτια που πρέπει να αναζητήσεις στα καταστήματα με vintage ρούχα αυτή τη σεζόν.

Τσάντες σε βουργουνδί απόχρωση

Το βουργουνδί είναι με διαφορά το χρώμα της σεζόν, έχοντας επικρατήσει σε συλλογές οίκων όπως οι Philosophy di Lorenzo Serafini, Roberto Cavalli, Bottega Veneta, Gucci και Ferragamo. Οι vintage τσάντες από δέρματα υψηλής ποιότητας που μπορείς να βρεις στα εν λόγω καταστήματα αποτελούν investment κομμάτια, ιδιαίτερα αν μιλάμε για designs και κωδικούς με ιστορία.

Vintage hunting | Τα κομμάτια που πρέπει να αναζητήσεις στα καταστήματα με vintage ρούχα αυτή τη σεζόν

Δερμάτινα pieces

Το leather trend κυριάρχησε στις συλλογές των Gucci, Chloé, Bally, Ferragamo και Valentino μεταξύ άλλων, κάνοντάς μας να επαναφέρουμε το δέρμα στα αγαπημένα μας στοιχεία ενός outfit. Στα vintage καταστήματα θα βρεις πληθώρα δερμάτινων ρούχων, από φούστες και biker jackets, μέχρι εντυπωσιακά co-ords με retro χαρακτήρα. Στα συν η φυσική φθορά του ποιοτικού δέρματος που γράφει υπέροχα πάνω τους, αλλά και οι πιο φιλικές τιμές σε σχέση με ένα ολοκαίνουριο item.

Boho chic

Η Chemena Kamali έδειξε τον δρόμο με το ντεμπούτο της στον οίκο Chloé, που επιστρέφει φέτος στις boho ρίζες του. Και για να επενδύσεις κι εσύ στο trend, αναζήτησε στα vintage shops κομμάτια όπως πολυτελείς faux γούνες, αέρινα φορέματα με βολάν, γιατί όχι και over the knee σουέτ μπότες.

chloe_ww24_101

Ζώνες

Μπορεί η ζώνη να είναι κλασικό staple τόσο της γυναικείας όσο και της ανδρικής γκαρνταρόμπας, φέτος ωστόσο φαίνεται πως είναι η χρονιά τους, μιας που κάνουν το δυναμικό τους comeback ως αναπόσπαστα κομμάτια διαφόρων στιλ και προσεγγίσεων. Επένδυσε λοιπόν σε ένα boho κομμάτι λαμβάνοντας έμπνευση από τον οίκο Chloé, αλλά και σε αυτές με animal print ή σε πιο κλασικές επιλογές με logo. Θα τις φορέσεις πάνω από παλτό, φορέματα, φούστες, πουκάμισα, τονίζοντας τη μέση σου.

Καρό κομμάτια

Το κλασικό plaid επιστρέφει δριμύτερο μέσα από συλλογές των οίκων Helmut Lang, Dries Van Noten, Chloé, Christian Dior, Balmain, Iceberg και Loewe, μέσα από κομμάτια που επαναπροσδιορίζουν το styling του καρό στις πρωινές και βραδινές εμφανίσεις μας. Στα vintage stores μπορείς να βρεις items-διαμάντια, όπως skater φούστες, παλτό και blazers, σε υφάσματα από 100% μαλλί που θα σε ενθουσιάσουν με τη μοναδικότητά τους.

dior_ww24_100

Balloon κομμάτια

Ξεχασμένα για πολλές σεζόν, τα ρούχα με balloon πατρόν επιστρέφουν με τη σειρά τους για αυτή τη σεζόν, έχοντας κάνει την εμφάνισή τους στις πασαρέλες οίκων όπως οι Marques'Almeida, Molly Goddard, Conner Ives, Αlaïa, Valentino και Loewe. Για να πειραματιστείς δημιουργικά με τους όγκους τους, μια βόλτα για vintage hunting επιβάλλεται.

Animal print

Το animal print επικρατεί και στις φετινές τάσεις έπειτα από το άνοιγμα του δρόμου μέσω του "Mob Wife” aesthetic και τι καλύτερο από ένα σχετικό vintage κομμάτι για να το προσθέσεις στα looks σου. Ανάλογα με τη δεκαετία στην οποία ανήκει το κομμάτι θα βρεις διαφορετικά ενδιαφέροντα πατρόν, υλικά και προσεγγίσεις.

dolce_gabbana_ww24_073

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ