Follow us

"Underconsumption Core" | Πώς θα δημιουργήσεις την τέλεια γκαρνταρόμπα σύμφωνα με το TikTok

Ποια κομμάτια αξίζει να προσθέσεις στη συλλογή σου και ποια να αποχωριστείς για πάντα.

tasi Pixel Formula

Η αρχή κάθε νέας σεζόν φέρνει αυτομάτως τη διάθεση για δύο πράγματα. Αφενός διάθεση για να κάνουμε εκκαθάριση στη γκαρνταρόμπα μας και αφετέρου τη διάθεση για να ενημερωθούμε πλήρως, αλλά και για να υιοθετήσουμε τις τάσεις της σεζόν. Φέτος ωστόσο, η διάθεση για εκκαθάριση και αναδιοργάνωση της γκαρνταρόμπας, αλλά και εν γένει του σπιτιού φαίνεται να έχει αναδειχθεί ως το νέο trend στο TikTok. Κάνοντας ένα scroll down στην αγαπημένη πλατφόρμα streaming μπορείς εύκολα να βρεις διάφορα βίντεο που δείχνουν τους χρήστες να οργανώνουν εκ νέου κάθε δωμάτιο του σπιτιού τους. Το εν λόγω trend ονομάζεται και "Underconsumption Core".

Διαβάστε Επίσης

Προσπαθώντας να προσαρμόσουμε αυτή τη νέα τάση στη ντουλάπα μας, ο στόχος είναι ένας. Να αφαιρέσουμε από αυτή όλα τα ρούχα που δεν είναι σε καλή κατάσταση, δεν μας αρέσουν πλέον, έχουμε βαρεθεί να φοράμε, δεν είναι στο σωστό μέγεθος ή γραμμή για τη σιλουέτα μας και να κρατήσουμε σε αυτή αποκλειστικά και μόνο τα ρούχα που μας αρέσει και αγαπάμε να φοράμε. Φαντάζει αρκετά δύσκολο και περίπλοκο σωστά; Στην αρχή μπορεί να είναι, αφού η πληροφορία που λαμβάνουμε από τα social media και τις fashion influencers συχνά μας κάνουν να γινόμαστε υπερκαταναλωτικές. Ωστόσο, όταν καταφέρεις να δημιουργήσεις μία καλά οργανωμένη και ενημερωμένη γκαρνταρόμπα, θα συνειδητοποιήσεις καλύτερα ποιο είναι το στιλ σου, τι σου αρέσει να φοράς και τι όχι. Τι χρειάζεται να κάνεις λοιπόν;

Διαβάστε Επίσης

Θέσε συγκεκριμένο budget για shopping: Εάν θέλεις να σταματήσεις να βλέπεις τον τραπεζικό λογαριασμό σου να αδειάζει όταν κάνεις shopping, η λύση είναι μία. Κάθε φορά που θέλεις να κάνεις κάποιες αγορές, θα πρέπει να έχεις αποφασίσει εκ των προτέρων ποιο είναι το ποσό που μπορείς να διαθέσεις. Κάπως έτσι, όταν θα εμφανιστούν μπροστά σου κάποια νέα παπούτσια, ρούχα ή τσάντες, θα χρειαστείς να θέσεις προτεραιότητες και να επιλέξεις τα κομμάτια που θα φοράς πιο συχνά.

Δημιούργησε το δικό σου στιλιστικό vision board: Ένας έξυπνος και κλασικός τρόπος που θα σε βοηθήσει να ανανεώσεις ή και να εξελίξεις το στιλ σου είναι να δημιουργείς το δικό σου lookbook. Χρησιμοποίησε το button της αποθήκευσης στο Instagram ή πλατφόρμες όπως το Pinterest ώστε να συγκεντρώσεις εκεί τις φωτογραφίες από looks που σου αρέσουν και σε εμπνέουν. Ξεκίνα να παρατηρείς ποια είναι τα κοινά κομμάτια σε αυτά τα outfits, ώστε να επενδύσεις σε αυτά την επόμενη φορά που θα πας για ψώνια.

Κάνε υπομονή: Η αλήθεια είναι πως φαντάζει κάπως δύσκολο να δημιουργήσεις μία minimal γκαρνταρόμπα χωρίς περιττά κομμάτια όταν είναι τόσο εύκολο και άμεσο το online shopping. Χρειάζεται να κάνεις μερικά clicks στο κινητό σου και έχεις αγοράσει εκείνο το φόρεμα ή εκείνη την τσάντα που σε ενθουσίασε ξαφνικά. Ωστόσο, την επόμενη φορά που θα νιώσεις την ανάγκη για παρορμητικό shopping, προτείνουμε να κάνεις υπομονή. Να μην κάνεις περιττές αγορές και να προτιμήσεις να αγοράσεις κάτι που όντως σου αρέσει όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή. Κάπως έτσι, δεν θα γεμίσεις τη ντουλάπα σου με ρούχα που δεν θα φορέσεις ποτέ.

Όταν αμφιβάλλεις, υπάρχει εναλλακτική: Μία ακόμα δυσκολία για να κάνεις πιο έξυπνες αγορές είναι οι νέες τάσεις που μπορούν να ενθουσιάσουν κάθε γυναίκα που αγαπά τον κόσμο της μόδας. Ωστόσο, έχουμε να σου προτείνουμε κάτι. Την επόμενη φορά που σκέφτεσαι να προσθέσεις στη γκαρνταρόμπα σου κάποιο trend, για το οποίο όμως δεν είσαι και τόσο σίγουρη πως σου ταιριάζει ή πως θα το φορέσεις, μπορείς να νοικιάσεις από κάποιο app κάποιο αξεσουάρ ή κάποιο ρούχο, ή ακόμα και να δανειστείς από κάποια φίλη σου που το έχεις ήδη στη συλλογή της. Εάν όντως πρόκειται για ένα trend που πιστεύεις πως σου αρέσει και θα το υποστηρίξεις στιλιστικά, αξίζει να επενδύσεις σε αυτό.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ