Follow us

7 κομμάτια για να επενδύσεις το φθινόπωρο ανεξάρτητα από τις τάσεις της περιόδου

Investment pieces που θα ορίσουν τις εμφανίσεις σου και θα ανανεώσουν τη γκαρνταρόμπα σου.

paris streetstyle Splash News / Ideal Image

Ο Σεπτέμβριος είναι εκείνος ο μήνας του χρόνου που όλες μας ενημερωνόμαστε ενδελεχώς για τις νέες τάσεις της μόδας που θα επικρατήσουν για όλο το έτος, ανανεώνοντας παράλληλα τη γκαρνταρόμπα μας με μερικές από αυτές για μια stylish πινελιά και νέο αέρα στα looks μας. Μπορεί λοιπόν για το φθινόπωρο του 2024 να ετοιμάζεσαι να επενδύσεις σε πολυπόθητα fashion items όπως τα mesh ballet flats, μια versatile τσάντα Polène για αναβαθμισμένο office look ή ένα ζευγάρι trendy sneakers όπως τα Samba ή τα Spezial της Adidas, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν θα επενδύσεις και σε timeless κομμάτια για τις εμφανίσεις σου, που δεν εγκλωβίζονται στις σημερινές τάσεις της μόδας.

Να λοιπόν μερικά ρούχα και αξεσουάρ που μπορείς να αναζητήσεις αυτή την εποχή στην αγορά για να χτίσεις σταδιακά μια capsule wardrobe με διαχρονικό χαρακτήρα, που θα ορίσει το προσωπικό σου στυλ και θα σε σώσει σε καταστάσεις που δεν έχεις ιδέα τι να φορέσεις.

Κλασικό denim παντελόνι

Το denim παντελόνι αποτελεί το απόλυτο wardrobe staple για casual εμφανίσεις σε πολλές διαφορετικές περιστάσεις και η επένδυση σε ένα κλασικό κομμάτι που ταιριάζει στον σωματότυπό σου είναι απαραίτητη. Απόφυγε πατρόν που αποτελούν τάση αλλά δεν στέκονται διαχρονικά σε ένα ντύσιμο και διάλεξε χρώματα που ταιριάζουν εύκολα με πολλούς συνδυασμούς, όπως το κλασικό βαθύ μπλε, το μαύρο και το off-white.

Little black dress

Η ντουλάπα μας πάντοτε έχει χώρο για ακόμη ένα μικρό μαύρο φόρεμα, ιδιαίτερα για ένα από πολυτελές ύφασμα που μπορεί να μας συνοδεύσει για χρόνια σε εμφανίσεις μας από το γραφείο μέχρι τα πάρτι του Σαββατοκύριακου με την παρέα μας. Επένδυσε σε ένα φόρεμα που θα μπορέσεις να φορέσεις ακολουθώντας πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις στο styling.

Καμπαρντίνα

Έλειψε για αρκετά χρόνια από τις τάσεις της μόδας, κι όμως πλέον μπορούμε και επίσημα να μιλάμε για ένα κλασικό κομμάτι που βρήκε ξανά τη θέση του στην καθημερινότητά μας και που θα κρατήσουμε για καιρό. Αυτό το φθινόπωρο επένδυσε σε μια καμπαρντίνα σε κλασικές αποχρώσεις όπως το μπεζ, το χακί και το καφέ και διάλεξε ένα πατρόν που θα μπορείς να φορέσεις με γυρισμένα τα μανίκια, όπως ακριβώς ορίζει η μόδα σήμερα.

Oversized blazer

Ένα oversized blazer – ιδανικά σε ανδρικό πατρόν για ακόμα πιο στιβαρό αποτέλεσμα – είναι μια από τις πιο στιλάτες επιλογές που μπορείς να κάνεις για τις εμφανίσεις σου, προσφέροντάς σου την απαραίτητη ζεστασιά και άποψη σε ντυσίματα με βάση είτε ένα παντελόνι, είτε ένα φόρεμα. Επένδυσε σε ένα διαχρονικό μαύρο ή greige και αν διαθέτεις ήδη αυτές τις αποχρώσεις, παίξε με πιο ανατρεπτικά χρώματα όπως το μοδάτο burgundy.

Λευκό πουκάμισο

Καμία γυναικεία ντουλάπα δεν μπορεί να σταθεί χωρίς ένα κλασικό πουκάμισο σε crisp λευκή απόχρωση, που μπορεί να φορεθεί με cigarette παντελόνι στο γραφείο, ξεκούμπωτο ως cool πανωφόρι σε casual looks, αλλά και ως τμήμα μιας πιο πολύπλοκης εμφάνισης με layering, συνδυάζοντας κομμάτια όπως μια structured σαλοπέτα-φόρεμα και ένα φαρδύ blazer. Επένδυσε σε καλής ποιότητας κομμάτια από βαμβάκι, ποπλίνα ή και μετάξι, παίζοντας τόσο σε φαρδύ όσο και σε μεσάτο πατρόν ανάλογα με το στυλ σου.

Δερμάτινη ζώνη

Μια καλή minimal δερμάτινη ζώνη μπορεί να δώσει την απαραίτητη δομή σε μια εμφάνιση, δημιουργώντας σωστή γεωμετρία για το σώμα και προσφέροντας μια αίσθηση πολυτέλειας σε ένα look. Αυτό το φθινόπωρο επένδυσε σε μια λεπτή μαύρη ή καφέ ζώνη όπως ορίζουν οι τάσεις, την οποία ωστόσο θα κρατήσεις για χρόνια μιας που δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα.

Κλασικά loafers

Τα κλασικά loafers μπορούν να φορεθούν από το πρωί ως το βράδυ προσφέροντας το απαραίτητο boyish coolness σε μια εμφάνιση, αλλά και χαρίζοντας άνεση στο περπάτημα. Ένα ζευγάρι μαύρα ή καφέ loafers, αλλά και μια πιο πολυτελής εκδοχή με ponyskin επένδυση ή σε λουστρίνι είναι μια ιδανική επένδυση αυτή την εποχή και θα την κρατήσεις για πολλά χρόνια.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ