Follow us

Polly Pocketcore | Η νέα τάση στα social media εμπνέεται από την αγαπημένη κούκλα των παιδικών μας χρόνων

Η Sabrina Carpenter και το "Polly Pocketcore".

Sabrina Carpenter Splash News / Ideal Image

Η Polly Pocket σχεδιάστηκε το 1983 από τον Chris Wiggs, ο οποίος ήθελε να την προσφέρει ως δώρο στην κόρη του, Kate. Χρησιμοποιώντας μια συσκευασία πούδρας, κατάφερε να δημιουργήσει ένα μικρό σπίτι για τη μικροσκοπική κούκλα. Τα αρχικά παιχνίδια Polly Pocket ήταν πλαστικές θήκες που άνοιγαν για να σχηματίσουν ένα σπιτάκι. Οι κούκλες διπλώνονταν στη μέση, όπως η θήκη, και είχαν κυκλικές βάσεις που τοποθετούνταν σε τρύπες στο εσωτερικό της θήκης, επιτρέποντάς τους να στέκονται σταθερά σε συγκεκριμένα σημεία του σπιτιού. Φυσικά, υπήρχαν άπειρα tiny ρούχα και αξεσουάρ για την Polly Pocket, η οποία αγαπήθηκε πολύ από τα κορίτσια της εποχής. Σχεδόν όσο και η Barbie.

Φτάνοντας στο σήμερα, εάν το 2023 ήταν η Barbie η μεγαλύτερη πρωταγωνίστρια μαζί με το "Babiecore", φέτος είναι η σειρά της Polly Pocket μαζί με το "Polly Pocketcore" να λάμψει.

Έχει έρθει λοιπόν η στιγμή να αντικαταστήσουμε τα μονοχρωματικά φούξια σύνολα με μία αισθητική που εμπνέεται από τη μόδα των late 70s και των 00s. Κάπως έτσι, οι ψηλοτάκουνες μπότες, τα χρωματιστά makeup looks, τα blowouts, τα γεωμετρικά μοτίβα, οι μακριές φούστες, αλλά και τα mini φορέματα επανέρχονται στην επικαιρότητα, θυμίζοντας μας τα μικροσκοπικά ρούχα που φορούσε η αγαπημένη μας κούκλα. Και κάπως έτσι γεννιέται η τάση του "Polly Pocketcore" που μπορεί να μην έχουμε συναντήσει σε κάποια πασαρέλα, συναντάμε όμως συχνά στο scroll down που κάνουμε στο tiktok.

Εάν χρειαζόταν να επιλέξουμε την ambassador της εν λόγω τάσης, τότε η Sabrina Carpenter θα ήταν η πρώτη μας επιλογή. Το στιλ και η αισθητική της τραγουδίστριας αποτελεί το τέλειο σημείο αναφοράς ώστε να κατανοήσουμε καλύτερη το "Polly Pocketcore".

Η Sabrina Carpenter αγαπά να φορά μπότες με τετράγωνο τακούνι και 70s αισθητική και σούπερ θηλυκά mini φορέματα επάνω στη σκηνή, και γενικώς το στιλ της χαρακτηρίζεται από μία retro, αλλά και ultra-cool αισθητική που μπορεί να μας εμπνεύσει. Φυσικά, το εν λόγω trend έχει επηρεάσει και κάποιους από τους σημαντικότερους και πιο επιδραστικούς οίκους μόδας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι Loewe, Balmain, Louis Vuitton και Marc Jacobs. Από τα sculpted κομμάτια του Loewe έως τα παιχνιδιάρικα μοτίβα του Louis Vuitton και τις μπότες του Marc Jacobs, η τάση του " Polly Pocketcore” μπορεί να μην είναι εμφανής αρχικά στις πασαρέλες των οίκων, ωστόσο με μία δεύτερη ανάγνωση είναι εκεί.

Αξίζει την προσοχή σου αυτό το trend; Ξεχωρίσαμε παρακάτων κάποια TikTok βίντεο, τα οποία θα σε εμπνεύσουν ή απλώς θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις εάν σου ταιριάζει η εν λόγω τάση.

@valerie_yyy Let style this viral Loewe Polly Pocket look! I al so obsessed!!! Took so many photos👛💕 #loewe #loewepollypocket #grwm ♬ GIVE IT TO ME X LONDON BRIDGE - ALTÉGO
@ninasandbech Styling the LOEWE polly pocket top from AW23 runway💙 #loewe #loewepollypocketclothes @LOEWE ♬ Replacements (feat. La Roux) [Hudge Remix] - Chromeo

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ