Follow us

"Beetlejuice" aesthetic | Ποια είναι η νέα τάση που βλέπουμε παντού στα social media

Ambassador της νέας τάσης είναι σίγουρα η Jenna Ortega.

Jenna Ortega Splash News / Ideal Image

Μόδα και κινηματογράφος. Πρόκειται για δύο μορφές τέχνης που από την αρχή της εμφάνισής τους επηρεάζουν άμεσα την pop κουλτούρα και το lifestyle ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη. Μία συλλογή κάποιου οίκου μόδας μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς σε κάποια ταινία ή μία σειρά/ταινία όπως το "Gossip Girl", το "Sex & the City", το "The Devil Wears Prada", το "Emily in Paris" να γίνουν διάσημες για τις στιλιστικές επιλογές των ηρώων. Ξεκινώντας λοιπόν η νέα σεζόν έχει να μας προσφέρει μία νέα τάση που ονομάζεται "Beetlejuice" aesthetic.

Η εν λόγω τάση οφείλεται στη νέα ταινία που υπογράφει ο Tim Burton. Ωστόσο, η ιστορία δεν ξεκινά το 2024, αλλά το 1988 όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά η ταινία του σκηνοθέτη με τίτλο "Beetlejuice", επηρεάζοντας έντονα την παγκόσμια pop κουλτούρα. Φτάνοντας στο σήμερα, την πρώτη ημέρα του 81ου κινηματογραφικού φεστιβάλ Βενετίας έκανε πρεμιέρα η νέα ταινία του Tim Burton "Beetlejuice Beetlejuice" με πρωταγωνίστρια τη Jenna Ortega. Και κάπως έτσι, η εμφάνιση μίας νέας ταινίας δημιούργησε αυτομάτως έναν νέο τρόπο ντυσίματος. Σχεδόν.

Ένας από τους πιο iconic ρόλους της ταινίας είναι εκείνος της Lydia Deetz, την οποία υποδύεται η Winona Ryder. Η Lydia ξεχωρίζει με τα μαύρα μονοχρωματικά σύνολα που φορά, τα dramatic hairestyles της, αλλά και το σκουρόχρωμο μακιγιάζ της. Γενικά, αντιπροσωπεύει μία gothic αισθητική. Η Jenna Ortega, η οποία συμμετέχει επίσης στην ταινία του Tim Burton "Beetlejuice Beetlejuice" φαίνεται πως εμπνεύστηκε από το στιλ της Lydia Deetz και προσπάθησε να αναδημιουργήσει με τον δικό της τρόπο κάποια από τα looks της ηρωίδας. Σαφώς με κομμάτια της σύγχρονης μόδας, τα οποία υπογράφουν οι διασημότεροι οίκοι μόδας. Και κάπως έτσι δημιουργήθηκε η τάση του "Beetlejuice" aesthetic, η οποία φαίνεται πως θα μας απασχολήσει αρκετά τον επόμενο καιρό.

Ο Beetlejuice, τον οποίο υποδήθηκε ο Michael Keaton είναι αρκετά διάσημο για το μαύρο και λευκό ριγέ κοστούμι του. Η Jenna Ortega εμπνεύστηκε από το εν λόγω look, ωστόσο το εξέλιξε, αφού δεν αντέγραψε απλώς το pattern, αλλά και τις αποχρώσεις για τις εμφανίσεις της. Έχει εμφανιστεί με μαύρα και λευκά σύνολα, είτε με γραμμικά μοτίβα είτε με αντιθέσεις στις αποχρώσεις. Το στιλ της είναι κάπως παιχνιδιάρικο και εκκεντρικό, ενώ ταυτόχρονα μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε κομψό και σύγχρονο.

"Beetlejuice" aesthetic | Ποια είναι η νέα τάση που βλέπουμε παντού στα social media
Jenna Ortega
Jenna Ortega
Jenna Ortega

Τα αξεσουάρ παίζουν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία ενός look εμπνευσμένο από τον ήρωα της ταινίας "Beetlejuice". Η Jenna Ortega δεν παραμελεί ποτέ αυτές τις λεπτομέρειες, επιλέγοντας συχνά ασημένια κοσμήματα, βελούδινες αλυσίδες ή μαύρα platform μποτάκια, τα οποία προσθέτουν μια διακριτική gothic πινελιά στα σύνολά της. Μερικές φορές μάλιστα, επιλέγει επίσης δερμάτινα ή vinyl στοιχεία στις εμφανίσεις της, κάνοντας μια αναφορά στην gothic αισθητική που χαρακτηρίζει το έργο του Tim Burton.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ